Επιλογή Σελίδας

Για πρώτη φορά από το 2004, όταν βεβαίως το Davis Cup είχε μια πολύ διαφορετική μορφή (με αυτό το φορμάτ είναι η 1η συμμετοχή της Ελλάδας στο World Group I), η Ελλάδα θα βρεθεί στην 1η κατηγορία και θα διεκδικήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μια πολύ μεγάλη πρόκριση για το World Group του 2024, το γκρουπ δηλαδή όπου βρίσκονται οι 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου και αγωνίζονται για τον τίτλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ο ηγέτης αυτής της μεγάλης προσπάθειας, με την Εθνική μας να είναι στην 3η κατηγορία το 2019 και να ανεβαίνει δυο κατηγορίες μέσα σε 4 χρόνια.

Ο Στέφανος έκανε το 2 στα 2 σήμερα σ’ αυτό το διήμερο στο ΟΑΚΑ, κερδίζοντας τον Andres Andrade με 7-6 (1), 6-1, για το 4ο παιχνίδι της σειράς με τον Ισημερινό για τα πλέι-οφ του World Group I.

Έτσι, η Εθνική μας έκανε το 3-1 στη σειρά, αφού χθες κέρδισε τα δυο μονά, με τον Στέφανο ξανά και τον Αριστοτέλη Θάνο, ενώ νωρίτερα σήμερα έχασε στις λεπτομέρειες το διπλό, παρά το καλό παινίδι των Αλέξανδρου Σκορίλα και Πέτρου Τσιτσιπά.

Ο Στέφανος πήρε τη σκυτάλη από τους συμπαίκτες του και φρόντισε να κάνει και σήμερα το καθήκον του, επιβεβαίωνοντας τον τίτλο του μεγάλου φαβορί απέναντι στον παίκτη από τον Ισημερινό, Νο.564 στην παγκόσμια κατάταξη.

Παρότι βρήκε αντίσταση στο 1ο σετ, όπου ο Andrade “άντεξε” μέχρι το tie-break, o Τσιτσιπάς δεν δυσκολεύτηκε να κλείσει το σετ, συντρίβοντας τον αντίπαλό του με 7-1 στο tie-break.

Στη συνέχεια το παιχνίδι άνοιξε και ο Στεφ έκανε δυο απανωτά break, για να προηγηθεί με 4-0 στο 2ο σετ και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Ο 24χρονος πρωταθλητής μας κράτησε τη διαφορά παρότι ήρθε αντιμέτωπος και για 1η φορά με break point στο 6ο game (4-1, 30-40), για να κλείσει τελικά το σετ με νέο break στο 7ο game και να “κλειδώσει” τη νίκη σε 1 ώρα και 17 λεπτά.

Πολύ εντυπωσιακή η παρουσία του κόσμου, με περισσότερους από 12.000 φίλους του τένις να βρίσκονται σήμερα στις κερκίδες, αψηφώντας την κακοκαιρία.

Αυτή ήταν η 12η νίκη του Στέφανου, σε 13 αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν. Θυμίζουμε πως έχει χάσει μόνο από τον Novak Djokovic, στον τελικό του Australian Open, που ήταν μόλις μια εβδομάδα πριν.

Επίσης διατήρησε το αήττητο στο Davis Cup, όπου ήρθε για 1η φορά να βοηθήσει την Εθνική στους αγώνες για την 3η κατηγορία της Ευρώπης στο ΤΑΤΟΪ Club το 2019 και έκτοτε μετράει 10 νίκες στα μονά σε ισάριθμες αναμετρήσεις, χωρίς να χάσει κανένα σετ!

Επόμενο ραντεβού για την ελληνική ομάδα το τριήμερο 15-17 Σεπτεμβρίου, όταν και θα αντιμετωπίσει μια από τις 12 χαμένες ομάδες του προκριματικού γύρου που είναι σε εξέλιξη, για να διεκδικήσει την είσοδό της στον προκριματικό γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2024.

Πηγή: Tennisnews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This