Επιλογή Σελίδας



Η σειρά ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε τέσσερα επεισόδια που αναφέρονται στην ιστορία του Μουντιάλ, με βασικούς παρουσιαστές τους Αντώνη Πανούτσο και Αντώνη Καρπετόπουλο και στα υπόλοιπα τέσσερα που αφορούν στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας, με παρουσιαστή τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο.

Σε κάθε επεισόδιο υπάρχει πλουσιότατο, σπάνιο και σε αρκετές περιπτώσεις σε πρώτη θέαση, οπτικοακουστικό, ηχητικό και φωτογραφικό αρχειακό υλικό.

Πλούσια γυρίσματα, σε πολλούς χώρους στην Αθήνα και τη Βόρεια Ελλάδα.

Υπάρχει επίσης μια μεγάλη γκάμα σημαντικών ομιλητών, που καταθέτουν τη μαρτυρία και τη μνήμη τους με γνώση, μεράκι, χιούμορ και πρωτοτυπία.

Εκτός, από σπουδαίους ποδοσφαιριστές και προπονητές που καλύπτουν ολόκληρη την πορεία της Εθνικής Ελλάδας από το 1930 ως σήμερα, μιλούν σημαντικοί καλλιτέχνες, συγγραφείς, ποιητές, δημοσιογράφοι, καθηγητές Ιστορίας και Φιλοσοφίας, σκηνοθέτες του κινηματογράφου κ.λ.π.

Όλοι τους με πάθος και γνώση του αντικειμένου. Και σε πολλές περιπτώσεις με ανατρεπτική ματιά και προσέγγιση.

Το ντοκιμαντέρ επιχειρεί να φωτίσει τα Μουντιάλ και την Εθνική Ελλάδας με πρωτότυπη ανάλυση, φωτίζοντας άγνωστες στιγμές, αναδεικνύοντας άλλες που παρέμεναν στη λήθη και τονίζοντας εκτός από το καθαρά ποδοσφαιρικό, το κοινωνικό, ιστορικό, πολιτικό και συναισθηματικό υπόβαθρο της κάθε περίπτωσης.

Στοχεύει στην πρωτοτυπία, στην ανάδειξη της λεπτομέρειας, της συγκίνησης, στην τεκμηρίωση και την ακρίβεια, στο ρυθμό και την εναλλαγή των εικόνων.

Παρακολουθούμε την ιστορία της Εθνικής Ελλάδας από την ανυπαρξία του 1929 μέχρι την καταξίωση της χρυσής τελευταίας δεκαετίας και την πρόκριση στη Βραζιλία.

Και την ιστορία της γιορτής του Μουντιάλ μέσα από τέσσερα μοναδικά επεισόδια, όπου η μπάλα γίνεται ένα με την τραγωδία, την έκσταση, την ομορφιά, την τύχη και το αναπάντεχο της ζωής.
Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται οι ποδοσφαιριστές και προπονητές: Ηλίας Ρωσσίδης, Κώστας Νεστορίδης, Κώστας Πολυχρονίου, Αριστείδης Καμάρας, Μίμης Δομάζος, Τάκης Οικονομόπουλος, Κώστας Ελευθεράκης, Τάκης Νικολούδης, Άνθιμος Καψής, Σάββας Κωφίδης, Βασίλης Χατζηπαναγής, Νέτο Γκουερίνο, Γιώργος Κούδας, Νίκος Σαργκάνης, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Στράτος Αποστολάκης, Χρήστος Αρχοντίδης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Κώστας Κατσουράνης, Άγγελος Χαριστέας, Μιχάλης Καψής, Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Οι αθλητικογράφοι: Ανδρέας Μπόμης, Νίκος Κατσαρός, Αλέξης Σπυρόπουλος, Γιώργος Λυκουρόπουλος και Κώστας Βερνίκος.

Καθώς και οι: Χάγκεν Φλάισερ (καθηγητής Νεότερης Ιστορίας), Τάσος Παυλόπουλος (ζωγράφος), Θανάσης Χειμωνάς (συγγραφέας), Σωτήρης Κακίσης (ποιητής), Κωνσταντίνος Καμάρας (συγγραφέας), Σέρκο Μπουρσελιάν (ποδοσφαιρικός ατζέντης), Πάνος Δάφνος (Διδάκτορας Φιλοσοφίας), Φώτος Λαμπρινός (σκηνοθέτης), Νάσος Κατσώχης (συγγραφέας), Κώστας Δάφνος (συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος).

Τη σκηνοθεσία, το σενάριο, την έρευνα και την παραγωγή έχει αναλάβει ο έμπειρος σκηνοθέτης, με μακρά θητεία στο ιστορικό, πολιτιστικό και αθλητικό ντοκιμαντέρ Ηλίας Γιαννακάκης.

Η ιστορία του Μουντιάλ και της Εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου, όπως δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ!!!

Επεισόδιο 3: 1981-2001 – Τα δύσκολα χρόνια πριν από τον Ρεχάγκελ.

Μεταξύ της συμμετοχής στα δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, του 1980 και του 2004, μεσολάβησαν είκοσι χρόνια αποτυχιών, πειραματισμών, παρά τρίχα θριάμβων, τραγωδιών και πίκρας. Τι κρύβεται πίσω από εκείνα τα αχαρτογράφητα και αντιδημοφιλή χρόνια;

Ο πυρετός του Μουντιάλ (Εθνική Ελλάδας 1929-1969)
Ο πυρετός του Μουντιάλ (Εθνική Ελλάδας 1970-1981)
Ο πυρετός του Μουντιάλ (Εθνική Ελλάδας 2001-2014)
Ο πυρετός του Μουντιάλ (Ανιχνεύοντας τον Μουντιαλικό Μύθο)
Ο πυρετός του Μουντιάλ (Οι στιγμές που μας μάγεψαν)
Ο πυρετός του Μουντιάλ (Οι ήρωες, οι μοιραίοι και τα κτήνη)
Ο πυρετός του Μουντιάλ (Οι μεγάλες της μπάλας σχολές)

Pin It on Pinterest

Shares
Share This