Επιλογή Σελίδας

Ο λόγος που η Τσέλσι όχι μόνο δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο της, αλλά θα μείνει και εκτός τετράδας είναι η μάχη εξουσίας ανάμεσα στη διοίκηση και στον Αντόνιο Κόντε. Ο Ιταλός τεχνικός πίστεψε ότι μετά το περσινό πρωτάθλημα θα είχε τα «κλειδιά» να επιλέξει τους μεταγραφικούς στόχους.

Η Τσέλσι, όμως, εδώ και χρόνια λειτουργεί διαφορετικά. Ούτε ο Ζοσέ Μουρίνιο στη δεύτερη θητεία του δεν είχε τόση δύναμη. Οι μπλε δεν ψάχνουν κάποιον manager, αλλά έναν προπονητή, που απλά θα διαχειριστεί το ρόστερ που θα του δώσουν. Η αποχώρηση του Εμενάλο πριν λίγους μήνες αποδείχθηκε η κίνηση που άλλαξε τελείως τις ισορροπίες. Οι οπαδοί της Τσέλσι μπορεί να τον θεωρούσαν υπεύθυνο για όλα τα αρνητικά των μεταγραφών, αλλά ήταν ο συνδετικός κρίκος και εκείνος που απορροφούσε όλους τους κραδασμούς ανάμεσα στον Κόντε και στην Μαρίνα Γκρανόβσκαγια, η οποία έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του Αμπράμοβιτς και κάνει κουμάντο, οι σχέσεις των οποίων δεν είναι καθόλου καλές.

Όσο ο Κόντε ξενέρωνε και έκανε δηλώσεις σχετικά με τη μεταγραφική πολιτική του συλλόγου, από τη μία μείωνε τους παίκτες που ήδη έχει στη διάθεσή του και από την άλλη… έσκαβε το λάκκο του. Η Τσέλσι έχει την παράδοση τα τελευταία χρόνια να απολύει τους προπονητές της μόλις καταλάβει ότι χάνει το Champions League και φαίνεται ότι ο μοναδικός λόγος που ο Ιταλός παραμένει ακόμα στο τιμόνι είναι το Κύπελλο. Εκεί, η Τσέλσι θα υποδεχθεί την Σαουθάμπτον, την οποία αντιμετώπισε το περασμένο Σάββατο και κέρδισε με επική ανατροπή.

Από το ξεκίνημα της σεζόν ο Κόντε έχει να αντιμετωπίσει το παράδοξο των μπλε, όπως το βίωσε και ο Ζοσέ Μουρίνιο στη δεύτερη σεζόν μετά την επιστροφή του. Το σύστημα που άλλαξε τα πάντα πέρυσι και έφερε τον τίτλο, φέτος ήταν η απόλυτη αποτυχία. Οι παίκτες δεν είχαν την ίδια προσήλωση, έδειχναν να βαριούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες του και κάποια στιγμή άφησαν να εννοηθεί ότι δεν έχουν καμία διάθεση να αμυνθούν και θα πρέπει να παίζουν μόνο επίθεση.

Είναι η διαπίστωση που κάποιος κάνει όταν έχει χάσει το πάθος. Όταν έχει απλά σηκώσει τα χέρια ψηλά. Στο τελευταίο παιχνίδι η εικόνα ήταν ίδια, με την Σαουθάμπτον να προηγείται με 2-0 στο 60’. Τότε, ο Κόντε έκανε αυτό που δεν περίμενε όχι μόνο ο Χιουζ, αλλά κανένας άλλος. Έβαλε τον Ζιρού και άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2. Το αποτέλεσμα; Οι μπλε έκαναν την ανατροπή και κέρδισαν με 3-2. Ο Ιταλός έδειχνε να είχε χάσει κάθε όρεξη να προσπαθήσει να βρει κάτι διαφορετικό, καθώς είχε καταλάβει ότι το μέλλον του ήταν προδιαγεγραμμένο. Το ίδιο και οι παίκτες. Τώρα, όμως, μπροστά στην πρόκληση να κατακτήσουν τον μοναδικό τίτλο της σεζόν φαίνεται ότι μπορούν να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό και οι δρόμοι τους να χωρίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο…

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This