Επιλογή Σελίδας

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε το ματς Απόλλων Πόντου-Πανσερραϊκός, μετά το πρώτο ματς το οποίο είχε έρθει 3-0 για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ετσι, μετά το 0-1 της ρεβάνς του εν λόγω ζευγαριού, οι Σέρρες θα έχουν δύο ομάδες στα προημιτελικά του θεσμού – θυμίζουμε ότι έχει ήδη προκριθεί ο Απόλλων Παραλιμνίου.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Κατσαντώνης στο 37′, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν δύο πολύ καλές στιγμές για να φέρουν το ματς στα ίσια, αλλά κι αυτό να γινόταν δεν θα υπήρχε αντίκρισμα. Αντίπαλος της ομάδας των Σερρών στα προημιτελικά η ΑΕΚ.

Κυρίαρχος Πανσερραϊκός

Στο 19′ ο Καλογέρης έβαλε σωτήρια το πόδι του στο σουτ στην κίνηση από τον Κατσαντώνη και στη συνέχεια ο Μπαΐροβιτς, που έσπρωξε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα ήταν οφσάιντ. Η επόμενη καλή στιγμή για τα «λιοντάρια» ήταν στο 31′, με τον Πίτκα να νικάει τον Μπαΐροβιτς σε τετ α τετ. Ο Αλί Μπαμπά με όμορφη κεφαλιά βρήκε τον 27χρονο επιθετικό, αλλά το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Στην τρίτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων όμως άνοιξε το σκορ. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Κατσαντώνης με κοντινή προβολή πρόλαβε τη μπάλα και με το δεξί την έστειλε στα αντίπαλα δίχτυα.

Υποψία φάσης για τους γηπεδούχους είχαμε στο 43′, όταν ο Ουμπούντου από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, αλλά ο Κωστίκα από το σημείο του πέναλτι φάνηκε να γλιστράει και δεν κατάφερε να πιάσει καλά το πλασέ για να απειλήσει ουσιαστικά.

Εφτανε ως την πηγή ο Απόλλων, δεν ήπιε νερό

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι, προσπάθησαν να βγάλουν όρεξη. Στο 50′, το ξαφνικό σουτ του Καλαϊτζίδη δεν αιφνιδίασε τον Κατσίκα ο οποίος έπεσε στη δεξιά του γωνία και απόκρουσε. Στο 56′, ο Απόλλων απείλησε ξανά, με τον Κατσίκα να πέφτει και να απομακρύνει το πλάγιο σουτ του Δαλιανόπουλου.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς ήρθε στο 58′! Ο Αμπούντου πήρε τη μπάλα από την κακή εκτίμηση του Αλί Μπαμπά, γύρισε τη μπάλα στον Μπελεβώνη, ο οποίος σχεδόν εξ επαφής κατάφερε να αστοχήσει στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο 78′ ο Κατσίκας είπε «όχι» και στο μακρινό σουτ του Κωστίκα. Από εκεί και πέρα, ο Σαΐντ είχε ένα σουτ στις καθυστερήσεις από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτα κι έτσι ο Πανσερραϊκός συνέχισε την εξαιρετική του πορεία σε πρωτάθλημα (στην 1η θέση με 22 βαθμούς στον Α’ όμιλο) και Κύπελλο.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Πόντου: Πίτκας (80′ Τρίκατζης), Δαλιανόπουλος, Μέτγκενμπεργκ, Μουμίν, Καλαϊτζίδης, Αμπούντου, Κωστίκα, Καλογέρης, Μπελεβώνης (86′ Αραβίδης), Τζαλόσι, Λαμπίρης

Πανσερραϊκός: Κατσίκας, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης (46′ Ζέρης), Παπάζογλου (67′ Παντεκίδης), Γιανναράκης, Κολομπίνο (68′ Θυμιάνης), Ανάκογλου, Αλί Μπαμπά (78′ Μούργος), Μασκανάκης, Κατσαντώνης, Μπαΐροβιτς (68’Σαΐντ)

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This