Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Κεφαλογιάννη

Όσα χρόνια ασχολούμαι με το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θυμάμαι άλλη βραδιά όπως της Τετάρτης: Οι τέσσερις μεγάλοι του πρωταθλήματος σε μεταξύ του ντέρμπι, με τους δυο σε απόλυτη ισοβαθμία στην μάχη για τον τίτλο και τους άλλους δυο να παλεύουν για την τρίτη θέση (σημαντική φέτος) και την ιστορία τους, να τα δίνουν όλα στο χορτάρι, να μάχονται σαν σκυλιά, με την ένταση και την αγωνία  μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο να είναι τόσο πηχτά που τα έκοβες με μαχαίρι! Τελικά στην βαθμολογία δεν άλλαξε τίποτα, ο Παναθηναϊκός παρότι δεν νίκησε τον ΠΑΟΚ έμεινε πρώτος, η ΑΕΚ ενώ είχε ένα δεκάλεπτο γεμάτο γνωρίζοντας το αποτέλεσμα στη Λεωφόρο και άρα γνωρίζοντας επίσης ότι με γκολ αγκάλιαζε τον τίτλο, έμεινε κι εκείνη στην ισοπαλία με τον Ολυμπιακό. Όλα τα κριθούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές όπου και πάλι δεν αποκλείεται τίποτα. Να σημειωθεί, διότι έχει τη σημασία του, ότι στα παραπάνω η διαιτησία δεν έπαιξε κανέναν ρόλο. 

Μια κανονική  λίγκα παίρνει αυτήν την αγωνιστική, αυτό το φινάλε, αυτά τα πλέι – οφ, τα αμπαλάρει ωραία και βγαίνει στην αγορά για να πουλήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του προϊόντος σε ξένες αγορές. Στην Ελλάδα η ομάδα του Προέδρου της Λίγκας  έβγαλε την σχεδόν καθιερωμένη εβδομαδιαία ανακοίνωσή της για να χαρακτηρίσει το πρωτάθλημα που όλη η χώρα θεωρεί το καλύτερο των τελευταίων πολλών ετών (και που ως ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας έχει υποχρέωση να προμοτάρει εμπορικά) «ξεφτιλισμένο», ανακαλύπτει θέμα διαιτησίας στη Νέα Φιλαδέλφεια και να καταλήγει σε ένα πολύ ωραίο και πολύ ακροδεξιό: «ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ για να ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ο τόπος» (τα κεφαλαία είναι της ανακοίνωσης, όχι δικά μου).

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε πλήρη αναντιστοιχία όχι μόνο με το αίσθημα που κυριαρχούσε στην συντριπτική πλειονότητα των ποδοσφαιρόφιλων της χώρας το βράδυ της Τετάρτης, αλλά και με το αίσθημα της κ..λας που κυριαρχούσε στην συντριπτική πλειονότητα των οπαδών των Ερυθρολεύκων, μετά το εκπληκτικό buzzer beater του Κώστα Σλούκα στην Πόλη, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα: γέμισε την ατμόσφαιρα με τοξικότητα. Μάλλον προσπάθησε να τη γεμίσει. Διότι αυτή τη φορά ουδείς ασχολήθηκε, ουδείς τσίμπησε, ουδείς έδωσε σημασία (και μάλλον κακώς δίνω κι εγώ). Τούτο είναι ελπιδοφόρο. Δείχνει ότι κούρασαν. Ας τους το πει κάποιος. Ας τους πει δηλαδή να σιωπήσουν επιτέλους και να αφήσουν τον κόσμο να ευχαριστηθεί τις τελευταίες αγωνιστικές. Και ας καταλάβουν τέλος πάντων, έστω και τώρα, ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από εκείνον που έρχεται στο πάρτι μόνο και μόνο για ξενερώσει όλους τους υπόλοιπους. 

Υ.Γ. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε στη Λεωφόρο όσο καλύτερα μπορούσε δεδομένων των συνθηκών και των απουσιών. Μετά και τα αποτελέσματα αυτής της αγωνιστικής και αν ο «Δικέφαλος» δεν γκελάρει στον Βόλο πάει για τελικό 3ης θέσης κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου θα θέλει μόνο νίκη. Δεν είναι ό,τι πιο λαμπερό να παλεύεις για 3η θέση, ούτε το φινάλε που ήθελαν οι οπαδοί του όταν ξεκινούσαν τα πλέι – οφ, είναι όμως σημαντικό για την επόμενη σεζόν και είναι τελικά και δίκαιο για τη φετινή: Ο ΠΑΟΚ, για διάφορους λόγους που έχουν αναλυθεί είναι η 3η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Ας εξασφαλίσει τουλάχιστον αυτό που του αξίζει κι αν μετά κλείσει τη χρονιά και με τίτλο, θα πάει σε ένα καλοκαίρι ηρεμίας και καλής διάθεσης προκειμένου να κάνει ό,τι πρέπει για να επιστρέψει -αρχικά- στην πρώτη δυάδα.

Πηγή: Sdna

Pin It on Pinterest

Shares
Share This