Επιλογή Σελίδας

Του Στέφανου Αβραμίδη

Στάνκοβιτς, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Φράνσον, Φερνάντες, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ και Μάνταλος ήταν την Κυριακή στον πάγκο της ΑΕΚ για την αναμέτρηση με τον Ιωνικό, οι τέσσερις τελευταίοι πέρασαν στο ματς και το έφεραν τούμπα! 

Λοντίγκιν, Σάρλια, Ταβάρες, Καμπετσής, Βαγιαννίδης, Πούχατς, Σάντσες, Τσόκαϊ και Σπόραρ ήταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, οι πέντε τελευταίοι πέρασαν στο ματς και το άφησαν στην ησυχία του! 

Πιο ανήσυχοι από ποτέ πλέον οι πρωτοπόροι με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν μειώσει τη διαφορά στην ελάχιστη δυνατή τιμή της, από τη στιγμή της επανέναρξης του πρωταθλήματος μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο η ομάδα του Γιοβάνοβιτς μετρά οκτώ βαθμούς σε έξι παιχνίδια, αυτή του Αλμέιδα δεκαπέντε!

Σύγκριση σε ό,τι αφορά το βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματος της 19ης αγωνιστικής για τους δύο αντιπάλους, οι «πράσινοι» είχαν ντέρμπι με ομάδα κορυφής, οι «κιτρινόμαυροι» έπαιζαν με τον ουραγό της βαθμολογίας, προφανώς και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να σταθεί! 

Αυτό που σίγουρα στέκεται, για την ακρίβεια κλίνει θεαματικά προς την πλευρά του υλικού που έχει στα χέρια του ο Αργεντινός σε σχέση με το Σέρβο, είναι η ποδοσφαιρική ποιότητα σε βάθος… αμέτρητο στο ρόστερ που έχει να διαχειριστεί και, κυρίως, η ποδοσφαιρική ποιότητα σε βάθος… αμέτρητο στο ρόστερ στην οποία μπορεί να ποντάρει και να προσβλέπει για να αποφύγει, να αντιμετωπίσει καλύτερα, τις κακοτοπιές σε σχέση με τον ομόλογό του!

Για να έχουμε την πλήρη εικόνα θυμίζω πως για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν διαθέσιμοι την Κυριακή ο τιμωρημένος Κουρμπέλης και ο τραυματίας Αϊτορ, για την ΑΕΚ δεν ήταν σε θέση να βοηθήσουν οι Σιντιμπέ, Μοχαμάντι, Ελίασον, στη σχέση αξίας και ποσότητας είναι και πάλι η «Ένωση» προς το μέρος της οποίας γέρνει η πλάστιγγα! 

Και για όποιον βιαστεί να υποθέσει πως το απολύτως εύλογο, έως και αμάχητο, παραπάνω συμπέρασμα αποτελεί κάποιου είδους αιχμή προς το Γιοβάνοβιτς και τις επιλογές του, στην περιβόητη δυσκολία με την οποία ΦΕΡΕΤΑΙ να συναινεί σε προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό αναφέρομαι, αφήνω εδώ τη βαθμολογία της Σούπερλιγκ! 

Οι επιλογές του Ιβάν έχουν φέρει, ανεξαρτήτως διακύμανσης απόδοσης στο χορτάρι και διαφοράς στο βαθμολογικό πίνακα, την ομάδα του πρώτη μέχρι εδώ, ένα μόνο, τώρα πια, βαθμό μπροστά αλλά…πρώτη!

Με το Γιοβάνοβιτς να εκμεταλλεύεται το συγκριτικό του πλεονέκτημα έναντι του Πελάδο, μπήκε στη φετινή κούρσα έχοντας ήδη δουλέψει ένα χρόνο με την ομάδα και τους περισσότερους από τους ποδοσφαιριστές που έχει στα χέρια του, και να παρουσιάζει ένα plan A λειτουργικό, αποδοτικό, ουσιαστικό και, σε αρκετές περιπτώσεις, αφοπλιστικό! 

Plan A στο οποίο πίστεψε, και καλά έκανε, σε απόλυτο βαθμό, έπεισε προφανώς και τους ποδοσφαιριστές του για αυτό, plan A με το οποίο πορεύτηκε και πορεύεται, plan A που τον έφερε, με το οποίο ο ίδιος έφερε για να είμαστε πιο σωστοί, την ομάδα του μέχρι εδώ, το ζήτημα είναι αν θα καταφέρει να την πάει παραπέρα! 

Αρκεί μια ματιά στους παίκτες της δεύτερης γραμμής του rotation, αυτούς με τριψήφιο αριθμό λεπτών συμμετοχής στο πρωτάθλημα, μια συγγνώμη στο Φώτη Ιωαννίδη, για να καταλάβει κανείς πολλά!

Με την εξαίρεση του μεγάλου άτυχου Αϊτορ, του Βέρμπιτς, για κανέναν από τους υπόλοιπους, εδώ κρύβεται ο λόγος της συγγνώμης, Ιωαννίδη, Πούγγουρα, Kότσιρα, Σάντσες, Σάρλια, Βαγιαννίδη και Τσόκαϊ, δε θα περίμενε κάποιος, δε θα προσδοκούσε για να είμαι ακριβής, να παίξει αν όχι καθοριστικό έστω σημαντικό ρόλο, θεωρητικά μιλώντας πάντα, σε μια πρωταθληματική σεζόν! 

Θέλετε το αντίστοιχο κομμάτι του ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Αλμέιδα; Κάτω από 1000 λεπτά συμμετοχής μετρούν, για διάφορους λόγους, οι Στάνκοβιτς, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Ελίασον, Τσούμπερ, Μάνταλος, Σιντιμπέ, Φαν Βέερτ, Φερνάντες, Μοχαμάντι, Μήτογλου και Τζαβέλλας!

Είτε πρόκειται για επιλογή είτε όχι η πολυτέλεια στην ΑΕΚ σε σχέση με τον αντίπαλο φωνάζει από μακριά, δεν πείθομαι, επιτρέψτε μου, όπως ίσως και έντεχνα από κάποιους επικοινωνείται, ότι άπαντες στον Παναθηναϊκό προσπαθούν να πείσουν τον προπονητή να δώσει το οκ για να ξοδευτούν εκατομμύρια για μεταγραφές και αυτός αρνείται! 

Σέβομαι απολύτως το modus operandi του Σέρβου, άκρως επιτυχημένο μέχρι αποδείξεως του εναντίου, η ομάδα που έχει φτιάξει θα ήταν πιθανότατα επαρκής, το έχει αποδείξει άλλωστε, είτε αν το πρωτάθλημα ήταν δρόμος αντοχής είτε αν ήταν δρόμος ταχύτητας!

Σε μια σεζόν όμως που το πρωτάθλημα εξελίσσεται, ή προκύπτει, κάτι σαν δρόμος…αντοχής στην ταχύτητα τα «κανονάκια» του τεχνικού του «τριφυλλιού» αν δεν έχουν εξαντληθεί μοιάζει εξαιρετικά πιθανό πολύ γρήγορα να εξαντληθούν! 

Ποιοτική προσθήκη αυτή του Κλάινχάισλερ αλλά σίγουρα όχι αρκετή, μετά από τη βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ περιμένω, δεν το κρύβω, αλλαγή προσέγγισης από τον «πράσινο» οργανισμό στο κομμάτι των μεταγραφών, οι διαθέσιμες ημέρες είναι λίγες, οι ανάγκες πολλές, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κριθεί, σε ότι αφορά τουλάχιστον τον πρωτοπόρο, η μοίρα της φετινής Σουπερλίγκ! 

Όχι πάνω στο χορτάρι αλλά στο συναρπαστικό κόσμο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αν δεν «ταξιδέψουν» προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ποιοτικές υπογραφές πάνω σε συμβόλαια δε βλέπω πως το ταξίδι του Παναθηναϊκού θα έχει αίσιο, βλ. κατάκτηση τίτλου, τέλος!

Πηγή: Sportal

Pin It on Pinterest

Shares
Share This