Επιλογή Σελίδας

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου του ΓΑΣ Σβορώνου στα γραφεία του συλλόγου στο «Λάζαρος
Ξανθόπουλος».

Ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Θεοδοσιάδης μίλησε για όλα ενόψει της σαββατιάτικης αναμέτρησης με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου στο τοπικό ντέρμπι της αγωνιστικής, ανέλυσε τα αίτια της σκληρής ήττας του ΓΑΣ στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Μακεδονικό Φούφας και έδωσε
απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Θεοδοσιάδης:

“Καλησπέρα. Προερχόμενοι από δύο συνεχόμενα νικηφόρα αποτελέσματα είχα επισημάνει όλη τη βδομάδα στα παιδιά τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του συγκεκριμένου παιχνιδιού με τον Μακεδονικό Φούφα. Νομίζω ότι πραγματικά στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με την προπονητική πρώτη φορά μου συνέβη αυτό που έγινε την Κυριακή. Μία ομάδα που στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε ένα ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο με συντριπτικά ποσοστά κατοχής με πολλές κλασικές ευκαιρίες και περιόρισε τον αντίπαλο σε παθητικό ρόλο και γενικά νομίζω ότι ήταν ένα από τα καλύτερα ημίχρονα που κάναμε μέχρι τώρα. Πηγαίνοντας στο ημίχρονο και προηγούμενοι με 0-1, επισήμανα στα παιδιά ότι το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει και πρέπει να παραμείνουμε το ίδιο σοβαροί, προσηλωμένοι πάνω στο πλάνο και επειδή ο αντίπαλος παρέπαιε σε εκείνο το σημείο και απλά μας παρακολουθούσε, ήμουν σίγουρος ότι θα βρούμε τις φάσεις και θα τελειώσουμε το παιχνίδι. Στο 50’ χάσαμε άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες για να το κάνουμε 0-2 και από κει και πέρα να το διαχειριστούμε, να πάρουμε τους τρεις πόντους πολύ εύκολα και να φύγουμε από την Πτολεμαΐδα με το διπλό. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι και από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα έχασε το μυαλό της, τη συγκέντρωσή της και πιστεύω ότι βάλαμε τα χέρια και βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας… Πολλά τακτικά λάθη, πολλά ατομικά αβίαστα λάθη τα οποία στοίχησαν κιόλας. Από το σημείο που δεχθήκαμε την ισοφάριση και μετά είδα μία ομάδα άδεια ψυχικά και σωματικά. Καμία αντίδραση και ειδικά μετά την αδικαιολόγητη κόκκινη κάρτα που τρώμε γιατί δεν επιτρέπεται όταν έχεις κίτρινη κάρτα να κάνεις ένα τέτοιο μαρκάρισμα και να αφήνεις την ομάδα με 10 παίκτες, η ομάδα περιορίστηκε σε ένα ρόλο παθητικό και ο αντίπαλος έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Και εκεί που πίστευες ότι θα έχεις μία εύκολη επικράτηση, έχασες ένα δικό σου παιχνίδι το οποίο πραγματικά και εγώ δεν μπόρεσα να το συνειδητοποιήσω ακόμα πως χάθηκε.

Η ουσία είναι ότι χάθηκε, η ουσία είναι ότι γίνανε πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο τα οποία εμένα δε μου άρεσαν καθόλου και το αρνητικό είναι ότι δεχόμαστε συνεχόμενα γκολ από ατομικά λάθη. Και αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει είτε αλλάζοντας πρόσωπα είτε αλλάζοντας τον τρόπο άμυνας, είτε αλλάζοντας σχηματισμό. Είναι αυτές οι λύσεις που πρέπει να βρει ένας προπονητής για να μη δέχεται η ομάδα του τό ο εύκολα γκολ. Ενώ είμαστε παραγωγικοί πίσω κάνουμε εύκολα λάθη και δεχόμαστε γκολ τα οποία αυτή η ομάδα με αυτούς τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές δε θα έπρεπε να τα τρώει. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δε θα εξετάσω το γεγονός της ήττας γιατί στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η ισοπαλία και η ήττα, εμένα αυτό που με στεναχώρησε είναι το γεγονός ότι ήξερα και ξέρω πως λειτουργεί ένας ποδοσφαιριστής, όλη τη βδομάδα είχα επικεντρωθεί στο θέμα της σοβαρότητας, στο να μην είμαστε χαλαροί. Και ξέρετε ότι όταν μία ομάδα κάνει δύο συνεχόμενες νίκες, παίρνουν λίγο τα μυαλά αέρα και εκεί έρχεται η σφαλιάρα και έρχεσαι στα ίσα σου. Νομίζω το ίδιο έγινε και με εμάς αν και θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζουμε τέτοια εικόνα στο πρώτο ημίχρονο και να έχεις μία εντελώς διαφορετική εικόνα στο δεύτερο.

Η ουσία είναι ότι το παιχνίδι χάθηκε, η ουσία είναι ότι ακολουθεί το Σάββατο ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε τους τρόπους για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Νομίζω ότι μέσα από την ανάλυση των λαθών που κάναμε από το βίντεο που είδαμε και είδαν και τα παιδιά, πιστεύω ότι κατάλαβαν τι έφταιξε και δε μπορέσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς στην Πτολεμαΐδα. Νομίζω ότι καταλάβανε το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν τελειώνει αν δε σφυρίξει ο διαιτητής και δουλεύουμε αυτές τις μέρες για να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο παιχνίδι του Σαββάτου.

Προβλήματα δεν υπάρχουν αν εξαιρέσουμε του Νίκου Χατζηθεοδωρίδη ο οποίος και ένας έχει μπει σε κάποια κομμάτια της προπόνησης και επανέρχεται σιγά σιγά, θεωρώ ότι μετά τη διακοπή θα τον έχουμε μαζί μας. Είναι και αυτός ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα, τον χρειαζόμαστε και τον περιμένουμε, δεν υπάρχουν κάποια άλλα προβλήματα εκτός του Καραγκούνη ο οποίος είχε έναν τραυματισμό και είναι 50-50, θα δούμε αν θα καταφέρει να είναι παρόν”.

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν περίμενε ότι ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου θα ήταν τόσο ανταγωνιστικός στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος: “Αν θυμάστε στην αρχή σας είχα πει ότι και οι τρεις ομάδες της Κατερίνης θα είναι για ψηλά, είναι καλές ομάδες. Οπότε ναι, όντως το πίστευα γιατί έχει πολλούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, έχει έμπειρους ποδοσφαιριστές οπότε ήταν στις ομάδες που έλεγα ότι θα είναι μέσα στην πεντάδα. Το υπολόγιζα και το πίστευα. Για αυτό και πιστεύω ότι θα γίνει ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, είναι δύο ομάδες, πολύ καλές και οι δύο. Μακάρι να βοηθήσει και ο καιρός γιατί τις τελευταίες μέρες προπονούμαστε μέσα σε βούρκο και σε λάσπη, μακάρι να βοηθήσει ο καιρός για να έρθει και ο κόσμος να δει το παιχνίδι και να το ευχαριστηθεί, ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες”.

Σε ερώτηση που του έγινε για το ποιοι είναι οι παράγοντες που θα κρίνουν το παιχνίδι του Σαββάτου: “Όταν μιλάμε για ένα τοπικό ντέρμπι πάντα αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζει αυτός που τα θέλει πιο πολύ. Θεωρώ ότι θα παίξει πρώτο ρόλο το πάθος, η δύναμη και η αποφασιστικότητα. Από κει και πέρα θα παίξουν και οι γηπεδικές συνθήκες, σίγουρα είναι ένας παράγοντας που θα είναι πάρα πολύ σημαντικός γιατί είναι δύο ομάδες που προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο, οπότε αν δεν έχουμε καλές γηπεδικές συνθήκες καταλαβαίνετε ότι θα είναι δύσκολο για αυτά τα παιδιά, το ματς θα πάει περισσότερο στη δύναμη, στις στατικές φάσεις και εκείνος που θα κερδίσει τις περισσότερες μονομαχίες εκείνος θα είναι αυτός που θα επικρατήσει στο παιχνίδι”.

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν ο ΓΑΣ κοιτάζει να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες του και μέσω κάποιων προσθαφαιρέσεων στο ρόστερ: “Επειδή έχουμε ένα παιχνίδι το Σάββατο και ένα την Τετάρτη και μετά έχουμε μία μεγάλη διακοπή περίπου 17 ημέρες, σίγουρα ήδη είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης κάποιων παικτών, έχουμε κάνει συζητήσεις με τον πρόεδρο, ξέρουμε τι θέλουμε, θα επικεντρωθούμε σε 2-3 στόχους σε θέσεις που έχω εντοπίσει εγώ ότι χρειάζονται ενίσχυση και σίγουρα θα γίνουν προσθήκες στις επόμενες μέρες”.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This