Επιλογή Σελίδας

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου του ΓΑΣ Σβορώνου στα γραφεία του συλλόγου στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος». Ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Θεοδοσιάδης, μίλησε για όλα ενόψει της σπουδαίας Κυριακάτικης αναμέτρησης της ομάδας μας με τον Ολυμπιακό Βόλου εκτός έδρας και έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των δημοσιογράφων αναφορικά και με τη χθεσινή αναμέτρηση του ΓΑΣ κόντρα στον Πιερικό για το Κύπελλο ΕΠΣ Πιερίας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Θεοδοσιάδης:

«Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για εμάς με τρία παιχνίδια. Ξεκινήσαμε την Κυριακή με την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος που όπως αναφέραμε και στην προηγουμένη συνέντευξη Τύπου ήταν ένα παιχνίδι μοιρασμένο το οποίο έληξε ισόπαλο. Και ένα παιχνίδι που ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα όσον αφορά την τη συλλογική εικόνα το παιχνιδιού. Χθες είχαμε το παιχνίδι του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Πιερικό. Νομίζω ότι πάνω κάτω είχε την ίδια εικόνα με το παιχνίδι της Κυριακής, ένα παιχνίδι καθαρά Γ’ Εθνικής για εμένα, ανάμεσα σε δύο ομάδες πολύ ανταγωνιστικές.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο, την πρωτοβουλία και περιορίσαμε τον αντίπαλο σε παθητικό ρόλο. Δε μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τις τελικές μας επιλογές. Νομίζω δεν είχαμε τη σωστή λήψη απόφασης στο επιθετικό τρίτο ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ουσιαστικές ευκαιρίες, γιατί αν εξαιρέσω μία ευκαιρία του Σιδηρόπουλου νομίζω οι υπόλοιπες ήταν προϋποθέσεις ευκαιριών. Μας έλειπε το καθαρό μυαλό στην τελική επιλογή μας ώστε να τελειώσουμε τις φάσεις, γιατί υπήρχαν δύο-τρεις περιπτώσεις και με τον Κυπαρίσση και με τον Κατσαμάγκα και με τον Κυρτέγο που θα μπορούσαμε να τις εκμεταλλευτούμε και να μπούμε μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ενώ ξεκινήσαμε στο πρώτο δεκάλεπτο καλά, στη συνέχεια ο αντίπαλος πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε τις φάσεις και θα μπορούσε και ο Πιερικός να πετύχει κάποιο γκολ και να προηγηθεί στο σκορ. Για εμάς καθοριστικό ρόλο έπαιξε το σημείο της αναγκαστικής αλλαγής του Κόλα που για εμάς είναι ένα πλήγμα πραγματικά και ήταν αυτό που φοβόμουν πριν από το παιχνίδι παίζοντας 90 λεπτά μέσα σε ένα βαρύ γήπεδο με τον ΑΟ Χανιώτης για αυτό και επιλέξαμε να ξεκουράσουμε έξι παιδιά από εκείνα που παίξανε την Κυριακή και να δώσουμε ευκαιρίες και σε άλλα παιδιά να τα δούμε και να τα αξιολογήσουμε. Ήταν σημαντικό γεγονός ο τραυματισμός του Κόλα γιατί σε εκείνο το σημείο είχε κάνει και ο Πιερικός τις αλλαγές και εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε τις δικές μας αλλαγές και νομίζω αλλαγή στην αλλαγή μας δημιούργησε θέμα.

Πέρα από αυτό όμως το παιχνίδι πήγε στο 0-0 και στην παράταση νομίζω ότι εμείς ήμασταν πάλι η ομάδα η οποία είχε τον έλεγχο, χωρίς ειδικά στο πρώτο ημίχρονο να γίνει κάποια φάση και από τις δύο ομάδες, εκτός από εκείνη τη φάση που επειδή έγινε μπροστά μου το φάουλ και αν δείτε και το βίντεο ο παίκτης του Πιερικού κοντρολάρει τη μπάλα με το στήθος και δίνεται φάουλ για χέρι. Νομίζω φαίνεται ξεκάθαρα, η φάση γίνεται ακριβώς μπροστά μου και τη βλέπω. Ο διαιτητής δίνει χέρι, ανάποδο φάουλ, λάθος τοποθέτηση και εκτίμηση της φάσης στη συνέχεια από τους δικούς μας τους αμυντικούς, χάσαμε το μαρκάρισμα και ο Πιερικός προηγήθηκε.Μετά αντιδράσαμε, δημιουργήσαμε δύο ευκαιρίες, ο Μπαλάφας έκανε δύο καταπληκτικές αποκρούσεις και στις δύο φάσεις. Και στο 90’ με τον Κατσαμάγκα και στο τέλος της παράτασης και έτσι τελείωσε το παιχνίδι με νίκη του Πιερικού.

Εγώ να συγχαρώ τον Πιερικό για την πρόκριση αλλά να σταθώ όμως στο διαιτητή της αναμέτρησης της Τετάρτης. Οι διαιτητές εκπαιδεύονται για να απονέμουν δικαιοσύνη και ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν το κάνει. Επειδή τον έχω αντιμετωπίσει και με τις ομάδες μου εκτός Νομού, τουλάχιστον σε έξι με εφτά παιχνίδια η συμπεριφορά του η αγωνιστική είναι πάντα η ίδια. Δεν ξέρω αν και δεν νομίζω ότι είναι θέμα εμπάθειας, αλλά θέμα ικανότητας. Γιατί είδα και το βίντεο πάλι και όπως και στη φάση του φάουλ αλλά και στη φάση του πέναλτι η μπάλα βρίσκει καθαρά στο χέρι του αμυντικού του Πιερικού. Είναι αποφάσεις που όπως βλέπετε μπορούν να αλλάξουν τη ροή και το αποτέλεσμα.

Συγχαρητήρια στον Πιερικό για την πρόκριση, του εύχομαι καλή συνέχεια. Εγώ θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους δικούς μου τους ποδοσφαιριστές, πάλεψαν 120 λεπτά. Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, είχε ένταση και ρυθμό και από τις δύο ομάδες άσχετα το ότι και οι δύο ομάδες δε χρησιμοποίησαν πολλούς ποδοσφαιριστές. Εγώ είμαι ευχαριστημένος γιατί πέρα από το αρνητικό του παιχνιδιού που ήταν ο τραυματισμός του Κόλα, το θετικό για μένα ήταν ότι είδα τα νεαρά τα παιδιά. Και είδα ότι αυτά τα παιδιά έχουν μέλλον και εγώ θα προσπαθήσω να τα εξελίξω και να τα βελτιώσω για να ανέβουν σκαλοπάτι. Και μιλάω και για τον Σκαμπαρδώνη και για το Σιδηρόπουλο και για το Μυρωτή και έρχονται από πίσω και άλλα παιδιά όπως ο Μάλα που θα τα δείτε στη διάρκεια. Αυτό ήταν το κέρδος της ομάδας από αυτό το παιχνίδι και το μόνο που κοιτάμε τώρα είναι να αποφορτιστούμε όσο το δυνατόν γίνεται γιατί ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή απέναντι σε μία μεγάλη και ιστορική ομάδα όπως ο Ολυμπιακός Βόλου. Όπως ξέρετε αυτά τα μεγέθη των ομάδων όπως είναι ο Πιερικός, η Καστορία και ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλα ονόματα για την κατηγορία.

Εμείς από την πλευρά μας θα προετοιμαστούμε από σήμερα κιόλας για αυτό το παιχνίδι, θα δοκιμάσουμε το πλάνο μας το αγωνιστικό μέσα από αυτές τις δύο προπονήσεις που απομένουν συν την αποθεραπεία μας το Σάββατο και θα πάμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί από αυτό το παιχνίδι και νομίζω ότι η ομάδα η δικιά μας σε κάθε παιχνίδι θα είναι ανταγωνιστική και ο κάθε αντίπαλος που θα παίζει θα φτύνει αίμα για να την κερδίσει. Η προετοιμασία συνεχίζεται σήμερα με αποθεραπεία των όσων έπαιξαν χθες, οι υπόλοιποι θα κάνουν κανονικά προπόνηση.

Αύριο θα δουλέψουμε στο τακτικό προσανατολισμό μας όσον αφορά το παιχνίδι της Κυριακής. Η απουσίες είναι οι γνωστές συν την απουσία του Κόλα αυτή τη στιγμή, δηλαδή μιλάμε για τον Χατζηθεοδωρίδη, τον Τροίρη, τον Λαγδάρη και τον Κόλα. Ο Λαγδάρης και ο Τροίρης μπαίνουν και σε κάποια κομμάτια με την ομάδα, είναι σιγά σιγά στο δρόμο της επιστροφής, οι υπόλοιποι θέλουν χρόνο και θα περιμένουμε αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Κάποιο άλλο πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουμε και θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να πάμε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν θεωρεί δίκαιο ή άδικο αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του ΓΑΣ από τη συνέχεια του Κυπέλλου:

«Νομίζω πως έτσι όπως εξελίσσονταν το παιχνίδι με την όλη ροή του από την αρχή έως το τέλος, θα έπρεπε να πάει στη διαδικασία των πέναλτι. Το πιο δίκαιο θα ήταν αυτό. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει δίκαιο και άδικο, ο Πιερικός κέρδισε και αυτό είναι το αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση που του έγινε αναφορικά με το πώς αξιολογεί το επίπεδο της πιερικής διαιτησίας σε αυτό το επίπεδο αλλά και στα χαμηλότερα κλιμάκια:

«Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το δουν οι υπεύθυνοι και να ασχοληθούν σοβαρά με αυτό. Η Πιερία δεν έχει διαιτητές παιδιά. Δε βγάζει διαιτητές. Οι υπεύθυνοι πρέπει να βρουν τις λύσεις, να οργανώσουν σεμινάρια και να βρουν παιδιά. Γιατί από όσο ξέρω δεν έχουμε και δύναμη στους διαιτητές. Είναι πολύ λίγα τα παιδιά, μικρός αριθμός. Θεωρώ όμως πως έχει και ικανούς διαιτητές, για μένα πχ ο Φώτης Πολυχρόνης πάρα πολύ καλός διαιτητής και το παιδίάξια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται και να νομίζω ότι θα πάει και πιο πάνω. Αλλά πρέπει και άλλα παιδιά να ακολουθήσουν το δρόμο».

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το ποιος ήταν ο παράγοντας που δυσκόλεψε τον ΓΑΣ στη δημιουργία ευκαιριών στο ματς με τον Πιερικό:

«Νομίζω πως ήταν και ο τρόπος παιχνιδιού του αντιπάλου αλλά έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι έπαιξαν και παιδιά που παίζουν για πρώτη φορά μαζί και δεν έχουν ακόμα τη χημεία, ενώ εν αντιθέσει με το παιχνίδι με τη Χανιώτη που δημιουργήσαμε ευκαιρίες που θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει και 3-1 στο ημίχρονο, με την ευκαιρία του Ναρίνογλου και του Κυπαρίσση. Ήταν και ο τρόπος παιχνιδιού του αντιπάλου επίσης, ήταν και το γεγονός ότι για εμάς υπήρχαν παιδιά που έπαιξαν πρώτη φορά μαζί τη χημεία. Αλλά αυτό επίσης έχει να κάνει και λίγο με την αυτοσυγκέντρωση, έχει να κάνει και με την ποιότητα, είναι πολλά αυτά που λειτουργούν ώστε να μπορέσεις να δημιουργήσεις φάσεις ή να τελειώσεις φάσεις. Αυτό είναι θέμα δουλείας, θα το δουλέψουμε και μέσα από τις προπονήσεις. Για μένα το θετικό είναι το ότι η ομάδα αφομοιώνει το πλάνο, αλλά δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να κάνουμε αυτό που θέλω εγώ, αυτή την πίεση ψηλά που ζητάω, το πρέσινγκ, δεν είμαστε να το κάνουμε τώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σιγά σιγά όμως μέσα από τις προπονήσεις και το ρυθμό των αγωνιστικό που θα παίρνουμε από τα παιχνίδια, νομίζω αυτό θα βελτιώνεται από Κυριακή σε Κυριακή».

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το πώς αξιολογεί το επίπεδο της φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών του:

«Σίγουρα παίζει το ρόλο το γεγονός της μεγάλης ηλικίας κάποιων παικτών αλλά μη ξεχνάτε και ότι είναι και εργαζόμενα παιδιά. Οπότε καταλαβαίνετε το πόσο δύσκολο είναι και για έναν προπονητή να διαχειριστεί μιατέτοια κατάσταση. Ο άλλος έρχεται από τη δουλεία του κατευθείαν να κάνει την προπόνηση. Δεν είναι επαγγελματίες καθαρά οι παίκτες, αυτό να το βάλουμε στο μυαλό μας και να το λάβουμε υπόψιν όταν αξιολογούμε μία κατάσταση. Οπότε εμείς προσπαθούμε να τους διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Τα παιδιά προσπαθούν καθημερινά, δουλεύουν πολύ κάθε μέρα στην προπόνηση. Αυτό είναι ένα κομμάτι το οποίο θα το αντιμετωπίσουμε στη διάρκεια, για αυτό και θέλουμε να έχουμε πολλούς παίκτες ώστε να το περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το γεγονός. Εγώ έχω εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά, η ομάδα έχει βάθος και μπορούν όλα τα παιδιά να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή και οποιοσδήποτε παίκτης και να λείψει να αντικατασταθεί».

Σε ερώτηση που το έγινε σχετικά με το πώς κρίνει το επίπεδο του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος και το αν του προκάλεσε κάτι εντύπωση στην πρώτη αγωνιστική:

«Αυτό που είδα την πρώτη αγωνιστική είναι αυτό που περίμενα. Ένα πρωτάθλημα το οποίο θα είναι πολύ ανταγωνιστικό, δεν θα υπάρχει ομάδα η οποία θα ξεχωρίσει και θα το δείτε αυτό στην πορεία. Το έδειξαν και τα αποτελέσματα τα πρώτα, τα περισσότερα παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα. Νομίζω πως έτσι θα είναι και η συνέχεια. Οι ομάδες κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο, οι διαφορές είναι πολύ μικρές και τα παιχνίδια θα τα παίρνει αυτός που θα τελειώνει πρώτος μία φάση. Σε αυτή την κατηγορία αν βάλεις ένα γκολ δύσκολα θα χάσεις ένα παιχνίδι, αν δεχθείς ένα γκολ δύσκολα θα μπορέσεις να γυρίσεις ένα παιχνίδι. Γιατί είναι ένα πρωτάθλημα που πάει πολύ στη δύναμη, πολύ στα τρεξίματα και λιγότερο στην ποιότητα. Το παράδειγμα το φωτεινό, η ΑΕΠ Κοζάνης μία ομάδα με 18 χρονών μέσο όρο ηλικίας των παικτών κέρδισε έναν Ολυμπιακό Βόλου με 2-0, ο οποίος Ολυμπιακός Βόλου έχει ξεκινήσει με μεγάλες βλέψεις, με μεταγραφές, με ονόματα. Οπότε καταλαβαίνετε ότι θα μετρήσει πολύ αυτό. Και θεωρώ ότι οι διαφορές είναι μικρές μεταξύ όλων των ομάδων και στην κορυφή και στην ουρά».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This