Επιλογή Σελίδας

Μετά την ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γιουβέντους καλείται να ανατρέψει ένα σκορ, που δεν έχει καταφέρει ποτέ στην ιστορία της. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλες τις περιπτώσεις.

1967-68: Μπενφίκα – Γιουβέντους 2-0/1-0
Με δύο γκολ μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών (Τόρες 64’, Εουσέμπιο 70’) η Μπενφίκα είχε πάρει σαφές προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο ματς στο Ντα Λουζ. Ο Εουσέμπιο ήταν ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης και στο Τορίνο, με τους «αετούς της Λισαβόνας» να προκρίνονται στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών με δύο νίκες επί της Γιουβέντους.

1973-74: Δυναμό Δρέσδης – Γιουβέντους 2-0/2-3
Την πρωταθλήτρια της τότε Ανατολικής Γερμανίας κλήθηκε να αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών η «Μεγάλη Κυρία». Μετά το 2-0 στη Δρέσδη, το έργο της έγινε πολύ δύσκολο και παρά το γεγονός πως στον επαναληπτικό το σκορ ήταν 3-1 μόλις στο 30’ (χρειαζόταν ένα ακόμη γκολ η ιταλική ομάδα για να προκριθεί), η Γιουβέντους δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή. Το τελικό 3-2 έδωσε την πρόκριση στη Δυναμό Δρέσδης.

1975-76: Γκλάντμπαχ – Γιουβέντους 2-0/2-2
Θύμα της κορυφαίας γερμανικής ομάδας τη δεκαετία του ’70 και τότε κατόχου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ έπεσε η «Μεγάλη Κυρία». Το 2-0 στο πρώτο ματς στο Ντίσελντορφ στάθηκε αδύνατο να ανατραπεί, παρά το γεγονός πως στον επαναληπτικό η Γιουβέντους έφτασε κοντά. Προηγήθηκε επίσης με 2-0, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, όμως στο φινάλε της αναμέτρησης η Γκλάντμπαχ σκόραρε δύο φορές και με το τελικό 2-2 πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του κυπέλλου πρωταθλητριών.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

2005-06: Άρσεναλ – Γιουβέντους 2-0/0-0
Η κορυφαία παρουσία των «κανονιέρηδων» στο Τσάμπιονς Λιγκ, φτάνοντας μέχρι τον τελικό. Στα προημιτελικά, η ομάδα του Βενγκέρ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στη Γιουβέντους. Το 2-0 στο πρώτο παιχνίδι στο Χάιμπουρι, με τα γκολ των Φάμπρεγας και Ανρί, έδωσε «μαξιλαράκι» στην Άρσεναλ, η οποία στον επαναληπτικό πήρε τη λευκή ισοπαλία (κόκκινη κάρτα στο Νέντβεντ) και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

2012-13: Μπάγερν – Γιουβέντους 2-0/2-0
Στην πορεία προς την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Βαυαροί δε συνάντησαν καμία δυσκολία στα προημιτελικά, απέναντι στη Γιουβέντους. Μετά το 2-0 στο πρώτο παιχνίδι, στο Μόναχο, με τα γκολ των Αλάμπα και Μίλερ, η ομάδα του Γιουπ Χάινκες πέρασε και από το Τορίνο. Νίκη ξανά με 2-0 (Μάντζουκιτς, Πιζάρο) και πρόκριση στα ημιτελικά.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This