Επιλογή Σελίδας

Η Δόξα Αιγινίου ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και συγκεκριμένα το 1983. Από την πρώτη κιόλας σεζόν διαδραμάτιζε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όποιο πρωτάθλημα και αν αγωνίστηκε, υπό την προεδρία του Νίκου Μαγουδη, ο οποίος ήταν ο μοναδικός χρηματοδότης της και μάλιστα με τεράστια “απλοχεριά”. Ήταν αξιόλογος παράγοντας, που αργότερα ασχολήθηκε για ένα διάστημα με τα Διοικητικά του Αιγινιακού.

Η πορεία των “μαυραετών” του Αιγινίου ήταν αξιοπρόσεκτη και γρήγορα έφτασαν να πρωταγωνιστούν ακόμα και στη μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣ με το ρόστερ τους να απαρτίζεται από “σπουδαία ονόματα” παικτών της εποχής εκείνης του Πιερικού χώρου και όχι μόνο.

Πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός και η… “ποδοσφαιρική βεντέτα”, πάντα με ευγενή άμιλλα και χωρίς αντεγκλήσεις σε τοπικό επίπεδο με τον συμπολίτη Αιγινιακό, βοήθησε απεριόριστα  και σημαντικά τον δεύτερο να βγει από τον λήθαργο, δίνοντας τον ιδιαίτερα κίνητρα, ενέργεια και ώθηση, αφού μετά τα
“πέτρινα χρόνια” (1979 -1985), κατάφερε στο  πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας -1986-87- ν’ ανακηρυχθεί επάξια πρωταθλητής και να ανέβει στη Δ’ Eθνική κατηγορία, ύστερα από την επιτυχή εξέλιξη των διπλών αγώνων μπαράζ (2-0 κέρδισε στο Αιγίνιο και 1-0 έχασε εκτός έδρας), με την Δόξα Πετρούσας Δράμας.

Η τελευταία αγωνιστική παρουσία της Δόξας χρονολογείται την σεζόν 1989-90, όταν στο πρωτάθλημα τις Α’ κατηγορίας όπου αποφεύγει τον υποβιβασμό,  τερματίζοντας στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα (έπεσαν 6 ομάδες συνολικά, γιατί την επόμενη χρονιά μειώθηκαν οι ομάδες στην αντίστοιχη κατηγορία από 18 σε 16).

Την επόμενη περίοδο 1990-91 δηλώνει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, αλλά δεν κατεβαίνει να αγωνιστεί και ουσιαστικά το γεγονός αυτό είναι το…  “κύκνειο άσμα” του συλλόγου.

Αργότερα γίνεται μια προσπάθεια επανεμφάνισης της  στα αθλητικά δρώμενα της Πιερίας, συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας, αλλά ήταν στην πράξη μια μικρή… “αναλαμπή” και σήμανε το οριστικό τέλος της από τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Δυστυχώς αυτή είναι η “μοίρα” του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, πάντως η Δόξα Αιγινίου αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της δεκαετίας του “80, αλλά η συνέχεια της δεν είχε την ανάλογη… διάρκεια με συνέπεια να κλείσει ο κύκλος της.

Άμεσα θα επανέλθουμε για την Δόξα Αιγινίου με περισσότερα στοιχεία (επιτυχίες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, κι άλλα… ενδιαφέροντα).

Αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

20230525_142706

Το Διοικητικό συμβούλιο της Δόξας Αιγινίου στα πρώτα πετυχημένα χρόνια της ύπαρξης της, με Πρόεδρο τον κ. Νίκο Μαγούδη και Προπονητή τον κ. Γιώργο Χατζηγιοβανάκη (την έβγαλε δύο κατηγορίες), σε ανταπόκριση του αθλητικού συντάκτη Γιώργου Καρανικόλα στην  εφημερίδα “Θεσσαλονίκη” .

341836375_1587996471692205_5567860405344417194_n

Μια ενδεκάδα της Δόξας Αιγινίου στα… φόρτε της, μέσα της δεκαετίας του 1980.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This