Επιλογή Σελίδας

Του Ανδρέα Δημάτου

Συγκινημένος ο Ματίας Αλμέιδα, μόλις είχε παραλάβει το βραβείο του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς μετά την ετήσια ψηφοφορία του gazzetta.gr. Συγκινημένος και από την μεγάλη τιμή και από την αποδοχή του κοινού, αλλά και από την τιμή που του επεφύλαξε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση για να τιμήσει τον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία της ομάδας του και να μιλήσει δημόσια όχι τόσο για τις προπονητικές του ικανότητες, αλλά για το χαρακτήρα του και την προσωπικότητά του.

Αυτή την ξεχωριστή προσωπικότητα με την οποία επιβλήθηκε με τον δικό του τρόπο από την πρώτη μέρα στα Σπάτα, έβαλε τους όρους του, ενέπνευσε μία ομάδα σε μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της και κατάφερε να αντιστρέψει ολοκληρωτικά την κατάσταση βάζοντας τις βάσεις για μία από τις καλύτερες ΑΕΚ όλων των εποχών με τη συμπλήρωση 100 χρόνων ιστορίας.

Για τον Ματίας Αλμέιδα αλλά και για τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που του έχει εμπνεύσει έκανε λόγο ο Δημήτρης Μελισσανίδης σε όλα τα πηγαδάκια και τις συζητήσεις που είχε στο περιθώριο της εκδήλωσης με τους υψηλούς προσκεκλημένους των Gazzetta Awards, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι ουδόλως τον πείραξε η ισοφάριση στο 89ο λεπτό στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και εκφράζοντας παντού τη σιγουριά του για την κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος.

Αμέσως μετά την απονομή ο Δημήτρης Μελισσανίδης έσπευσε πρώτος να κατέβει από τη σκηνή της εκδήλωσης, χαιρέτησε τον Οτο Ρεχάγκελ που καθόταν ακριβώς από κάτω και τον ακολούθησε ο Ματίας Αλμέιδα, απόλυτα συγκινημένος με τον μεταφραστή της ΑΕΚ, Πάνο Αναστασόπουλο.

Ο Αργεντινός προπονητής έσπευσε προς το τραπέζι της κιτρινόμαυρης αντιπροσωπείας, αλλά κοντοστάθηκε στον διάδρομο μπροστά από τη σκηνή και γύρισε για λίγο πίσω κατευθυνόμενος προς την πλευρά του Οτο Ρεχάγκελ, ο οποίος καθόταν μαζί με τον πρώην στενό του συνεργάτη, Γιάννη Τοπαλίδη και τον γενικό γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη μαζί με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο.

Σε κλίμα απόλυτου σεβασμού έδωσε το χέρι του στον Γερμανό προπονητή κατεβάζοντας το κεφάλι του και αρκέστηκε να του πει συγχαρητήρια για τη μεγάλη του επιτυχία μαζί με τη χαρά του που τον γνωρίζει από κοντά. Χαμογελαστός ο Οτο Ρεχάγκελ του ανταπέδωσε τα συγχαρητήρια για το δικό του βραβείο και τη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του ελληνικού νταμπλ με την ΑΕΚ.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν αρκέστηκε σε μια απλή χειραψία. Εμεινε για λίγο ακόμα μπροστά στον καθιστό Οτο Ρεχάγκελ και του είπε με νόημα: «Πολλά συγχαρητήρια και από εμένα, κόουτς! Μακάρι να μπορέσω και εγώ να καταφέρω αυτό που πετύχατε εσείς για αυτή τη χώρα. Μακάρι και εγώ να μπορέσω να ζήσω αυτό που εσείς ζήσατε με την κατάκτηση του Euro στην Πορτογαλία»…

Ο Γερμανός προπονητής κούνησε το κεφάλι του συγκαταβατικά χαμογελώντας προς την πλευρά του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος αμέσως μετά δέχτηκε και τα συγχαρητήρια από τον γενικό γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη, που σηκώθηκε από τη θέση του για να τον χαιρετήσει, πριν επιστρέψει στο τραπέζι του, δίπλα στον Δημήτρη Μελισσανίδη με τον οποίο αποχώρησαν μαζί από την εκδήλωση.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This