Επιλογή Σελίδας

Πολλά στόματα έλεγαν από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η κλήρωση του προημιτελικού ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Σίτι πως αν υπάρχει μία ομάδα που είναι ικανή και έχει το know how να σταματήσει την φρενήρη πορεία των ”πολιτών” και να τους αποκλείσει από την συνέχεια της διοργάνωσης αυτή είναι η ομάδα του Κλοπ. Το έπραξε τον Γενάρη όταν και έσπασε το αήττητο της ”αρμάδας” του Γκουαρντίολα σε εκείνο το αλησμόνητο 4-3 στο Άνφιλντ, το επανέλαβε το βράδυ της Τετάρτης στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο!

Η αλήθεια είναι πως ο Γερμανός προπονητής είναι από τους ελάχιστους που έχουν… πάρει τον αέρα του Καταλανού (από τις μονομαχίες τους στην Μπουντεσλίγκα κιόλας) και αντιμετωπίζει τις εκάστοτε ομάδες του με τέτοιο τρόπο που τον στήνει πολλές φορές στον τοίχο! ( Είναι ο μοναδικός που μετρά 6 νίκες σε 12 παιχνίδια απέναντι στον Πέπ).
Ο καλύτερος τρόπος για αντιμετωπίσεις αυτό το κυρίαρχο, σαρωτικό και agressive football που εφαρμόζει διαχρονικά ο Γκουαρντίολα είναι να τον πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα. ”Ματσάροντας” ουσιαστικά το σύστημά του και χτυπώντας την ομάδα του στα ίσια και όχι με φοβικό, παθητικό ποδόσφαιρο.
 
Αυτό το παιχνίδι αποτελεί ”επιστήμη” για τον Κλοπ και το εφάρμοσε σε μία ακόμη μεταξύ τους ”κονταρομαχία” αποκομίζοντας τα μέγιστα από αυτό. Η Λίβερπουλ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του ”κατηφορικού” στις Ευρωπαϊκές νύχτες Άνφιλντ, από το πρώτο δευτερόλεπτο με σκοπό να ”πνίξει” την αντίπαλό της και να μην της αφήσει να πάρει αναπνοή! Σε συνδυασμό με την ορμητικότητα του επιβλητικού αυτού γηπέδου και την ”ντόπα” αδρεναλίνης που αντλούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας από τον συγκεκριμένο φίλαθλο κοινό, οι ”Ρέντς” έπιασαν από τον λαιμό τους ”πολίτες” και τους στραγγάλισαν μέσα σε ένα ημίωρο!
Ο ”δαιμονισμένος” Σαλάχ μας προϊδέασε για το τι θα ακολουθήσει με το προσωπικό του τέρμα στο 12′ και στη συνέχεια τα δύο γκολ από τους Τσάμπερλειν και Μανέ έριξαν τους παίκτες της ομάδας του Μάντσεστερ στο καναβάτσο. Ήταν σαν να έβλεπες αναμέτρηση σε ρινγκ ανάμεσα σε δύο πυγμάχους που ο ένας έχει ρίξει τον άλλο στα σχοινιά και τον χτυπά με μανία προκειμένου να τον βγάλει νόκ-άουτ!
 
Το μεγάλο παράσημο όμως για τους παίκτες της Λίβερπουλ δεν είναι το γεγονός ότι πέτυχαν 3 γκολ σε μισή ώρα αγώνα, αλλά το ότι κατάφεραν να κρατήσουν αυτό το 0-0 από εκείνο το σημείο και έπειτα μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης. Και μάλιστα περιορίζοντας σε τέτοιο βαθμό τους αντιπάλους τους χωρίς καν να δεχθούν τελική στην εστία! Και αυτό από μία ομάδα που δέχεται γκολ για … πλάκα απέναντι σε ένα σύνολο που σκοράρει κατά βούληση με την στατιστική του ενεργητικού του να προκαλεί ίλιγγο! (88 γκολ στην Πρέμιερ Λίγκ και 19 στο Τσάμπιονς Λίγκ).
Η Σίτι αποδιοργανώθηκε, μπλοκαρίστηκε και απογοητεύτηκε εν τέλει σε τέτοιο βαθμό που ο προπονητής της δεν προχώρησε καν σε δεύτερη επιθετική κίνηση από τον πάγκο στην επανάληψη πετώντας μόνο τον Στέρλινγκ στην μάχη και αφήνοντας τον Μπερνάρντο Σίλβα να ολοκληρώσει το ματς καθισμένος σε μία καρέκλα…
 
Το τελικό 3-0 αποτελεί για τους ”κόκκινους” ένα σκορ πρόκρισης χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι εξασφαλίζει και την πρόκριση. Η ρεβάνς του Έτιχαντ αναμένεται ”καυτή” ,πρώτον γιατί η Σίτι μετά από αυτή την ασύλληπτη ”σφαλιάρα” πιθανότατα να πήρε το μάθημά της και να παρουσιαστεί υποψιασμένη και πειθαρχημένη στην έδρα της, δεύτερον διότι η Λίβερπουλ όσο επιβλητική και θαρραλέα δείχνει στο Άνφιλντ, άλλο τόσο φοβισμένη και ”προβληματική” μοιάζει στα εκτός έδρας ματς απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους.
Στην αντίστοιχη αναμέτρηση για το πρωτάθλημα Αγγλίας είχε γνωρίσει ταπεινωτική ήττα στο Έτιχαντ με 5-0 από την Σίτι, στο Γουέμπλει η Τότεναμ την φιλοδώρησε με τεσσάρα, στο Όλντ Τράφορντ η Γιουνάιτεντ την κέρδισε με 2-1 ,ενώ ούτε μέσα στο Έμιρειτς κατάφερε να φύγει με το διπλό στις αποσκευές της. Προσθέτω και το τρελό ”κάζο” που υπέστη μέσα στο Σάντσεθ Πιθχουάν από την Σεβίλλη στους ομίλους του CL, όταν πήγε στα αποδυτήρια με 0-3 και κατόρθωσε να φύγει από την Ισπανία με 3-3!
 
Είδωμεν… Προς το παρόν ο ”τρελός” Γερμανός έχει πάρει την ταυτότητα και το διαβατήριο του Γκουαρντίολα! Μένει να δούμε την ερχόμενη Τρίτη εάν θα του τα επιστρέψει πίσω…
 
ΥΓ: Όλα τα παραπάνω τα γράφει ένας άνθρωπος που θεωρεί τον Καταλανό ως τον κορυφαίο προπονητή της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής. Και που θα εξακολουθήσει να το πιστεύει…

Pin It on Pinterest

Shares
Share This