Επιλογή Σελίδας

Δύσκολα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League στην ώρα του εάν δεν υπάρξει λύση με τις κάμερες και το… τηλεοπτικό μέτωπο.
Το αυτονόητο είπε ο πρόεδρος της Football League, Στέλιος Σφακιανάκης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ανέλυσε τον λόγο για τον οποίο υπάρχουν εμπόδια, προκειμένου να γίνει η σέντρα όπως έχει προγραμματιστεί στις 25 Σεπτεμβρίου.
Επεσήμανε πως θα πρέπει να δοθεί εκ μέρους της πολιτείας, κάτι που θα αιτηθεί η Football League, ένα εύλογο χρονικό διάστημα το οποίο προσδιορίστηκε από 1 έως 3 μήνες.
Διαθέτουν κάμερες τα γήπεδα των Καλλονής, Πανθρακικού, ΟΦΗ, Άρη, Απόλλων Σμύρνης (Νέα Σμύρνη), Κισσαμικού (Περιβόλια), ΑΟ Χάνια (Περιβόλια).
Δεν έχουν κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στα γήπεδα τους οι Πανελευσινιακός, ΑΕ Σπάρτη, Παναιγιάλειος, Αναγέννηση Καρδιτσας, Αχαρναϊκός, Πανσερραϊκός, Καλλιθέα, Αιγινιακός, ενώ τα Τρίκαλα έχουν κινήσει τις διαδικασίες για να βάλουν.

Αυτή είναι η μια προϋπόθεση για να έχουμε σέντρα στις 25/9. Η άλλη; Να έχει βρεθεί τηλεοπτική στέγη μέχρι τότε. Για το θέμα αυτό ο Στέλιος Σφακιανάκης αποκάλυψε ότι είναι σε διαπραγματεύσεις με συνδρομητικό κανάλι και ελπίζει όλα να πάνε καλά. Με βάση τα όσα ανέφερε και με δεδομένο πως θα δοθεί(;) παράταση για τις κάμερες, ο μόνος λόγος για να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα είναι να μην υπάρξει συμφωνία στα τηλεοπτικά τις επόμενες ημέρες.
«Δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα ή μάλλον δύσκολα θα ξεκινήσει καθώς δεν προλαβαίνουν οι ομάδες να βάλουν τις κάμερες που ζήτησε η ΕΕΑ. Η ΕΕΑ αιφνιδιαστικά δύο ημέρες πριν το Κύπελλο ζήτησε να μπουν κάμερες. Υπάρχουν κάποια ζητήματα. Στην Super League υπήρξε διευκόλυνση χρόνου για να προλάβουν να βάλουν τις κάμερες. Εγώ δεν είμαι υπέρ της παράτασης αλλά να μπουν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Πρόθεση μου δεν είναι να αποφύγουμε το θέμα. Θέλουμε να μπούνε κάμερες, αλλά όχι τόσο γρήγορα. Να έχουμε ένα περιθώριο. Εμείς κληθήκαμε ένα 24ωρο πριν να τακτοποιήσουμε το ζήτημα χωρίς να έχουμε γνώση επ’ αυτού.
Αν υπάρχει η δυνατότητα να μπουν νωρίτερα ας μπουν και σε μια εβδομάδα ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα», ανέφερε.
Για τα τηλεοπτικά, είπε «βρίσκομαι σε διαπραγμάτευση με τηλεοπτική πλατφόρμα και ελπίζω να προχωρήσει. Πριν την τελική υπογραφή χρειάζεται να δούμε κάποια ζητήματα. Δεσμεύσεις και υποχρεώσεις απο τις δύο πλευρές. Υπάρχει η εκτίμηση ότι μπορούμε να παράξουμε ένα προϊόν ελκυστικό».
Έγινε αναφορά για τον παράνομο στοιχηματισμό με την εξαγγελία συγκεκριμένων κινήσεων που σύντομα θα ανακοινωθούν και θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό να εξαλειφθεί η… ενοχική σχέση των ομάδων.
Για το ζήτημα της βίας τόνισε πως υπάρχει δραστηριοποίηση μέσω μια μελέτης-πρόταση του καθηγητή κ.Πανούση, ενώ εξέφρασε διαφωνίες ως προς κάποιες… λογικές με τον υφυπουργό Αθλητισμού που έχουν να κάνουν με το αυτοδιοίκητο και το κατά πόσο το κράτος υπερισχύει του καταστατικού και των διατάξεων του ποδοσφαίρου όπως αυτές εκφράζονται από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα εάν είναι ορθό ένας υπουργός να επιβάλλει πειθαρχικές ποινές.

πηγή: mikriliga

Pin It on Pinterest

Shares
Share This