Επιλογή Σελίδας

Ο Ολυμπιακός τελείωσε το πρωτάθλημα στην 3η θέση της βαθμολογίας, όπως και τη σεζόν 2017-18. Από τη χρονιά που προστέθηκαν οι αγώνες των Playoffs σε αυτούς του πρωταθλήματος έκανε τη χειρότερη επίδοσή του, αφού συγκέντρωσε 73 βαθμούς και άφησε στο παρελθόν την περσινή περίοδο με τους 83. Μάλιστα την σεζόν 2018-19 που βρέθηκε στην δεύτερη θέση είχε 75 βαθμούς σε 30 αγώνες.

Οι δέκα ισοπαλίες είναι ρεκόρ για των τελευταίων χρόνων για τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατάφερε να κάνει την καλύτερη επίδοση επιθετικά από κάθε άλλη ομάδα αυτή τη σεζόν. Σημείωσε 70 τέρματα έναντι 69 της ΑΕΚ.

Παρέμεινε αήττητος για 21 αγωνιστικές, από την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ με 2-1 την 8η αγωνιστική, έως το τέταρτο ματς των Stoiximan Playoffs.

Οι τρεις διαδοχικές ήττες από Παναθηναϊκό εκτός, ΑΕΚ εντός και Άρη εκτός έσβησαν κάθε περιθώριο αντεπίθεσης για καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη από εκείνη με την οποία ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια και ουσιαστικά “κλείδωσε” την 3η θέση την τελευταία αγωνιστική των Stoiximan Playoffs με τη νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 1-0.

ΘΕΣΗ: 3η

ΝΙΚΕΣ: 21

ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 10

ΗΤΤΕΣ: 5

ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 70

ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 24

ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: ΟΛΥΜΠΙΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 6-0

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς που βρισκόταν στον πάγκο του Ολυμπιακού από το 2018-19 ολοκλήρωσε τη θητεία του μετά τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ιουλίου.

Ο Πορτογάλος έφυγε έπειτα από 138 αγώνες στη Super League που τον έφεραν στην πρώτη θέση όλων των εποχών μαζί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που έχει τον ίδιο αριθμό αγώνων. Ο Κάρλος Κορμπεράν που τον αντικατέστησε κάθισε για 5 αγώνες πρωταθλήματος στον πάγκο και ακολούθησε ένας παλιός γνώριμος, ο Χοσέ Μίτσελ με προηγούμενη θητεία στον πάγκο των Ερυθρολεύκων και τη Super League.

Πρόσθεσε 23 αναμετρήσεις (15 νίκες – 7 ισοπαλίες – 1 ήττα) σε αυτή τη θητεία του και έφτασε τα 83 ματς πρωταθλήματος και τα 123 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ολυμπιακό. Η χρονιά έκλεισε με τον Ζοζέ Ανιγκό στον πάγκο των Ερυθρολεύκων, ο οποίος έβγαλε τα 8 από τα δέκα παιχνίδια των Stoiximan Playoffs.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε 42 ποδοσφαιριστές σε αυτή τη σεζόν, αριθμό αρκετά μεγαλύτερο σε σχέση με τα τελευταία χρόνια που είχε φτάσει μέχρι τους 36 (2020-21 και 2017-18). Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήταν ο κορυφαίος στις συμμετοχές για τέταρτη διαδοχική σεζόν, αφού αγωνίστηκε σε 34 παιχνίδια. Ο Ελ Αραμπί έκανε τις 27 από τις συμμετοχές του ως αλλαγή και ξεκίνησε ως βασικός μόλις στα 7 παιχνίδια. Ο Ινμπόμ Χουάνγκ ήταν ο ποδοσφαιριστής που είχε τις περισσότερες παρουσίες στη βασική ενδεκάδα (31), ενώ ο Αμπουμπακάρ Καμαρά με μόλις 18 λεπτά παρουσίας ως αλλαγή εκείνος με τη λιγότερη συμβολή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΔΩ (https://www.slgr.gr/el/team/845/teamComp/21/)

ΣΚΟΡΕΡ

Οι 18 από τους 42 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν αυτή τη σεζόν με τον Ολυμπιακό κατάφεραν να σκοράρουν και στην κορυφή της λίστας βρέθηκε ο Σεντρίκ Μπακαμπού. Ο 32χρονος επιθετικός των Ερυθρολεύκων αγωνίστηκε σε 32 αναμετρήσεις και κατάφερε να σημειώσει 13 τέρματα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και 5 στη διαδικασία των Stoiximan Playoffs. Πήρε την πρωτιά από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος ήταν για τρεις διαδοχικές χρονιές ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού και είχε συνδυάσει και τις τρεις χρονιές με την πρωτιά στις συμμετοχές.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΡΑΡΑΝ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΔΩ (https://www.slgr.gr/el/team/845/teamComp/21/)

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Ο Ολυμπιακός έχασε πέναλτι για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική, κάτι που είχε να συμβεί 40 χρόνια, αφού πρέπει να επιστρέψει κανείς στην σεζόν 1982-83 και την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τον Νίκο Αναστόπουλο να έχει πέναλτι στο δοκάρι στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-1 στις 7 Νοεμβρίου 1982 και τον Γιώργο Μουκέα να σταματά των Γιώργο Τόγια, την επόμενη αγωνιστική (6η) στο  Εθνικός – Ολυμπιακός 1-3 στις 21 Νοεμβρίου 1982.

Αυτή τη φορά τα πέναλτι έχασαν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0 την 6η αγωνιστική και ο Γκάρι Ροντρίγκες την 7η στο ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-2.

Ο Ολυμπιακός έσπασε το σερί που είχε ο Παναθηναϊκός με τις δέκα νίκες στις δέκα πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και η ισοπαλία στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έβαλε τέρμα στις διαδοχικές νίκες των Πρασίνων.

Παράλληλα, οι Ερυθρόλευκοι ήταν η πρώτη ομάδα που επικράτησε μέσα στη νέα έδρα της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου οι Κιτρινόμαυροι είχαν 14 νίκες στα πρώτα 14 παιχνίδια που έδωσαν εκεί για όλες τις διοργανώσεις.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος συμπλήρωσε τις 100 συμμετοχές στη Super League στην αναμέτρηση Βόλος – Ολυμπιακός 0-3 για τα Stoiximan Playoffs. Ο Έλληνας αμυντικός είχε κάνει το ντεμπούτο του στην αναμέτρηση Αιγάλεω – ΑΕΚ 1-2 στις 25 Νοεμβρίου 2006, αλλά πρόλαβε να κάνει μόλις 42 συμμετοχές πριν ξεκινήσει τη διεθνή καριέρα του.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This