Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Λαμπρόπουλου

Τι είναι το μπάσκετ; Ένα παιχνίδι! Είτε παρακολουθεί κανείς έναν αγώνα στο υψηλότερο επίπεδο είτε στα ηλικιακά πρωταθλήματα, το μπάσκετ έχει τα ίδια χαρακτηριστικά.

Αυτή ακριβώς είναι και η φιλοσοφία των ανθρώπων των Αστεριών Αμαλιάδας, ενός δραστήριου συλλόγου σε επίπεδο μικρών ηλικιών, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2017 από τον Βασίλη Νιπεργιάλη και τον Βαγγέλη Κιούφη, δυο ανθρώπους που έχουν συνδέσει το όνομά τους με ιστορικές στιγμές του ηλειακού μπάσκετ.

Ποιος είναι, όμως, ο στόχος των Αστεριών; Αυτό που οι Αμερικάνοι θα έλεγαν «back to basics», η επιστροφή δηλαδή στα βασικά, προκειμένου τα νέα ταλέντα του ηλειακού μπάσκετ που μετέχουν στο πρόγραμμα των Αστεριών και να κάνουν με σωστό τρόπο τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της καλαθοσφαίρισης, αλλά και -το κυριότερο- να νιώσουν ότι αποτελούν μέλη μιας μεγάλης «οικογένειας», να παίξουν, να ψυχαγωγηθούν, να κοινωνικοποιηθούν και να κερδίσουν όμορφες εμπειρίες και πολλούς νέους φίλους.

Τα Αστέρια Αμαλιάδας έχουν έδρα το κλειστό γυμναστήριο της Ήλιδας και στον σύλλογο λειτουργούν όλα τα ηλικιακά τμήματα, από τα πολύ μικρά παιδιά, Bambini και Rookies όπως ονομάζονται ευφυέστατα τα συγκεκριμένα τμήματα, μέχρι τις ομάδες U12, U13 και U14.

«Η συγκεκριμένη προσπάθεια αγκαλιάστηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή τόσο από τα παιδιά, όσο και από τους γονείς τους», δήλωσε ο επικεφαλής του εγχειρήματος και πολύπειρος προπονητής στον χώρο του μπάσκετ Βασίλης Νιπεργιάλης.

Σύμφωνα με το πλάνο των Αστεριών, μετά την ηλικία των 14 ετών, τα παιδιά που βρίσκονται, πλέον, σε αγωνιστική ηλικία, προωθούνται στο αδελφό σωματείο του Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας (τη Σφήκα Αμαλιάδας όπως τη γνωρίζαμε όλοι στο πρόσφατο παρελθόν), εκεί όπου αρχίζουν και συμμετέχουν στο Παιδικό και στο Εφηβικό τμήμα, καθώς επίσης και στην Ανδρική ομάδα στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η (μέχρι πρόσφατα και στις εθνικές κατηγορίες της ΕΟΚ).

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Βασίλη Νιπεργιάλη: «Πλέον, στην Ανδρική ομάδα του Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας μετά την άνοδο από τις τοπικές κατηγορίες στη Γ΄ Εθνική και την παραμονή εκεί για δύο χρόνια, πάρθηκε η απόφαση για εθελοντική επιστροφή στη Β΄ Κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η, έτσι ώστε η ομάδα μας να απαρτίζεται αποκλειστικά από γηγενείς παίκτες, από παιδιά δηλαδή που θα προέρχονται από τα σπλάχνα του Οργανισμού μας. Αυτός είναι ο στόχος μας, η δημιουργία μιας ωραίας και μεγάλης οικογένειας στην πόλη της Αμαλιάδας. Θέλουμε να παίζουν τα παιδιά μας».

Ηδη, μάλιστα, τα πρώτα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά, καθώς πλήθος νεαρών αθλητών συμμετέχουν στα Κλιμάκια της ΕΣΚΑ-Η και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα αργήσει η ώρα που θα δούμε τα Αστέρια να έχουν εκπροσώπηση και στις «μικρές» Εθνικές μας ομάδες.

Να σημειωθεί ότι για την εκγύμναση και την ψυχαγωγία των παιδιών χρησιμοποιούνται από την πρώτη στιγμή όλα τα σύγχρονα μέσα που βοηθούν στην σωστή εκμάθηση των βασικών του μπάσκετ, δηλαδή μπασκέτες ρυθμιζόμενου ύψους, μικρές μπάλες, κλπ.

«Θέλουμε να ξεκινήσουμε και πάλι από την αρχή, πατώντας σε στέρεες βάσεις και δουλεύοντας στην παραγωγική διαδικασία και στη σταδιακή εξέλιξη των δικών μας παιδιών», συνόψισε ο Βασίλης Νιπεργιάλης.

Ο χρόνος δουλεύει για τα Αστέρια! Που εργάζονται μεθοδικά για την ανάδειξη της νέας γενιάς του ηλειακού μπάσκετ!

Πηγή: ΕΟΚ e-magazine

Pin It on Pinterest

Shares
Share This