Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Μπίζα

Μετά την αποχώρησή του από τη Haas με το τέλος της σεζόν του 2022, ο Mick Schumacher βρέθηκε χωρίς «στέγη», ανοίγοντας δίαυλο επικοινωνίας με διάφορες ομάδες ενόψει 2023.

Έτσι, αυτό που φημολογείτο εδώ και εβδομάδες έγινε κι επίσημο, με τον 23χρονο γιο του 7κις πρωταθλητή, Michael, να βάζει τα χρώματα της Mercedes, ως τρίτος οδηγός της.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ένας Schumacher θα είναι στην «οικογένεια» των ασημί βελών, με δεδομένο ότι ο πατέρας του ξεκίνησε την καριέρα του ως οδηγός της εταιρείας στους αγώνες αντοχής.

Ο Schumacher δήλωσε σχετικά: «Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέλος της Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team ως ο τρίτος της οδηγός για το 2023 και δεσμεύομαι να τα δώσω όλα για να συνεισφέρω στην απόδοσή τους σε αυτό το πολύ ανταγωνιστικό και επαγγελματικό περιβάλλον. Το θεωρώ αυτό ως μια νέα αρχή και είμαι ενθουσιασμένος και ευγνώμων στον Toto και σε όλους όσους εμπλέκονται που με εμπιστεύονται. Η F1 είναι ένας τόσο συναρπαστικός κόσμος και δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις, γι’ αυτό ανυπομονώ να αποκομίσω περισσότερη γνώση και να καταβάλω όλες μου τις προσπάθειές προς όφελος της ομάδας της Mercedes.»

Από τη μεριά του, ο Toto Wolff, Team Principal και CEO της Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, είπε: «Ο Mick είναι ένας ταλαντούχος νεαρός οδηγός και είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε στην ομάδα. Είναι εργατικός, έχει μια ήρεμη και μεθοδική προσέγγιση και εξακολουθεί να διψά να μάθει και να βελτιωθεί ως οδηγός. Όλα αυτά είναι σημαντικά χαρακτηριστικά και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε το W14. Γνωρίζουμε επίσης ότι με δύο χρόνια εμπειρίας σε αγώνες στη Formula 1, θα είναι έτοιμος να μπει στο μονοθέσιο σε σύντομο χρονικό διάστημα για να αντικαταστήσει είτε τον Lewis είτε τον George, εάν παραστεί ανάγκη.»

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This