Επιλογή Σελίδας



Παλικαρίσια νίκη με το εντυπωσιακό 4-3 πέτυχε η ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης στο “Ηλίας Δούλιας” του Κολινδρού, επικρατώντας σε έναν “ανοικτό παιχνίδι” της Αναγέννησης, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας. Με το σημερινό τους “τρίποντο” οι Πόντιοι έφτασαν τους 23 βαθμούς και ξεπέρασαν τα “τσακάλια” που έμειναν στους 21 βαθμούς. Πλέον η ΠΑΕ Ποντίων βρίσκεται στην 4η θέση, ισόβαθμη με τον Θερμαϊκό Κορινού ενώ οι Κολινδρινοί βρίσκονται 6οι.

Το νεανικό σύνολο του Δημήτρη Παπαγιαννούλη είχε πολύ καλή απόδοση, έτρεξε πάρα πολύ χωρίς να πτοηθεί από τον βαρύ αγωνιστικό χώρο και εκμεταλλευόμενο τα αμυντικά λάθης της Αναγέννησης, έφτασε σε μια μεγάλη νίκη.

Η Αναγέννηση πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό την κακή της εικόνα στο α’ μέρος με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν δυο φορές με φάουλ του Κότσι (16′ και 35΄’) ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσε σε 1-1 ο Κατσούλας (25′) ενώ “κομβική” ήταν η χαμένη ευκαιρία του Ματζουράκη στο 43′ να ισοφαρίσει σε 2-2 λίγο πριν την ανάπαυλα. Μετά τη χαμένη ευκαιρία των Κολινδρινών οι Πόντιοι ήταν αυτοί που “άγγιξαν” το 1-3 όταν κέρδισαν πέναλτι με τον Μαργαρίτη να εκτελεί και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.

Στο β’ μέρος και πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι Πόντιοι πήραν προβάδισμα δυο γκολ (1-3 στο 58′ Τσενικλής), όμως η Αναγέννηση “απάντησε” άμεσα με τον Ματζουράκη (2-3 στο 60′). Ο Ξυδούς, όμως, στο 66′ ήταν αυτός που “σφράγισε” τη νίκη για την ομάδα της Νέας Ζωής “γράφοντας” το τελικό 2-4.

Οι σημαντικότερες στιγμές του αγώνα
16′ ΓΚΟΛ! 0-1: Ο Κότσι με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-1 για την ΠΑΕ Ποντίων.

25′ ΓΚΟΛ! 1-1: Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κοσμίδη, ο Κατσούλας πετάχτηκε με κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1 για την Αναγέννηση.

35′ ΓΚΟΛ! 1-2: Ο Κότσι εκτελώντας φάουλ, με έναν “κεραυνό” από 35 μέτρα έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Πάνου, κάνοντας το 1-2.

43′ Τετ α τετ του Ματζουράκη με τον Δεληγιαννίδη, ο τερματοφύλακας των Ποντίων έδιωξε με τα πόδια την προσπάθεια του παίκτη των Κολινδρινών.

43′ Χαμένο πέναλτι για την ΠΑΕ Ποντίων. Το εκτέλεσε ο Μαργαρίτης αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

58′ ΓΚΟΛ! 1-3: Ο Πάνου κινήθηκε προς τον Μαργαρίτη, αυτός όμως γύρισε την μπάλα στον Τσενικλή που σε κενό τέρμα την προώθησε στα δίχτυα με το κεφάλι, “γράφοντας” το 1-3.

60′ ΓΚΟΛ! 2-3: Μετά από σουτ του Γκουνταμάνη και ασθενή απόκρουση του Δεληγιαννίδη, ο Ματζουράκης πήρε το ριμπάουντ και μείωσε σε 2-3 για τους γηπεδούχους.

66′ ΓΚΟΛ! 2-4: Ο Ξυδούς με σουτ νίκησε τον Πάνου και διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Λαφατζής με βοηθούς τον Κυριακού και την Δ. Τσικλητάρη.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Αναγέννηση Κολινδρού: Πάνου, Πασχόπουλος (60′ Ορφανίδης), Αβραάμ (70′ Γκουδάρας), Κατσούλας (60′ Χνούδας), Σκέντος, Κοσμίδης, Παναγιωτίδης, Μυσιούδης, Κόλτσης, Ματζουράκης, Γκουνταμάνης.
ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης 2012: Δεληγιαννίδης, Τουλίκας (63′ Ξυδούς), Κυλώνης, Δεληγιάννης, Μπέης, Ρίζος, Τσενικλής, Κότσι (72′ Σταθακόπουλος), Ιωσηφίδης (80′ Κυζιράκης), Μαργαρίτης (84′ Σιδηροπουλος), Αδαμόπουλος.

ρεπορτάζ: Σάββας Αχλατλής

Pin It on Pinterest

Shares
Share This