Επιλογή Σελίδας

Χάρη σε γκολ του Μαυρίδη στο 71′ η ΑΕ Καρίτσας “άλωσε” το γήπεδο των Νέων Πόρων επικρατώντας του γηπεδούχου Ποσειδώνα με 1-0 στον τελικό των πλέι οφ της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας και έτσι ο πρωταθλητής θα κριθεί σε δεύτερο παιχνίδι που θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα. Και σε αυτή την αναμέτρηση το πλεονέκτημα είναι με το μέρος του Ποσειδώνα, ο οποίος εξασφαλίζει την πρωτιά ακόμα και με ισοπαλία. Αντίθετα, η ΑΕ Καρίτσας θέλει μόνο νίκη για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Στο ματς των Νέων Πόρων, οι Καριτσιώτες έφτασαν στο “τρίποντο” με το τέρμα που πέτυχαν στο 71′ με τον Μαυρίδη, έπειτα από σέντρα του Μητράκα, τέρμα που ήταν το μοναδικό σε μια αναμέτρηση με αρκετές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕ Καρίτσας έπαιζε από το 60′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπέη, παρόλα αυτά έφτασε στην επικράτηση και οδήγησε το ζευγάρι σε δεύτερο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι δε μπόρεσαν να μετατρέψουν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν με σημαντικότερη εξ αυτών το οριζόντιο δοκάρι με τον Αποστολίδη στο 50′.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Συμεωνίδης με βοηθούς τους Θεοδώρου και Βρούζο και τέταρτο διαιτητή τον Γκαραγκάνη.

Εκτός από την κόκκινη κάρτα του Μπέη, κίτρινες κάρτες είδαν οι Σδούγκας και Οικονόμου του Ποσειδώνα και Τσιλεγκερίδης της ΑΕ Καρίτσας.

Το ρεπορτάζ του Γρηγόρη Τσαπράνη

Μεγάλη νίκη πέτυχε μέσα στους Ν. Πόρους η Α.Ε. Καρίτσας καθώς επικράτησε με 0-1 επί του Ποσειδώνα στον τελικό των play-off της ένωσής μας για την άνοδο στη Γ΄εθνική κατηγορία,μετά απο ένα σκληρό παιχνίδι όπου κυριάρχησε η ένταση, το πάθος και οι δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου σε ένα κατάμεστο γήπεδο.

Στο πρώτο μέρος ο Ποσειδώνας ήταν καλύτερος,δεν μπόρεσε όμως να σκοράρει αν και είχε τις ευκαιρίες.

Στην επανάληψη η Α.Ε.Κ  πιο ουσιαστική και με έξυπνη τακτική απο τον μετρ στο είδος Σάκη Λιάγκα ,πέτυχε το πολύτιμο γκολ με τον συνήθεις ύποπτο Ανέστη Μαυρίδη δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς αν και αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για περισσότερο απο 30΄λεπτά μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπέη.Οι Καριτσιώτες με τη νίκη τους πήραν την άτυπη ρεβάνς του χαμένου τελικού του κυπέλλου ενώ η αναμέτρηση οδηγείτε σε δεύτερο αγώνα που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο  γήπεδο για να δούμε  ποια ομάδα θα ανέλθει στη Γ΄εθνική. 

Το φιλμ του αγώνα
Στο 15΄ μακρινό σουτ φάουλ του Αποστολίδη απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Τσιλεγκερίδης. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Καλαμπάκας στο β’ δοκάρι , σουτ πλασέ του Αποστολίδη, άουτ. 
Στο 23΄ ο Κυρτέγος πλάσαρε απο καλή θέση η μπάλα όμως χτύπησε σε πόδι αμυντικού πάνω στην γραμμή και απομακρύνθηκε.
Στο 28′ καλό σουτ του Παπαστεργίου από το ημικύκλιο της περιοχής, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.
Στο 35′ η κεφαλιά του Καλαμπάκα απο την καρδιά της άμυνας μετά την σέντρα του Παυλίδη πέρασε λίγο αουτ.
Στο 41′ δυνατό σουτ του Παυλίδη έξω απο την περιοχή η μπάλα έφυγε λίγο πάνω απο την εστία αουτ.
Στο 45′ ατομική προσπάθεια και σουτ του Καλαμπάκα εντός περιοχής η μπάλα προσέκρουσε σε αμυντικό και δεν κατέληξε στα δίχτυα.
Στο 47′ μακρινό σουτ φάουλ του Αποστολίδη η μπάλα λίγο άουτ.
Στο 57′ ο Μπέης της Καρίτσας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα σε αντίπαλο και αποβλήθηκε. Προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση και στην εξέλιξη αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο αναπληρωματικός του Ποσειδώνα Στούμπος Θ. διότι όρμισε στην φυσούνα την ώρα που πήγαινε στα αποδυτήρια ο Μπέης.
Στο 71′ γκολ 0-1 !!! Μετά την σέντρα του Θοδωρή Μητράκα η μπάλα κατέληξε στον Ανέστη Μαυρίδη ο οποίος με σουτ πλασέ έγραψε το τελικό 0-1 μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς παικτών και φιλάθλων της Καρίτσας.
Στο 77′ σουτ του Τροίρη έξω απο την περιοχή η μπάλα αουτ.
Στο 83′ σουτ φαουλ του Δεμιρτζόγλου η μπάλα λίγο αουτ.
Στο 85′ άστοχο σουτ πλασέ του Παυλίδη απο θέση βολής.
Στο 90’+3 σέντρα του Ταρασιάδη και σουτ του Τρικαλόπουλου απο καλή θέση η μπάλα αουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕ Ποσειδών ΠΠΠ (Παναγιώτης Παρασίδης): Ταταρίδης, Σδούγκας, Κατσαρός (84′ Γιαπιτζής), Κολαξίδης, Αποστολίδης, Τροΐρης, Οικονόμου, Χρυσόπουλος (70′ Γκανάβας), Παυλίδης, Κυρτέγος, Καλαμπάκας.
ΑΕ Καρίτσας (Σάκης Λιάγκας): Τσιλεγκερίδης, Τζιάμας, Αετός, Μπουτογιάννης, Ευθυμιάδης, Μπέης, Δαλαμήτρας, Παπαστεργίου (82′ Τρικαλόπουλος), Μητράκας (79′ Δεμιρτζόγλου), Μαυρίδης Ταρασιάδης (90’+4′ Ελισιάδης).

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This