Επιλογή Σελίδας

Αφιλόξενο αποδεικνύεται το Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας για τον Θεσπρωτό ο οποίος γνώρισε μία ακόμη ήττα απέναντι στον Αστέρα Σταυρού και πέταξε και άλλους βαθμούς στην μάχη για την παραμονή δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την υπόθεση-σωτηρία.

Η ομάδα της Ηγουμενίτσας πλήρωσε μια στιγμή ολιγωρίας στην άμυνα στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου και όχι μόνο δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το προβάδισμα που είχε αποκτήσει από νωρίς στο παιχνίδι αλλά δέχθηκε και δεύτερο κτύπημα λίγο πριν το φινάλε φεύγοντας από το γήπεδο με άδεια χέρια.

Εσπασε το ρόδι ο Ροβίνας και γρη΄γορο προβάδισμα

Το παιχνίδι απέκτησε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα με την μπάλα να ανοβακατεβαίνει στις δύο περιοχές.

Ο Θεσπρωτός είχε την μερίδα του λέοντος στην κατοχή και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ στο 10ό λεπτό. Ο Ράπτης εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Ροβίνας που καραδοκούσε έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0.

Αυτό ήταν και το παρθενικό γκολ για τον νεαρό επιθετικό μετά από 13 ματς αφλογιστίας και το πανηγύρισε δεόντως.

Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και στο 15ο λεπτό άγγιξαν την ισοφάριση. Σε μια ωραία εκτελεσμένη αντεπίθεση, ο Κακκαβάς πάσαρε στον Αλεξίου που ερχόταν σαν τρειλερ αλλά το σουτ που επιχείρησε από πολύ πλεονεκτική θέση πέρασε ψηλά άουτ στην καλύτερη στιγμή του Αστέρα.

Η ομάδα του Ρότσα έδωσε χώρο στους αντιπάλους του και προσπαθούσε να κτυπήσει στην κόντρα.

Στο 30ό λεπτό το πλατανόφυλλο έφθασε πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ σε μια πανομοιότυπη φάση με το πρώτο. Ο Κλεμέντε εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Ροβίνας πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας αλλά η καρφωτή κεφαλιά πέρασε ξυστά πάνω από το δοκάρι.

Στην εξέλιξη της φάσης και στην αντεπίθεση του Αστέρα, ο Ροντρίγκεζ βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή και πλάγια αριστερά αλλά το αδύναμο σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Πάνου.

Ηταν ένα παιχνίδι ανοικτό, χωρίς σκοπιμότητες, με αρκετό σασπένς και μπόλικες συγκινήσεις. Η ομάδα από το Λιανοκλάδι δικαιολόγησε την βαθμολογική της θέση παρουσιάζοντας αρκετές αρετές στο επιθετικό της παιχνίδι, ωστόσο παρουσίασε αμυντικές αδυναμίες τις οποίες προσπάθησε να αξιοποιήσει ο Θεσπρωτός.

Στο 39ο λεπτό ο Ροβίνας έστρωσε την μπάλα με το στήθος στον Τσιαφίτσα, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε ψηλά άουτ στην τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο.

Παιδαριώδη λάθη και ανατροπή

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Θεσπρωτός απείλησε για πρώτη φορά στο 48ο λεπτό αλλά το φαλτσαριστό σουτ του Βιλάλμπα από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Με την πάροδο του χρόνου οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να σφίγγουν τον κλοιό προς την εστία του Πάνου.

Στο 64ο λεπτό ο τερματοφύλακας του Θεσπρωτού στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σταματώντας εξεπαφής το κοντινό πλασέ του Κακκάβα στην μεγαλύτερη ευκαιρία του Αστέρα στο παιχνίδι.

Στο 65ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφθασαν στην ισοφάριση. Ο Δρόσος εκμεταλλεύτηκε ασυννενοησία του τερματοφύλακα με τους αμυντικούς και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας. Για πολλοστή φορά στο φετινό πρωτάθλημα ο Θεσπρωτός πλήρωσε παιδαριώδη λάθη στην άμυνα που στοιχίζουν πολλούς βαθμούς.

Ο Αστέρας έδειχνε να αποκτάει το μομέντουν του αγώνα και στο 73ο λεπτό παραλίγο να φέρει…τούμπα το παιχνίδι αλλά το σουτ του Ροντρίγκεζ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο έγινε… ροντέο με 2-3 πολύ σκληρά μαρκαρίσματα που άναψαν τα αίματα.

Ο Αστέρας ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 89ο λεπτό όταν ο Αλεξίου με κοντινό πλασέ στο δεύτερο δοκάρι ύστερα από κεφαλιά πάσα του Αντωνόπουλου πέτυχε το γκολ της νίκης που πανηγύρισε έξαλλα.

Διαιτητής: Καζανάς (Αιτωλοακαρνανίας), Ροκοπάνος, Κοκμοτός (Αιτωλοακαρνανίας)

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Πάνου, Νικολάου, Σάκκος, Μπουμπούκης, Συμεωνίδης, Παλαμούτσης, Τσιαφίτσας, Βιλάλμπα, Κλεμέντε (76ο Ζαφείρης), Ράπτης (76ο Νούσης), Ροβίνας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ: Τσάμης, Μαλισσόβας, Μόσχος, Ακάσου (66ο Καρακούσης), Λάππας, Ροντρίγκεζ (85ο Παπαλέξης), Παρλαντζάς, Κακκαβάς, Αντωνόπουλος, Αλεξίου

Πηγή: Thesprotikospalmos

Pin It on Pinterest

Shares
Share This