Επιλογή Σελίδας

Ο Ματθαίος Τσίγκας είναι γεννηθείς το 2007 και υπήρξε μέλος των τμημάτων υποδομής του Παναθηναϊκού από το 2017. Επί πέντε χρόνια «ταξίδευε» στην Παιανία από την Ερέτρια όπου διαμένει η οικογένειά του, οι γονείς και τα οκτώ(!) αδέλφια του, όπως είχε αναφέρει σε εκτενές αφιέρωμά του και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το καλοκαίρι του 2022 αποχαιρέτησε τους «πράσινους» καθώς δεν βρέθηκε η χρυσή τομή στο αίτημα του παίκτη για παροχή καταλύματος στο Κορωπί, ώστε να αποφεύγει την καθημερινή (σωματική και… οικονομική) ταλαιπωρία. Επόμενος προορισμός του ήταν η Στουτγκάρδη και κανείς δεν μπορούσε να προδικάσει τη ραγδαία εξέλιξη που θα παρουσίαζε τους επόμενους μήνες.

Ο Τσίγκας βελτιώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ και εξελίχθηκε σε έναν σέντερ φορ υψηλών προδιαγραφών για την ηλικία του. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του και η μόνιμη επαφή που απέκτησε με τα αντίπαλα δίχτυα, προκάλεσαν το αναμενόμενο ενδιαφέρον από τα μεγάλα μανατζερικά γραφεία της Γερμανίας και ακολούθησε η συνεργασία με τον agent Κέβιν Κουράνι, παλαίμαχο σέντερ φορ της Στουτγκάρδης, της Σάλκε και της Εθνικής Γερμανίας

Το πρωτάθλημα Bundesliga Κ17 χωρίζεται σε τρεις ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Ο Τσίγκας με τα 23 τέρματα (!!!) και 8 ασίστ(!) είναι πρώτος και στους τρεις, με τα γκολ αυτά να τα έχει πετύχει μάλιστα σε συνολικά 25 ματς. Μιλάμε, δηλαδή, για ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ νούμερα!

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από μερικούς μήνες ο Τσίγκας υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο στην Στουτγκάρδη (βλ. φωτογραφία παρακάτω), ανοίγοντας έτσι κι επίσημα το δρόμο προς το όνειρο της Bundesliga.

Πηγή: Sportjournal

Pin It on Pinterest

Shares
Share This