Επιλογή Σελίδας

Ο Παναιτωλικός βρήκε τον τρόπο να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο τέλος της σεζόν, να είναι σαφώς πιο αποτελεσματικός από ότι στη διάρκεια της σεζόν και να ολοκληρώσει το Πρωτάθλημα Stoiximan Super League, με το καλύτερο πλασάρισμα της ιστορίας του σε διοργάνωση με 14 ομάδες.

Το πολύ κακό ξεκίνημα και η οριακή διαφορά του ενός βαθμού από τη ζώνη του υποβιβασμού με το τέλος της κανονικής περιόδου ήταν φυσικό να αυξήσουν το άγχος, το οποίο κυρίευσε όλη τη σεζόν την ομάδα, αλλά στα Stoiximan Super League Playouts οι πέντε νίκες σε επτά αναμετρήσεις άλλαξαν εντελώς την εικόνα.

Παράλληλα η ομάδα του Αγρινίου έκανε και σημαντική πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας, όπου έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά και ο τελικός απολογισμός κρίνεται θετικός, αφού έχει την καλύτερη της κατάταξη σε πρωταθλήματα με 14 ομάδες και έφτασε ένα βήμα πριν από τον τελικό.

Είναι χαρακτηριστικό πως αυτό το καλό πλασάρισμα το «χρωστάει» στην πορεία της στα Stoiximan Super League Playouts, αφού σε επτά αναμετρήσεις σημείωσε πέντε νίκες, ενώ στις 26 της κανονικής περιόδου είχε τέσσερις.

ΘΕΣΗ: 9η

ΝΙΚΕΣ: 9

ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 9

ΗΤΤΕΣ: 15

ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 36

ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 49

ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ 3-0 / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 3-0

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η χρονιά ξεκίνησε με τον Γκαμπριέλ Σούρερ στον πάγκο της ομάδας, αλλά οι τρεις ισοπαλίες και οι τρεις ήττες στις έξι πρώτες στροφές έφεραν την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με τον Γιάννη Πετράκη να αναλαμβάνει. Με απολογισμό εννέα νίκες, έξι ισοπαλίες και δώδεκα ήττες σε 27 αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα, ο Έλληνας τεχνικός κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του Αγρινίου στη σωτηρία και παράλληλα μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Χρησιμοποιήθηκαν τριάντα ποδοσφαιριστές, με τους δέκα από αυτούς να έχουν μονοψήφιο αριθμό συμμετοχών. Τα περισσότερα παιχνίδια είχε ο Πέδρο Σίλβα Τορεχόν, ο οποίος αγωνίστηκε στα 32 από τα 33 που έδωσε ο Παναιτωλικός για το πρωτάθλημα. Ακολούθησε ο Γιώργος Λιάβας με 31 αγώνες και από τριάντα έκαναν οι Φακούντο Πέρες, Ζοάο Πέδρο και Φρεντερίκο Ντουάρτε.

ΓΚΟΛ

Με 18 ποδοσφαιριστές να βρίσκουν δίχτυα στους αγώνες πρωταθλήματος, ο Παναιτωλικός είχε τον μεγαλύτερο πλουραλισμό του στα χρόνια της παρουσίας τους στη Super League. Η προηγούμενη καλύτερη του επίδοση ήταν το 2016-17 με 14 διαφορετικούς σκόρερ, ενώ οι λιγότεροι ήταν το 2015-16 και το 2019-20 που σκόραραν μόλις εννέα.

Τα περισσότερα τέρματα τα σημείωσε ο Ζοάο Πέδρο, που πανηγύρισε πέντε φορές δική του επιτυχία, ενώ τέσσερα είχε ο Πέδρο Σίλβα Τορεχόν.

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Ο Γιώργος Λιάβας έφτασε τις εκατό συμμετοχές στη Super League και όλες είναι με τα χρώματα του Παναιτωλικού. Στις 6 Απριλίου 2024 στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Βόλο έγινε μόλις ο έκτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας του Αγρινίου που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών. Ο Χόρχε Ντίας είναι στην κορυφή με 158 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό.

Τις 200 συμμετοχές στη Super League έφτασε ο Νίκος Καρέλης στην αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής Παναιτωλικός – Άρης 0-4. Στις 20 Απριλίου 2008, ο Νίκος Καρέλης πήρε το βάπτισμα του πυρός σε αγώνα της Super League στην αναμέτρηση Εργοτέλης – Ξάνθη 2-0. Το τέλος του πρωταθλήματος τον βρήκε με 211 συμμετοχές, από τις οποίες οι 93 είναι με τα χρώματα του Παναιτωλικού.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This