Ο Ολυμπιακός μπήκε στη λίστα των ομάδων, που συγκέντρωσαν τρεις πόντους στους ομίλους του Champions League, όμως συνέχισαν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι, μέσω της 3ης θέσης. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποιες ήταν οι προηγούμενες, αλλά και μέχρι που έφτασαν στη συνέχεια, στο Europa League.
Μπριζ (2019-20)
Σε όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν δεν είχε πολλές πιθανότητες να μπει στην πρώτη δυάδα, όμως πέτυχε τον εφικτό στόχο της 3ης θέσης. Η Μπριζ μάζεψε τρεις βαθμούς, με ισάριθμες ισοπαλίες (δύο με Γαλατασαράι, μία με Ρεάλ), συνεχίζοντας στο Europa League. Ωστόσο, στη φάση των «32» κληρώθηκε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με συνολικό σκορ 1-6 είπε «αντίο» στα ευρωπαϊκά κύπελλα.
Σέλτικ (2017-18)
Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν έκαναν… πλάκα στον όμιλο, αφήνοντας τη Σέλτικ και την Άντερλεχτ να μονομαχήσουν για την 3η θέση. Σκωτσέζοι και Βέλγοι πήραν από μία εκτός έδρας νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια, όμως οι «Κέλτες» είχαν καλύτερη διαφορά (0-3 έναντι 0-1) και συνέχισαν στο Europa League. Στους «32» κληρώθηκαν με τη Ζενίτ και αποκλείστηκαν. Μπορεί η Σέλτικ να νίκησε στη Γλασκώβη με 1-0, όμως ηττήθηκε στην Αγία Πετρούπολη με 3-0.
Ντόρτμουντ (2017-18)
Είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία του Champions League, που τερμάτισε στην 3η θέση, μαζεύοντας μόλις δύο βαθμούς. Τότεναμ και Ρεάλ Μαδρίτης έφυγαν πολύ μπροστά στον όμιλο, με την Ντόρτμουντ να απογοητεύει και να δίνει μάχη με τον ΑΠΟΕΛ. Οι μοναδικοί πόντοι που πήραν οι δύο ομάδες ήταν τα μεταξύ τους 1-1 σε Κύπρο και Γερμανία, όμως οι Βεστφαλοί είχαν καλύτερη διαφορά τερμάτων. Στους «32» του Europa League, η Ντόρτμουντ απέκλεισε την Αταλάντα, όμως η πορεία της σταμάτησε στους «16» από τη Σάλτσμπουργκ.
Λουντογκόρετς (2016-17)
Άρσεναλ και Παρί Σεν Ζερμέν επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί, με τους Βούλγαρους να δίνουν μάχη με τη Βασιλεία για την 3η θέση. Οι δύο ομάδες είχαν από μία ισοπαλία στα μεταξύ τους παιχνίδια, με την Λουντογκόρετς να παίρνει «Χ» στο Παρίσι την τελευταία αγωνιστική και να προσπερνάει τους Ελβετούς. Το ταξίδι της στο Europa League δεν κράτησε πολύ, αφού στη φάση των «32» αποκλείστηκε από την Κοπεγχάγη.
Σαχτάρ (2015-16)
Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν ασυναγώνιστες στον όμιλο, με την 3η θέση να κρίνεται στα παιχνίδια της Σαχτάρ με τη Μάλμε. Οι Σουηδοί νίκησαν στην έδρα τους με 1-0, όμως το 4-0 στην Ουκρανία έβαλε από πάνω τη Σαχτάρ στην τελική ισοβαθμία στους τρεις πόντους. Το ταξίδι της ουκρανικής ομάδας στο Europa League ήταν μεγάλο και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Η Σαχτάρ απέκλεισε κατά σειρά Σάλκε (32), Άντερλεχτ (16) και Μπράγκα (8), όμως στη συνέχεια έπεσε πάνω στη – μετέπειτα τροπαιούχο – Σεβίλλη και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.
Βικτόρια Πλζεν (2013-14)
Μέχρι την τελευταία αγωνιστική δεν είχε ούτε ένα βαθμό στη συγκομιδή της, όμως μία νίκη στο φινάλε της επέτρεψε να συνεχίσει στην Ευρώπη. Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι κυριάρχησαν στον όμιλο, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να είναι το φαβορί για την 3η θέση, χάρις στη νίκη της με 3-2 επί της Βικτόρια στη Ρωσία. Ωστόσο, οι Τσέχοι επικράτησαν με 2-1 στο Πλζεν και χάρις στα εκτός έδρας γκολ, κυριάρχησαν στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Στους «32» του Europa League απέκλεισαν τη Σαχτάρ, όμως η πορεία τους σταμάτησε στον επόμενο γύρο από τη Λυών.
Ατλέτικο Μαδρίτης (2009-10)
Αποτελούσε φαβορί για να συνεχίσει στο Champions League, όμως απογοήτευσε στους ομίλους, παίρνοντας μόλις τρεις ισοπαλίες, μία απέναντι στην Τσέλσι και δύο απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Οι «ροχιμπλάνκος» ισοβάθμησαν με την κυπριακή ομάδα, όμως υπερίσχυσαν λόγω των εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια (0-0 στη Μαδρίτη, 1-1 στη Λευκωσία). Η ισπανική ομάδα συνέχισε στο νεοσύστατο – τότε – Europa League και μάλιστα έφτασε ως το τέλος. Η Ατλέτικο πέρασε τα εμπόδια των Βέρντερ Βρέμης (32), Σπόρτιγνκ Λισαβόνας (16), Βαλένθια (8) και Λίβερπουλ (4), φτάνοντας μέχρι τον τελικό. Εκεί, νίκησε με 2-1 τη Φούλαμ και κατέκτησε το τρόπαιο.