Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Μπίζα

Ο Lewis Hamilton προσπαθεί πάντοτε να θέτει το ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων και κάθε μορφή κακοποίησης στο προσκήνιο.

Ασφαλώς, αυτό αφορά και τον ίδιο, ως τον πρώτο μαύρο οδηγό της Formula 1, με πατέρα με καταγωγή από τη Γρενάδα και μητέρα μία λευκή Βρετανίδα.

Μιλώντας στο podcast ‘On Purpose’ του Jay Shetty, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο bullying που δέχτηκε στα σχολικά του χρόνια:

«Το σχολείο ήταν ίσως η πιο τραυματική και δύσκολη εμπειρία της ζωής μου. Μου έκαναν bullying από 6 χρονών, τότε ήμουν μόλις ένα από τα τρία έγχρωμα παιδιά στο σχολείο. Και έτσι πιο μεγάλα, πιο δυνατά παιδιά με πέταγαν από ‘δω κι από ‘κει. Όταν ήμασταν στο προάυλιο και διαλέγαμε παιδιά για τις ομάδες στο ποδόσφαιρο, πάντα με διάλεγαν τελευταίο ή δεν με διάλεγαν και καθόλου, ακόμα κι αν ήμουν καλύτερος από κάποιον άλλον».

Και συνέχισε:

«Συνέχεια με χτυπούσαν, μου πετούσαν μπανάνες, ή με αποκαλούσαν ‘@ρ@πη’ με τρομερή άνεση. Μου λέγανε ότι είμαι μιγάς, δεν ήξερα πού ανήκω. Αυτό ήταν το δύσκολο για μένα».

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This