Επιλογή Σελίδας

Δηλαδή ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό επειδή…ψώνισε εγκαίρως; ‘Η επειδή μες στη χρονιά έχουν δουλέψει, όλοι εκεί μέσα, σαν τρελοί; Επειδή λίγο-λίγο ανέβασαν το επίπεδο του παιγνιδιού τους, και το ατομικό και το ομαδικό, με κόπο αφάνταστο. Επειδή, με τη βελτίωση ενός εκάστου, εκ των πραγμάτων άνοιξε το rotation. Επειδή δίνουν λύσεις πια, εκείνοι που το καλοκαίρι έμοιαζαν προβλήματα…και έπρεπε να φύγουν για να έρθουν άλλοι. Εγκαίρως, πάντα!

Η καθημερινή, επίμονη δουλειά έγινε “επάνω” σε ποδοσφαιριστές που ήδη υπήρχαν στο γκρουπ. Τα…έγκαιρα ψώνια του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι ήταν ο Κάργας, ο Μπράντον, ο Αντρέ Ρικάρντο. Και φυσικά, ναι, ο Κοτάρσκι. Ο Τιάγκο Ντάντας. Ο Ράφα Σοάρες. Ο Νάρι. Εξι μήνες πριν, ήταν ο Σάστρε και ο Φιλίπε Σοάρες. Τώρα, είναι ο Τάισον. Πιστεύει κανείς πως ό,τι σήμερα παρουσιάζει στον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΟΚ, είναι υπόθεση ενός παίκτη, ή δύο; ‘Η μια υπόθεση όλων; 

Μεταγραφή είναι, ότι ο Ζίβκοβιτς πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Ζίβκοβιτς μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι δύο διαφορετικοί παίκτες. Μεταγραφή είναι, ο Νέλσον Ολιβέιρα πριν και μετά. Μεταγραφή είναι, ο Ντάγκλας Αουγκούστο πριν και μετά. Μεταγραφή είναι ο Κουλιεράκης, όταν τον Αύγουστο η γκρίνια ήταν γιατί άργησε το κλαμπ…με τον Νέσμπεργκ. Μεταγραφή είναι βέβαια, ο Κωνσταντέλιας…σε μια θέση που υποτίθεται πως θα έπαιζε ο, εγκαίρως αποκτηθείς, Κουαλιάτα! Ο οποίος Κωνσταντέλιας (τον χαίρεσαι για δέκα λόγους, ο πρώτος είναι ότι) όσο τις τρώει, μα από τον Αραούχο στη Νέα Φιλαδέλφεια μα από τον Σχένκεφελντ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, τόσο μεγαλώνει! 

Μεταγραφή είναι να έχει κανείς ενεργούς στο γίγνεσθαι της ομάδας, περισσότερους νέους της ακαδημίας απ’ όσους έχουν και οι άλλες τέσσερις top ομάδες της χώρας μαζί. Ο Παναθηναϊκός για χρόνια, ήταν στην Ελλάδα η ακαδημία-πρότυπο. Στο 2023, εκπροσωπεί την πράσινη ακαδημία στην πράσινη πρώτη ομάδα ο εξής ένας Βαγιαννίδης. Ενα πρόσχημα! 

Μια ενδιαφέρουσα τροφή για τη σκέψη είναι μήπως ο Παναθηναϊκός που αργεί ν’ αγοράσει, περισσότερο βιάζεται να πωλήσει. Ή ίσως βιάζονται, οι ίδιοι οι μικροί του να φύγουν. Ακόμη και ο Βαγιαννίδης, από σπόντα είναι στην πρώτη ομάδα. Με επιστροφή, μετά από άγουρη φυγή. Τον Αλεξανδρόπουλο, μία επίσης πρώιμη φυγή, ψάχνεις να τον βρεις στην Πορτογαλία. Στην τρέχουσα συγκυρία, ο συγκεκριμένος Αλεξανδρόπουλος τι θα ήταν στον Παναθηναϊκό; Πρόβλημα ή λύση;

Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, για όλους. Διότι όλοι έχουν, ο καθένας τα θέματά του. Ράλι, δεν τρέχει κανείς. Αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ μετράει τρεις νίκες σερί. Ουδείς άλλος στη Σούπερ Λιγκ, μετράει έστω δύο νίκες σερί. Δεν είναι ο καιρός, να βγάζουμε γλώσσα. Οι “δυνατοί χαρακτήρες” τις πιο πολλές φορές είναι ένα ευκαιριακό συμπέρασμα Δευτέρας, μετά από μια νίκη-ανατροπή την Κυριακή. Που νίκη-ανατροπή, δυο-τρεις Κυριακές μες στη σεζόν όλοι έκαναν ή θα κάνουν. Τα μέταλλα δε, ένα άλλο ευκαιριακό κλισέ, ας αφήσουμε καλύτερα να τα μελετούν οι μεταλλειολόγοι στο Μετσόβειο. 

Δεν ξέρω, ποιος θα πάρει στο τέλος το πρωτάθλημα. Ξέρω όμως, ποιος θα το χάσει. Οποιος έχει έπαρση. Την πιο πολλή έπαρση. Οποιος, άνευ σοβαρού λόγου, βιάζεται να αποκτήσει (και, ακόμη χειρότερα, να επικοινωνήσει) μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του.   

Πηγή: Sdna

Pin It on Pinterest

Shares
Share This