Επιλογή Σελίδας

Το αμερικανικό ESPN, από τα κορυφαία αθλητικά μέσα ενημέρωσης, εξέδωσε την 2η ετήσια λίστα του με τους 100 πιο διάσημους αθλητές, η οποία προκύπτει από ειδική έρευνα και μελέτη. Παραμένει στην κορυφή ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο πιο φημισμένος αθλητής στον πλανήτη γη, σύμφωνα τουλάχιστον με τη λίστα «World Fame 100» του ESPN, που προσπάθησε να κατατάξει τα κορυφαία ονόματα των σπορ με βάση τη δημοφιλία τους. Οι ειδικοί του γνωστού αθλητικού μέσου δημιούργησαν τη λίστα με τους 100 πρώτους χρησιμοποιώντας μία αναλυτική φόρμουλα που συνδυάζει τα εμπορικά έσοδα των αθλητών, το πόσοι άνθρωποι τους ακολουθούν στα social media και το πόσο συχνά το κοινό αναζητά στο διαδίκτυο το όνομά τους.

Όπως προείπαμε, στην κορυφή αυτής της ειδικής κατάταξης βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, των περίπου 250 εκατ. φίλων στα social media. Ο Πορτογάλος άσος του ποδοσφαίρου, που θεωρείται η επιτομή της εμπορικότητας, αφήνει πίσω του στην 3η θέση τον μεγάλο του αντίπαλο Λιονέλ Μέσι, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται ο «βασιλιάς» του παγκόσμιου μπάσκετ, ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ακριβώς πίσω τους, στην τέταρτη θέση, βρίσκεται ο άσος του τένις Ρότζερ Φέντερερ.Πριν από τον Τάιγκερ Γουντς(10ος), ο κόσμος του γκολφ αντιπροσωπεύεται από τονΦιλ Μίκελσον (5ος), που τον ακολουθεί (6ος) ακόμα ένας διάσημος ποδοσφαιριστής, ο Νειμάρ.

Στην πρώτη δεκάδα, είναι βεβαίως και ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο Γιουσέιν Μπολτ, που καταλαμβάνει την έβδομη θέση, μπροστά από τον Κέβιν Ντουράντ (8ος) και τον Ράφαελ Ναδάλ (9ος).

Από τη στιγμή που η συγκεκριμένη λίστα «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα του ESPN πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να συμφωνήσουν αλλά και να διαφωνήσουν. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για το αποτέλεσμα μίας εμπεριστατωμένης έρευνας που ακόμα και αν δεν είναι 100% σωστή μας δίνει μία καλή ιδέα για την εμπορικότητα των κορυφαίων αθλητών.

ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη λίστα

Pin It on Pinterest

Shares
Share This