Επιλογή Σελίδας

Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη της Super League 2, καθώς η Πολιτεία εμφανίζεται διατεθειμένη να ανάψει και επίσημα το «πράσινο φως» για να κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι στα γήπεδα της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος μιλώντας στο metrosport.gr, οι αρμόδιες αρχές της πολιτείας έχουν ήδη δώσει προφορικά την έγκρισή τους για την έναρξη του Πρωταθλήματος, και επί της ουσίας το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή της υπουργικής απόφασης που θα επισημοποιεί το γεγονός.

«Έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ως Λίγκα, έχουμε πάρει προφορικά το ok από την Πολιτεία και περιμένουμε την υπουργική απόφαση το αργότερο ως αύριο για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο metrosport.gr ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Τηλεοπτικά και αδειοδοτήσεις

H έκδοση της υπουργικής απόφασης αποτελεί μονάχα το πρώτο βήμα για την έναρξη της Super League 2, καθώς υπάρχουν βασικές εκκρεμότητες τόσο στο μέτωπο των αδειοδοτήσεων, όσο και σε αυτό των τηλεοπτικών. Μέχρι την Τετάρτη (11/11) αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και σε αυτά τα δύο θέματα.

Αρχικά την Τρίτη (10/11) στην τηλεδιάσκεψη της Super League 2, οι ομάδες καλούνται να λάβουν την τελική τους απόφαση επί της πρότασης της ΕΡΤ για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων SL2 και FL. Είναι δεδομένο πως η προσφορά των 4 εκ. ευρώ και για τα δύο πρωταθλήματα δεν αφήνει απόλυτα ικανοποιημένες τις ομάδες, ωστόσο, άπαντες αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική ρεαλιστική λύση.  

Σημαντικό «αγκάθι» για την επανέναρξη αποτελεί και η εκκρεμότητα με τις αδειοδοτήσεις. Μόλις τέσσερις (Λεβαδειακός, Ιωνικός, Απόλλων Λάρισας, Χανιά) από τις 12 ΠΑΕ έχουν λάβει το πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και οι άλλες οκτώ είναι σε αναμονή. Η επόμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη (11/11) και θα ασχοληθεί με τους φακέλους των οκτώ ΠΑΕ της SL2.

πηγή: metrosport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This