Επιλογή Σελίδας

Διαβάστε τι απάντησε η Super League 2 – Football League στην ανακοίνωση του ΠΣΑΠ.

«Το ημερολόγιο δείχνει 20 Οκτωβρίου, με την αγωνιστική δράση να έχει σταματήσει στην Super League 2 και την Football League επτά και πλέον μήνες. Με τα πρωταθλήματά μας να μην ολοκληρώνονται λόγω της πανδημίας που οδήγησε την κυβέρνηση αρχικά σε λουκέτο και στη συνέχεια σε ένα υγειονομικό πρωτόκολλο, το κόστος του οποίου ήταν αδύνατο να καλύψουν οι ομάδες της Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας για να επανεκκινήσουν.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει από τον Μάρτιο έως τώρα για την ολοκλήρωση του περυσινού πρωταθλήματος και την έναρξη του φετινού αλλά είναι καταγεγραμμένες. Θα σταθούμε μόνο στο γεγονός ότι εις αναμονή της αναδιάρθρωσης, οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας μας ξεκίνησαν νωρίς προετοιμασία, την οποία συνεχίζουν μέχρι σήμερα, έχοντας τακτοποιημένες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στους ποδοσφαιριστές τους. Παρότι έσοδα δεν έχουν ούτε από τηλεοπτικό συμβόλαιο, ούτε θα έχουν από εισιτήρια…

Θα σταθούμε στην αναφορά σας για απουσία από την λήψη αποφάσεων όταν στις συζητήσεις για το προσχέδιο του αθλητικού νόμου παρόντες ήταν η Super League 1 και εσείς ως φορείς, αλλά ουδείς αναφέρθηκε στις δικές μας κατηγορίες, στις οποίες αγωνίζονται μέλη του συνδέσμου σας. Όσον αφορά στις δικές μας συζητήσεις, τα τηλέφωνά μας είναι πάντα ανοιχτά, σε αντίθεση με τα δικά σας.
Αναφέρεστε ότι οι φορείς δεν είναι ικανοί να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα και ποδοσφαιριστές εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, με βασικό μισθό, όταν λόγω της πανδημίας οι περισσότεροι Έλληνες εργάζονται με βασικό μισθό, τουλάχιστον όσοι ήταν τυχεροί και παραμένουν εργαζόμενοι.

Καταφέρεστε εναντίον μας, κατηγορώντας μας για ανικανότητα. Θα σας απαντήσουμε ότι τα μέλη μας, μάς εμπιστεύονταν και συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται καθώς ουδέποτε μπλεχτήκαμε σε οικονομικές ατασθαλίες ή δικαστικές διαμάχες. Υπήρξαμε πάντα καθαροί απέναντι σε όλους.

Καταφέρεστε εναντίον μας για την καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος, χωρίς να αναζητήσετε τα αίτια, όταν θα έπρεπε να είμαστε μια γροθιά για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη των δυο επαγγελματικών κατηγοριών που έχουν πληγεί όσο καμία τα τελευταία χρόνια από τις αναδιαρθρώσεις χωρίς αντίκρισμα και πλέον με τον covid-19».

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:

«Το ημερολόγιο δείχνει σήμερα 20 Οκτωβρίου 2020 και πλέον συμπληρώθηκαν 222 ημέρες από την 12η Μαρτίου 2020, οπότε και ανακοινώθηκε η διακοπή των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Εκτοτε πέρασαν 7 και πλέον μήνες, όμως ακόμη δεν ξεκίνησαν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων για τη σεζόν 2020/21, αφού η σέντρα για τη 2η τη τάξη επαγγελματική κατηγορία μετατέθηκε, και… βλέπουμε, για την 1η Νοεμβρίου, ενώ για την 3η μία εβδομάδα μετά. Δηλαδή σχεδόν 8 μήνες ύστερα από το τελευταίο επίσημο παιχνίδι.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και μπούμε τελικά στο γήπεδο, θα πρέπει ως τα μέσα του Μαΐου να ολοκληρωθεί η χρονιά, αφού ακολουθεί η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τι σημαίνει αυτό; Συμπιεσμένο πρόγραμμα, συνεχείς αναμετρήσεις κι έξτρα επιβάρυνση για τους ποδοσφαιριστές. Προφανώς κανέναν δεν απασχολεί.

Επειδή ορισμένες φορές τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ο ΠΣΑΠ σας παραθέτει έναν πίνακα όπου αναγράφεται σε ποια αγωνιστική βρίσκεται το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, κατά σειρά όπως κατατάσσονται στη βαθμολογία της UEFA.

Απλά να αναφέρουμε ενδεικτικά πως στο Μαυροβούνιο που κατέχει την 50η θέση έχει ήδη συμπληρώσει την 11η αγωνιστική του, ενώ η Ανδόρα που υπολείπεται 36 θέσεων της Ελλάδας θα αρχίσει στις 25 Οκτωβρίου, δηλαδή νωρίτερα από εμάς. Ισως ακόμη και στο μικρό κρατίδιο να έχουν καλύτερη οργάνωση από εμάς. Διαφορετική εξήγηση δεν υπάρχει, αφού οι “ειδικές συνθήκες” λόγω Covid 19 δεν υφίστανται μόνο στην πατρίδα μας αλλά ταλαιπωρούν ολόκληρη την υφήλιο.

Τι συμπέρασμα προκύπτει; Γίνεται εμφανές πως δεν είστε ικανοί ακόμη και για το πιο απλό που είναι η έναρξη του πρωταθλήματος.

Συνέπεια αυτού είναι ο ποδοσφαιριστής, που μάλιστα αγνοείται και απουσιάζει από τη λήψη των αποφάσεων, θα κληθεί κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε όσους εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες και αμείβονται, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, με βασικό μισθό».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This