Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Τσάλτα

Στο ΝΒΑ κάθε παίκτης κρύβει την δική του ιστορία, το δικό του μονοπάτι που θέλει να διανύσει για να φτάσει στην δική του κορυφή. Με όπλο τη σκληρή δουλειά και την πίστη στον εαυτό τους δεν είναι λίγοι αυτοί που κατάφεραν να ξεφύγουν από την αφάνεια, για να βρουν τη δική τους λαμπερή στιγμή, το δικό τους highlight.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Τζέισον Πρέστον. Ένας παίκτης που από τα πολύ χαμηλά, κατάφερε να μπει στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, ζώντας το δικό του όνειρο στο Moda Center του Πόρτλαντ.

Με το σκορ στο 24-22 υπέρ των Μπλέιζερς, ο Πρέστον πήρε την ευθύνη της επίθεσης για να εκτελέσει τρίποντο, 46,8” για το τέλος της περιόδου. Η κατάληξη ήταν το διχτάκι. Nothing but net. Όλος ο πάγκος των Κλιπς σηκώθηκε να πανηγυρίσει το σουτ αυτό. Ήταν μια μεγάλη στιγμή και οι συμπαίκτες του το ήξεραν.

Γιατί ήταν μεγάλη στιγμή; Γιατί ήταν οι πρώτοι πόντοι της καριέρας του Πρέστον στο ΝΒΑ. Χρειάστηκε να κάνει υπομονή ένα χρόνο και… κάτι, να υπομείνει χειρουργεία και τραυματισμούς, ώστε να ζήσει τη δική του μεγάλη στιγμή.

Η πορεία του νεαρού άσου δεν είναι συνηθισμένη. Δεν είναι μια πορεία που μοιάζει με τις άλλες. Και αυτό δίνει ακόμα περισσότερη ομορφιά στη στιγμή.

Ο Πρέστον δεν ήταν ποτέ ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της τάξης του. Ποτέ οι σκάουτς δεν αφιέρωναν ώρες στο παιχνίδι του, για να το μελετήσουν, να δουν ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του. Καλά καλά οι προπονητές του δεν του έδιναν πολλές ευκαιρίες.

Χαρακτηριστικό το γεγονός πως στο Γυμνάσιο είχε κατά μέσο όρο 2 πόντους ανά αγώνα. Ένας εκ των τελευταίων παικτών στο ροτέισιον. Ξεκάθαρα.

Εκείνος όμως δεν το έβαλε κάτω. Συνέχισε να δουλεύει, να πιστεύει στον εαυτό του, να μην σταματάει να εξελίσσεται. Το πάθος του για το μπάσκετ ήταν τέτοιο που έγινε ο ίδιος promoter του εαυτού του. Διότι πόσταρε highlights του στα social media, προκειμένου να δουν άπαντες πως… το’χει, πως δεν παλεύει τυχαία για να βρει τη θέση του στο άθλημα.

Κάπως έτσι ήρθαν και δύο προτάσεις για υποτροφία. Οχάιο και Λόνγκγουντ χτύπησαν την πόρτα του Πρέστον καταθέτοντας πρόταση για να τον εντάξουν στο πρόγραμμά τους. Εκείνος επέλεξε τους Bobcats.

Και δικαιώθηκε.

Στο Οχάιο όχι μόνο κατάφερε να δείξει ποιος είναι, αλλά εξελίχθηκε σε ηγέτη από το 2018 έως το 2021 όταν και φοίτησε στο Κολέγιο. Την σεζόν 2020-21 μάλιστα το Κολέγιό του πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη στο NCAA Tournament, με 62-58 απέναντι στο Βιρτζίνια. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της «τρέλας του Μαρτίου» εκείνης της σεζόν.

Το επόμενο βήμα του ήταν προδιαγεγραμμένο. ΝΒΑ. Οι Ορλάντο Μάτζικ του έδωσαν την ευκαιρία της… ζωής του, επιλέγοντάς τον στο νο.33. Στη Φλόριντα δεν έμεινε στιγμή, όμως καθώς παραχωρήθηκε με ανταλλαγή στους Λος Άντζελες Κλίπερς, οι οποίοι πίστεψαν στο ταλέντο του και του έδωσαν την ευκαιρία να ζήσει τον μαγικό κόσμο.

Για να συμβεί αυτό όμως χρειάστηκε να κάνει υπομονή. Έχοντας χάσει όλη τη rookie σεζόν του, λόγω επέμβασης, ο Πρέστον ανέβασε… στροφές στην off season του 2022. Και είδε τους κόπους του να επιβραβεύονται στο Πόρτλαντ.

Το τρίποντο που πέτυχε κόντρα στους Μπλέιζερς δεν ήταν ένα απλό σουτ. Ή τουλάχιστον δεν μοιάζει ως τέτοιο. Διότι για να φτάσει σε αυτή τη στιγμή ο 23χρονος άσος από το Ορλάντο πέρασε ατελείωτες ώρες δουλειάς, έδωσε απαντήσεις σε όσους δεν πίστεψαν ποτέ στο ταλέντο του. Και πλέον μπορεί να νιώθει δικαιωμένος και περήφανος για τον εαυτό του.

Ο Τζέισον Πρέστον βιώνει το δικό του success story και κανείς δεν μπορεί να του το στερήσει πλέον.

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This