Επιλογή Σελίδας

Ο υπογράφων, ο παλιός “κανονιέρης” του Αιγινιακού, Κυριάκος Τζιώπης και ο επίσης βετεράνος ποδοσφαιριστής της περιοχής Αιγινίου (Μέγας Αλέξανδρος Μεγάλης Γέφυρας, ΜΑΣ Παλιάμπελα κ.α.) Παναγιώτης Χατζηγιοβάνακης βρέθηκαν μετά από αρκετό καιρό και είχαν πολλά να θυμηθούν με νοσταλγία γύρω από τον Αιγινιακό και άλλα ποδοσφαιρικά ζητήματα.

Οι δύο τελευταίοι ζούν και εργάζονται στη Γερμανία στο Νταχάου Μονάχου αλλά δεν ξεχνούν τα “πάτρια εδάφη” κι έτσι είχαμε αυτή την παρέα βγαλμένη από… το παρελθόν, σε καφετέρια του Αιγινίου.

Για τον Τζιώπη τι να πρωτοθυμηθούμε;

100 περίπου γκόλ με τα χρώματα της ομάδας του Αιγινίου σε 7 χρόνια λένε… πολλά, σπουδαία η προσφορά του στο αιγινιώτικο ποδόσφαιρο, αγωνιζόμενος σε Δ’ και Γ’ Εθνική κατηγορία.

Ήρθε από την Πύδνα Κίτρους αρχές δεκαετίας του 1980 και αποδείχτηκε μία από τις καλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του Αιγινιακού.

Για τον Χατζηγιοβάνακη να σημειώσουμε ότι είναι γιός του Γιώργου (Γκαβέτσος), παλιάς δόξας του Αιγινιακού.

Εγώ να ευχηθώ και στους δύο τα καλύτερα και όποτε αυτοί κρίνουν σκόπιμο, να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Στην φωτογραφία: Ο Κυριάκος Τζιώπης (αριστερά), ο Γιώργος Καρανικόλας και ο Παναγιώτης Χατζηγιοβάνακης

Φωτογραφικό αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

IMG_20210104_133642

Ο Αιγινιακός της περιόδου 1988-89 που ανέβηκε στην επαγγελματική Γ’ Εθνική κατηγορία. Διακρίνονται, ο αθλητικός συντάκτης Γιώργος Καρανικόλας (όρθιος αριστερά) και ο μεγάλος σκόρερ των “Κυανολεύκων”, Κυριάκος Τζιώπης (καθήμενος πρώτος από δεξιά).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This