Επιλογή Σελίδας


Παρά το πολύ καλό του ξεκίνημα, ο Στέφανος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη νίκη κι έτσι έμεινε εκτός 4άδας στο ATP Finals, με αποτέλεσμα αυτός να είναι και ο τελευταίος του αγώνα στη σεζόν.

Μετά από μια ώρα και 42 λεπτά παιχνιδιού, o Rublev κέρδισε με 3-6, 6-3, 6-2 τον Τσιτσιπά και πήρε τη 2η θέση του Red group και το 4ο εισιτήριο για τους αυριανούς ημιτελικούς του Τορίνο.

Θα αντιμετωπίσει αύριο (22:00GR, COSMOTE SPORT 6HD) τον πρώτο του άλλου ομίλου, Casper Ruud, στον πρώτο ημιτελικό της καριέρας του στo ATP Finals, μετά από 2 διαδοχικές χρονιές που έμενε εκτός από το round robin. Αυτός θα είναι και ο σημαντικότερος ημιτελικός στην καριέρα του 25χρονου Ρώσου.

Δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερο ξεκίνημα ο Τσιτσιπάς, που πραγματοποίησε κυριολεκτικά ένα αψεγάδιαστο 1ο σετ, στο οποίο είχε 10 winners, κανένα αβίαστα λάθος, έχασε μόλις 2 πόντους από τη γραμμή του σερβίς και έκανε το break νωρίς, στο 4ο game, για να προηγηθεί με 3-1 και να φτάσει πολύ άνετα μέσα σε μισή ώρα στο 6-3.

Η απόδοσή του έμεινε στα ίδια επίπεδα και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, ο Rublev όμως κατάφερε με δυσκολία να υπερασπιστεί το σερβίς του στο 1ο game και να προηγηθεί, επιστρέφοντας από το 0-30. 

Όσο περνούσε η ώρα ερχόντουσαν κάποια λαθάκια από τον Στέφανο, κάτι που είναι λογικό, όμως το επίπεδό του έπεσε σημαντικά προς το τέλος του 2ου σετ και στο 3ο, αφήνοντας πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Rublev, που έκανε πολύ καλή δουλειά στο να μείνει κοντά στον 24χρονο Έλληνα τενίστα όταν έπαιζε πολύ καλύτερα.

Έκανε έτσι το πρώτο του break στο ματς ο Rublev στο 8ο game και πέρασε μπροστά με 5-3 στο 2ο σετ, για να σώσει ένα break point αργότερα και να κρατήσει τελικά το σερβίς του στο 2ο set point του, κάνοντας το 6-3. 

Στο αποφασιστικό σετ το επίπεδο του Στέφανου έπεσε κι άλλο, έκανε αρκετά λάθη σε κρίσιμα σημεία ο Έλληνας πρωταθλητής και ο πολύ σταθερός Rublev τα αξιοποίησε, για να φτάσει σε 2 break αυτή τη φορά, στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2), ολοκληρώνοντας στο 8ο game τη μεγάλη ανατροπή.

Αυτή ήταν η 5η νίκη του Rublev απέναντι στον Τσιτσιπά σε 11 αναμετρήσεις (5-6) και η 1η φέτος, μετά από 2 ήττες που είχε από τον Έλληνα παίκτη. Και οι 3 φετινές αναμετρήσεις τους πάντως, χρειάστηκαν 3ο σετ για να βγάλουν νικητή.

Με νίκες επί των Medvedev και Τσιτσιπά, ο Rublev κέρδισε με το σπαθί του τη 2η θέση αυτού του ομίλου “φωτιά”, στον οποίο ήταν και ο Djokovic, που πήρε την 1η θέση μένοντας αήττητος.

Αύριο ο Rublev θα αντιμετωπίσει τον Ruud στις 10 το βράδυ και ο Djokovic τον Fritz στις 3 το μεσημέρι, για την ημιτελική φάση του τουρνουά.

Για τον Τσιτσιπά η σεζόν αυτή ολοκληρώθηκε, μια σεζόν που είχε σκαμπανεβάσματα αλλά έκλεισε με πολύ θετικά δείγματα για τον Έλληνα τενίστα, που σε γενικές γραμμές είχε μια καλή χρονιά με ρεκόρ 61-24 νίκες, 2 τίτλους και 5 χαμένους τελικούς.


Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This