Επιλογή Σελίδας

Ο Χάρης Ξενιδάκης τερμάτισε με ένα μεγάλο χαμόγελο τα 800 μ., αφού κατάλαβε πως πέτυχε στο απόλυτο το στόχο του, στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων. Ο αθλητής τερμάτισε στην 6η θέση της σειράς του με 1.47.91 και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ. Ο δρομέας του Μιχάλη Αναγνώστου κατάφερε να ανακάμψει από τον σοβαρό τραυματισμό του χειμώνα και να επιστρέψει σε καλές επιδόσεις. Ο αθλητής είχε ρεκόρ 1.48.63 και με το σημερινό του χρόνο έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να τρέξει ακόμη καλύτερα. “Δε φοβήθηκα την κούρσα. Μπήκα κι έκανα ακριβώς αυτό που είχαμε συνεννοηθεί με τον προπονητή μου. Οι συνθήκες ήταν τέλειες, το στάδιο το ίδιο. Είμαι πολύ χαρούμενος με την παρουσία μου, το άξιζα μετά τον άσχημο τραυματισμό του χειμώνα. Χαίρομαι που έδωσα βαθμούς στην ομάδας. Θεωρώ πως έχω το περιθώριο να τρέξω ακόμη γρηγορότερα”, είπε ο αθλητής, που ήταν 12η στο σύνολο και χάρισε πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα.

Η Μαρία Κάσσου μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων κατάφερε να διανύσει τα 5.000 μ. σε επίδοση καλύτερη από το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ23. Η νεαρή αθλήτρια διένυσε την απόσταση σε 16.05.00, επίδοση που της έδωσε την 14η θέση στην απόσταση. Το επίπεδο του αγωνίσματος ήταν πολύ υψηλό παρόλα αυτά η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ κατάφερε να κινηθεί κοντά στο ρεκόρ της. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Νάντια Μπατολέτι (Ιταλία) με 15.25.09 και ακολούθησαν οι Χάνα Νιούταλ με 15.29.49 και Μάργκουες (Ισπανία) με 15.31.04. Η Κάσσου έχει ατομικό ρεκόρ 16.02.74 από τον περασμένο Μάιο.

“Φοβερή εμπειρία, αγωνίστηκα με κορυφαίες αθλήτριες στην Ευρώπη. Δυσκολεύτηκα αρκετα στη διάρκεια του αγώνα. Στην αρχή τα περάσματα ήταν αρκετά καλά, ευνοϊκά θα έλεγα να βγει μια επίδοση καλύτερη κάτω από 16.00.00. Στη συνέχεια δε μου βγήκε όπως θα ήθελα. ένιωθα το κορμί μου αρκετά σφιχτό. Κρατάω ότι έτρεξα κοντά στο ρεκόρ μου και συνεχίζουμε διορθώνοντας λάθη ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23”, είπε η Κάσσου.

Ο Νέστορας Κολιός αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του με την ομάδα των Ανδρών και τερμάτισε στην 15η θέση στα 3.000 μ. με 8.53.81.

“Η εμπειρία ήταν πραγματικά μοναδική κι εύχομαι να τη ζήσουν και άλλοι αθλητές. Ο στόχος μου για το υπόλοιπο της χρονιάς έχουν να κάνουν με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23”, είπε ο αθλητής από τα Γιάννενα.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This