Επιλογή Σελίδας

Δυνατό παιχνίδι διεξήχθη στο Παλαιό Κεραμίδι με την τοπική Πρόοδο να κερδίζει δύσκολα τον Ταύρο Ελάφου με σκορ 3-0 στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, σε μια αναμέτρηση όπου οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν στα τελευταία λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγο της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Δ. Παπαγιαννόπουλου.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, ήταν ανώτεροι, και πήραν το τρίποντο παλικαρίσια με δύο τέρματα του Σωτήρη Καραγκούνη και ένα του Λευτέρη Ασλανίδη, ενώ είχαν και δύο δοκάρια.

Με αυτή τη νίκη, η Πρόοδος ανέβηκε στην 7η θέση της κατάταξης με 15 βαθμούς, μόλις έναν λιγότερο από την προνομιούχο εξάδα που είναι και ο στόχος της.

Ο Ταύρος, παρότι ηττήθηκε και βρέθηκε μέσα στη ζώνη του υποβιβασμού με 9 πόντους, έδειξε αγωνιστικά ότι μεταμορφώνεται σιγά σιγά προς το καλύτερο και σίγουρα θα επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα αν και ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια.

Φάσεις και γκολ

Στο 15′ ο Καραγκούνης με χλιαρό πλασέ άνοιξε το σκορ 1-0 έπειτα από την  αδράνεια των αμυντικών αλλά και του τερματοφύλακα του Ταύρου.

Στο 17′ η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Δεληγιαννίδη μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του  Η. Μπατζώνη λίγο έξω από την περιοχή.

Στο 20′ η μπάλα έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι του Δεληγιαννίδη και έφυγε άουτ σε σουτ φάουλ του Ασλανίδη.

Στο 31′ σουτ φάουλ του Η. Μπατζώνη, απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Δεληγιαννίδης.

Στο 44′ πλασέ του Κοσμίδη, ο Τσαουσίδης καλά τοποθετημένος και με δυσκολία έβγαλε τη μπάλα κόρνερ.

Στο 50′ γυριστό σουτ του Μπανάβα πάνω στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι άουτ.

Στο 52′ ο Καραγκούνης με εξαιρετικό σουτ εντός περιοχής έγραψε το 2-0 με το δεύτερό του προσωπικό τέρμα. Προηγήθηκε εκπληκτική ατομική προσπάθεια του νεαρού Πασχάλη Ζαμαντζά από θέση δεξιά και ασίστ προς τον σκόρερ.

Στο 72′ σουτ φάουλ του Η. Μπατζώνη, απέκρουσε σε κόρνερ ο Δεληγιαννίδης.

Στο 85′ άστοχο πλασέ του Η. Μπατζώνη από την πάσα του Β. Παπαζιού.

Στο 86′ ο Δ. Παπαγιαννόπουλος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη-κόκκινη κάρτα και αποβλήθηκε. 

Στο 87′ δυνατό σουτ του Κακάνη έξω από την περιοχή, ο Δεληγιαννίδης για άλλη μια φορά απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 89′ σέντρα του Θ.Ι. Τσιάμη, κεφαλιά του Β. Παπαζιού, η μπάλα λίγο άουτ.

Στο 90′ διαμορφώθηκε το τελικό 3-0 με ασύλληπτο σουτ του Ασλανίδη εκτός περιοχής από πάσα φάουλ του Η. Μπατζώνη.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Πολυχρόνης με βοηθούς την Β. Τσικλητάρη και τον Πλόσκα.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πρόοδος Παλαιού Κεραμιδίου (Τόλης Μπαρμπαγεωργόπουλος): Τσαουσίδης, Σκουργιάς, Θ.Ι. Τσιάμης, Π. Ζαμαντζάς, Αγγ. Ζαμαντζάς (46′ Θ.Χ. Τσιάμης), Κακάνης, Τζιμήκας, Δημητρίου, Καραγκούνης (58′ Β. Παπαζιός), Ασλανίδης, Η. Μπατζώνης.
Ταύρος Ελάφου (Χρήστος Βελώνης): Δεληγιαννίδης, Λιανός, Μέια, Μουρατίδης, Δ. Παπαγιαννόπουλος, Ψαριάης (74′ Μπομπόλης), Α. Γεωργαντάς, Μπανάβας, Σουρλόπουλος, Κοσμίδης (88′ Μαρκάτης), Καραγκιοζίδης (26′ Σ. Γεωργαντάς).