Επιλογή Σελίδας

Του Παναγιώτη Γκαμπράνη

Με την πίεση του χρόνου αμείλικτη, ο Ρόμπερτ Παλικούτσα καλείται να φέρει σε πέρας έναν πολύ δύσκολο σχεδιασμό με απαιτητικές συζητήσεις και επαφές για αποδεσμεύσεις, ανανεώσεις, μεταγραφές, πωλήσεις και ανάπτυξη ακαδημιών!

Ο Άρης είναι η ομάδα που θα ξεκινήσει πρώτη την προετοιμασία για τη νέα σεζόν, στις 12 Ιουνίου κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι! Για την ακρίβεια δείχνει σε μεγάλο βαθμό γιατί απέτυχε ο περσινός μεταγραφικός σχεδιασμός, επειδή έγινε πιθανότατα χωρίς το απαραίτητο σκάουτινγκ και με ελάχιστη οργάνωση. Άλλωστε γι αυτό έγινε και στροφή σε μοντέλο με τεχνικό διευθυντή.

Σαν ένα… κομπιούτερ με 100 ανοιχτά παράθυρα στην επιφάνεια εργασίας

Ο νέος τεχνικός διευθυντής Ρόμπερτ Παλικούτσα, είναι αναγκασμένος να κάνει πολλές δουλειές σε ελάχιστο χρόνο , με αποτέλεσμα να θυμίζει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με 100 ανοιχτά παράθυρα στην επιφάνεια εργασίας!

Ο Κροάτης είναι έμπειρος, έχει εξαιρετικούς συνεργάτες και πηγές σε κάθε χώρα, αλλά είναι άνθρωπος και προσπαθεί να τα προλάβει όλα, να τα χωρέσει όλα και κυρίως να τα κάνει όλα χωρίς να επαναλάβει λάθη του παρελθόντος, που στο Κλεάνθης Βικελίδης δεν έχουν γίνει μάθημα.

Σε ανάπτυξη ο σχεδιασμός

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα του Παλικούτσα και ο σχεδιασμός του Άρη;

Αποδεσμεύσεις: Ο Άρης θέλει να λύσει το συμβόλαιο με αρκετούς ποδοσφαιριστές από το περισνό ρόστερ και εσχάτως η λίστα αυξάνεται. Το ιδανικό είναι να το κάνει όσο γίνεται πιο σύντομα, για να αδειάσει το ρόστερ. Γκρέι, Νταμπό, Ντουκουρέ, Πίρσμαν, Οντουμπάτζιο είναι μερικοί μόνο από τους παίκτες με τους οποίους θα γίνουν συζητήσεις, ενώ ήδη έχουν συμφωνήσει να σπάσουν τα συμβόλαιά τους με το αζημίωτο οι Χάιροβιτς και Ζερβίνιο.

Πωλήσεις: Ο Λουίς Πάλμα είναι το μεγάλο πρότζεκτ καθώς αναμένεται να φέρει στα ταμεία του Άρη πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ και οι συζητήσεις είναι καθημερινές, δεν είναι όμως ο μοναδικός. Προτάσεις έχουν έρθει κατά καιρούς για Ματέο Γκαρσία, Φαμπιάνο, Μαζικού. Ολα είναι ανοιχτά και ο Άρης δνε κρύβει ότι μπορεί να συζητήσει πρόταση για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή.

Ανανεώσεις: Ο Άρης έχει ήδη καταθέσει πρόταση στους Ρουπ και Σιαμπάνη για να παραμείνουν στον Άρη και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Μεταγραφές: Είναι προφανές ότι ο Άρης θα χρειαστεί περισσότερους από οκτώ με δέκα ποδοσφαιριστές, ίσως μάλιστα να πάει σε 10+. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα, υπάρχουν προφορικές συμφωνίες, πρέπει να πληρωθούν προκαταβολές και να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Το θέμα είναι ότι ο Άρης δεν μπορεί να προχωρήσουν κάποιες περιπτώσεις, αν δεν κλείσουν πρώτα κάποιες άλλες. Επίσης μόνο εύκολη δεν αποδεικνύεται η προσπάθεια για να προστεθούν και έλληνες παίκτες στο ρόστερ.

Ακαδημίες: Μέσα σ’ όλα ο Παλικούτσα θέλει και έχει δεσμευτεί να βελτιώσει το επίπεδο των ακαδημιών ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Άρης, που κινείται με τα απολύτως απαραίτητα όσο πιο αξιοπρεπώς γίνεται. Θα χρειαστούν χρήματα και οργάνωση που ως τώρα δεν υπήρχαν.

Πηγή: Sport Day

Pin It on Pinterest

Shares
Share This