Επιλογή ΣελίδαςΗ παγκόσμια πρωταθλήτρια κυριαρχεί απόλυτα σε όλους τους κρίσιμους τομείς, οι οποίοι “αποφασίζουν” τον νικητή στο Σίλβερστόουν.

Του Γιάννη-Μάριου Παπαδόπουλου

Η Mercedes έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν, με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Κι όλα δείχνουν πως μόνον αν… αυτοκτονήσει δεν θα προσθέσει ακόμα δύο νίκες, στους αγώνες αυτής και της επόμενης εβδομάδας στο Σίλβερστοουν.

Η ανάλυση των δεδομένων της ιστορικής βρετανικής πίστας είναι συντριπτική υπέρ της Mercedes. Το Σίλβερστοουν είναι μία πίστα 5,891 χιλιομέτρων, στο 57% της οποίας οι πιλότοι κινούνται τέρμα γκάζι. Και σε αυτόν τον τομέα η Mercedes κυριαρχεί του ανταγωνισμού.

Έχει συνολικά 18 στροφές, η πλειοψηφία των οποίων χαρακτηρίζεται ως «low speed». Και σε αυτόν τον τομέα η γερμανική ομάδα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, με τη Red Bull, ωστόσο, να βρίσκεται αρκετά κοντά.

Είναι πίστα στην οποία γίνονται προσπεράσεις, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα «κλασσικά» σημεία, στις στροφές 3 (Village), 6 (Aintree), 15 (Stowe) και 16 (Vale).

Επίσης, οι αγώνες στο Σίλβερστοουν δεν κρίνονται σε τομείς όπως το σασί και η κάθετη δύναμη, αλλά στην ισχύ του κινητήρα. Επίσης το DRS και το σωστό φρενάρισμα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των αγώνων.

Πηγή: caranddriver.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This