Επιλογή Σελίδας

Επιμέλεια, Νίκος Συριώδης

Μια από τις πιο περίεργες στιγμές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μια σκανδαλώδης απόφαση, ένα κοκτέιλ ανάμεικτων συναισθημάτων, βλέποντας να διαδραματίζεται ένα σκηνικό, το οποίο δεν περίμενες ποτέ ότι θα συμβεί.

Σαν σήμερα, λοιπόν, πριν δεκατέσσερα χρόνια, η Λίβερπουλ ηττήθηκε από την Σάντερλαντ με 1-0, δεχόμενη το πιο απίστευτο γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου από μία μπάλα παραλίας. Ναι, μην απορείτε, καλά διαβάσατε, ούτε να είστε έτοιμοι να προβείτε σε διόρθωση!

Σκόρερ αυτού του μυθικού, του θρυλικού γκολ ήταν ο Ντάρεν Μπεντ μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Έκανε το σουτ μέσα απ’την περιοχή και η μπάλα χτύπησε σε μία άλλη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, συγκεκριμένα σε μία κόκκινη μπάλα παραλίας, το οποίο μάλιστα είχε πάνω το σήμα της Λίβερπουλ!

Η ποδοσφαιρική μπάλα άλλαξε πορεία προς την αριστερή γωνία του τέρματος του Πέπε Ρέινα, ο οποίος κινήθηκε δεξιά στην προσπάθειά του να… αποκρούσει την μπάλα παραλίας. Αποτέλεσμα ήταν η κανονική μπάλα να μπει γκολ και ο διαιτητής -σα να μην συμβαίνει τίποτα- να το μετράει κανονικά.

Προφανώς θα έπρεπε να έχει σταματήσει την φάση και να έχει δώσει ελεύθερο. Οποιοδήποτε αντικείμενο εντός αγωνιστικού χώρου έρχεται σε επαφή με τη μπάλα, ο αγώνας πρέπει να σταματήσει αυτόματα. Εν ολίγοις, το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει και ο διαιτητής ενήργησε σα να μην είδε τίποτα το περίεργο, τίποτα το επιλήψιμο.

Δεν γνωρίζαμε τον κανονισμό, επειδή δεν είναι η δουλειά μας

Ο, δε, Ρέινα στις δηλώσεις του μετά το ματς, ανέφερε με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν ήξεραν τον κανονισμό, διότι δεν είναι η… δουλειά τους, αλλιώς θα είχαν διαμαρτυρηθεί. Μνημειώδης δήλωση, έχει μείνει στην ιστορία. Παίκτης της Λίβερπουλ να λέει ότι δεν γνωρίζει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τους κανονισμούς ποδοσφαίρου!

“Είχαμε τόσο άσχημη τύχη. Έχασα από το οπτικό μου πεδίο την επίσημη μπάλα και έβλεπα μόνο την κόκκινη. Όταν έκανε το σουτ, πήγα για την κόκκινη μπάλα ενστικτωδώς, καθώς ήταν πιο κοντά σε μένα και η άλλη πέρασε από μπροστά μου. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα”, τόνισε ο Ισπανός γκολκίπερ για το απίστευτο φιάσκο και πρόσθεσε:

“Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν στη ζωή μου. Δεν ήξερα τι να κάνω. Πολλά πράγματα περνούσαν από το μυαλό μου όμως ειλικρινά πίστεψα ότι το γκολ θα μετρούσε και δεν θα βρισκόταν κάποιος να μην το μετρήσει.

Δεν γνωρίζαμε τον κανονισμό, διότι διαφορετικά θα είχαμε διαμαρτυρηθεί. Όμως αυτό κάνει το λάθος του διαιτητή ακόμα πιο σοβαρό. Δεν το ξέραμε, επειδή δεν είναι η δουλειά μας. Όσο και αν γελάμε τώρα, εκείνη την ημέρα περάσαμε απαίσια”.

Να σημειωθεί πως αυτή η ήττα έφερε, τότε, τους “κόκκινους” επτά πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία υποδέχονταν μια εβδομάδα μετά στο μεγάλο ντέρμπι του “Άνφιλντ”.

Πηγή: Sport 24

Pin It on Pinterest

Shares
Share This