Επιλογή Σελίδας


Του Δημήτρη Μπίζα

Η νέα κατηγορία θα βρίσκεται κάτω από το W Series, που αυτή τη στιγμή έχει τον ρόλο του αμιγώς γυναικείου πρωταθλήματος, και θα βοηθά στην ανάδειξη και ανέλιξη ταλέντων προς το W Series, και μετά τη F3, τη F2 και -φυσικά- τη F1.

Θα διεξάγεται με μονοθέσια κανονισμών Formula 4 (συγκεκριμένα το Tatuss T421 με κινητήρα Autotecnica απόδοσης 170 PS) και θα διαθέτει 15 οδηγούς, με πέντε ομάδες των τριών μονοθεσίων. 

Θα είναι ομάδες που ήδη έχουν παρουσία στη Formula 3 και 2, με 7 τριήμερα και 3 αγώνες σε κάθε ένα εξ αυτών.

«Κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι νεαρές γυναίκες οδηγοί κατά την είσοδο στην πυραμίδα της F1, κατέστη σαφές ότι δεν έχουν την ίδια εμπειρία με τους άνδρες συναδέλφους τους στην ίδια ηλικία», διαβάζουμε σε ανακοίνωση της F1.

«Ο στόχος είναι να καλύψουμε αυτό το κενό και να τους προσφέρουμε πρόσβαση σε περισσότερο χρόνο πίστας, αγώνες και δοκιμές. Θα αναπτυχθούν επίσης συνεργαζόμενες με επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες είναι γνωστές στον μηχανοκίνητο αθλητισμό για την ανατροφή νέων οδηγών και που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τις κρίσιμες τεχνικές, σωματικές και ψυχικές δεξιότητες».

Από την πλευρά του, ο CEO της F1, Stefano Domenicali, δήλωσε:

«Όλοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να επιτύχουν τους στόχους τους και η Formula 1 θέλει να διασφαλίσει ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη ποικιλία σε αυτό το απίστευτο άθλημα.

«Γι’ αυτό είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την F1 Academy που θα δώσει στις νεαρές γυναίκες οδηγούς την καλύτερη ευκαιρία να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που υποστηρίζει την αγωνιστική τους καριέρα και τους δίνει όλα όσα χρειάζονται για να προχωρήσουν στην F3 και ελπίζω στην F2 και στη συνέχεια, στην κορυφή που είναι η Formula 1.»

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This