Επιλογή ΣελίδαςΙκανοποιητική ήταν η παρουσία της Σταματίας Σκαρβέλη στον προκριματικό της σφυροβολίας στην πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Ντόχα.

Η νεαρή πρωταθλήτρια στο συμμετείχε στο πρώτο Παγκόσμιο της καριέρας της και με καλύτερη βολή στα 69,65 μ. στην τρίτη και τελευταία της βολή, ενώ νωρίτερα είχε βολές στα 66,53 μ. και 67,82 μέτρα. και κατέλαβε την όγδοη θέση στο γκρουπ της. Η Σκαρβέλη ταξίδεψε στη Ντόχα με 71,33 μ., επίδοση που σημείωσε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, αρχές του μήνα.

Η Σκαρβέλη παρότι ταξίδεψε στην Ντόχα με την 24η επίδοση κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην 17η, αρκετά κοντά στο ατομικό της ρεκόρ και να δείξει πως στο μέλλον θα είναι σε θέση να διεκδικεί θέση στον τελικό των μεγάλων διοργανώσεων. Η 12άδα του τελικού έκλεισε στα 71,31μ., η Ντιάν Πράις (ΗΠΑ) με 73,77 μ. προκρίθηκε με την κορυφαία επίδοση και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, αφού είναι η κορυφαία φέτος στον κοσμο, βάσει επίδοσης. Στον τελικό προκρίθηκε η Ζένγκ Βάνγκ (Κίνα) που ήταν δεύτερη πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο, αντίθετα με την τρίτη της προηγούμενης διοργάνωσης, Μαλβίνα Κόπρον (Πολωνία) που σήμερα έμεινε στην 13η θέση με 70,46 μέτρα.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This