Επιλογή Σελίδας


Ο Τσιτσιπάς έπαιξε πολύ καλό τένις και σήμερα, για να κερδίσει σε έναν πολύ αμφίρροπο και γεμάτο αγώνα τον Medvedev με 6-3, 6-7 (11), 7-6 (1) και να επιστρέψει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης για τα ημιτελικά του ATP Finals.

Συγκεκριμένα τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα στον όμιλο “φωτιά” του Τορίνο, αφού την Παρασκευή Τσιτσιπάς και Rublev θα παίξουν για τη 2η θέση, με τον Novak Djokovic να έχει εξασφαλισμένη την 1η και τον Medvedev να μην έχει πλέον καμία ελπίδα πρόκρισης.

Ο Τσιτσιπάς έκανε ένα άψογο ξεκίνημα στο ματς, καθώς “έσπασε” τον Medvedev στην πρώτη του ευκαιρία και προηγήθηκε με 3-0. Δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του 1ου σετ στο δικό του σερβίς και έφτασε χωρίς πρόβλημα στην κατάκτησή του.

Στο 2ο σετ ο Medvedev δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Στέφανο από το σερβίς, αλλά και ο Έλληνας πρωταθλητής συνέχισε να κερδίζει εύκολα τα games στο δικό του σερβίς. 

Οι δυο τους οδηγήθηκαν σε ένα tie-break, όπου έγινε μια συγκλονιστική μάχη, με τον Medvedev να χάνει ένα προβάδισμα με 4-1 και τον Τσιτσιπά να φτάνει σε 3 match points, στο 6-5, στο 8-7 και στο 10-9. Παράλληλα, ο Medvedev είχε επίσης 3 χαμένες ευκαιρίες για να πάρει το σετ, στο 6-7, στο 8-9 και στο 10-11.

Τελικά το πρώτο mini-break μετά το 5-5 ήρθε για τον Medvedev, που κέρδισε ένα μεγάλο ράλι στο οποίο ο Τσιτσιπάς “λύγισε” και έκανε λάθος επιλογή με το drop shot, για να προηγηθεί με 12-11 και στο 4ο set point του αλλά 1ο στο δικό του σερβίς, αξιοποίησε το πλεονέκτημα και διαμόρφωσε το τελικό 13-11. 

Ο περσινός πρωταθλητής του US Open είχε στη συνέχεια τη μεγάλη ευκαιρία να γυρίσει το παιχνίδι, καθώς μετά από ένα κακό service game του Στέφανου, έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 4-3 στο 3ο σετ.

Στο επόμενο game ήρθε αντιμέτωπος με break point o Medvedev, αλλά κέρδισε 3 πόντους στη σειρά και έφτασε στο 5-3. Σέρβιρε για τη νίκη στο 10ο game, όμως ήταν η σειρά του για ένα κακό game και ο Στέφανος, που έκανε πολύ καλή δουλειά στο να μείνει στο παρόν, κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη συνθήκη και να ισοφαρίσει σε 5-5, μένοντας ζωντανός στο ματς.

Παράλληλα άλλαξε και το momentum, με το 3ο σετ να πηγαίνει επίσης στο tie-break, αλλά με πολύ διαφορετική κατάληξη, αφού ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε κατά κράτος και συνέτριψε με 7-1 τον Medvedev.

Αυτή ήταν η 61η νίκη στη σεζόν του Τσιτσιπά, που έχει περισσότερες από κάθε άλλον. Απέναντι στον Medvedev ήταν η 4η σε 11 αναμετρήσεις (4-7) και η 4η στις 6 τελευταίες του αναμετρήσεις με τον Ρώσο, τον οποίο έχει “δαμάσει” τα τελευταία χρόνια. Επίσης ήταν η 2η συνεχόμενη για φέτος, 3 μήνες αφού τον κέρδισε σε ακόμα έναν συναρπαστικό αγώνα για τα ημιτελικά του Σινσινάτι.

Ήταν μια υπερπολύτιμη νίκη, καθώς πλέον έχει την τύχη στα χέρια του, όσον αφορά την πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Finals. Αρκεί να κερδίσει την Παρασκευή, με οποιοδήποτε αποτέλεσμα, τον Rublev, για να προκριθεί για 2η φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του ATP Finals, μετά το 2019, όταν είχε κατακτήσει και τον τίτλο.


Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This