Επιλογή Σελίδας

Του Γρηγόρη Δημακάκου

Πως αλλάζουν οι καιροί… Στη φετινή Γ’ Εθνική παίρνουν μέρος 72 ομάδες χωρισμένες σε 4 ομίλους των 18. Κάλλιστα ένας εκ των τεσσάρων ομίλων θα μπορούσε να λέγεται… όμιλος Σούπερ Λιγκ. Ναι, τόσες είναι οι ομάδες (18) που έχουν τουλάχιστον μία συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία.

Το 1/4 των ομάδων της Γ’ Εθνικής έχει περάσει από τα μεγάλα σαλόνια. Μάλιστα τρεις εξ αυτών έχουν κατακτήσει τρόπαιο, συγκεκριμένα το Κύπελλο, ο Πανιώνιος 2 φορές, ο Εθνικός και η Καστοριά από μία. Τρεις εξ αυτών έχουν και παρουσία στα Κύπελλα Ευρώπης, ο Πανιώνιος φυσικά με 8 παρουσίες (2 στο Κύπελλο Κυπελλούχων και 6 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) και οι Καστοριά, Απόλλων Σμύρνης από μία στο Κύπελλο Κυπελλούχων και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ αντίστοιχα.

Εκτός από τα τέσσερα τρόπαια οι ομάδες μετρούν συνολικά και 9 χαμένους τελικούς Κυπέλλου, ο Πανιώνιος 4, η Δόξα Δράμας 3, ο Πιερικός και ο Απόλλων Σμύρνης από έναν.

Οι 18 ομάδες κατανέμονται 7 στους δύο ομίλους του βορρά, 4 στον 1ο και 3 στον 2ο και 11 ομάδες στους δύο ομίλους του νότου, 5 στον 3ο όμιλο και 6, οι περισσότερες, στον 4ο.

Αναλυτικά, οι 18 ομάδες με παρουσία στη Σούπερ Λιγκ (Α’ Εθνική), με Κύπελλο ή χαμένο τελικό Κυπέλλου και με ευρωπαϊκή παρουσία, έχουν ως εξής:

1ος όμιλος (4 ομάδες)
Δόξα Δράμας: 21 συμμετοχές στη ΣΛ, 3 χαμένοι τελικοί Κυπέλλου
Καβάλα: 19 συμμετοχές στη ΣΛ
Βέροια: 17 συμμετοχές στη ΣΛ
Πανθρακικός: 6 συμμετοχές στη ΣΛ

2ος όμιλος (3 ομάδες)
Καστοριά: 10 συμμετοχές στη ΣΛ, ένα Κύπελλο, μία συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης (Κύπελλο Κυπελλούχων)
Πιερικός: 16 συμμετοχές στη ΣΛ, ένας χαμένος τελικός Κυπέλλου
Τρίκαλα:7 συμμετοχές στη ΣΛ

3ος όμιλος (5 ομάδες)
Παναιγιάλειος: 6 συμμετοχές στη ΣΛ
Κόρινθος: 5 συμμετοχές στη ΣΛ
Βύζας 4 συμμετοχές στη ΣΛ
Ρόδος: 4 συμμετοχές στη ΣΛ
Πανελευσινιακός: 3 συμμετοχές στη ΣΛ

4ος όμιλος (6 ομάδες)
Πανιώνιος: 59 συμμετοχές στη ΣΛ, 2 Κύπελλα, 4 χαμένοι τελικοί Κυπέλλου, 8 συμμετοχές στα Κύπελλα Ευρώπης (2 στο Κύπελλο Κυπελλούχων, 6 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ)
Εθνικός: 36 συμμετοχές στη ΣΛ, 1 Κύπελλο
Απόλλων Σμύρνης: 42 συμμετοχές στη ΣΛ, ένας χαμένος τελικός Κυπέλλου, μία συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ)
Προοδευτική: 15 συμμετοχές στη ΣΛ
Φωστήρας: 7 συμμετοχές στη ΣΛ
Ατρόμητος Πειραιά: μία συμμετοχή στη ΣΛ

*Στη Σούπερ Λιγκ (Α’ Εθνική) έχουν συμμετάσχει οι 12 από τις 21 της Σούπερ Λιγκ 2, από 6 σε κάθε όμιλο, βόρειο και νότιο αντίστοιχα (δεν υπολογίζονται οι ομάδες Β’ των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ)

Pin It on Pinterest

Shares
Share This