Επιλογή Σελίδας

Δεν… περίμενε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, καθώς στις 17 Οκτωβρίου του 2022 συμπλήρωσε 71 ολόκληρα χρόνια από την ίδρυσή του (17-10-1951), γεγονός που τιμήθηκε με μία Εορταστική Εκδήλωση, αντάξια της ιστορίας του Συλλόγου και της σημειολογίας, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ».

Αυτό που αποτέλεσε πρωτοποριακό και εξόχως διακριτό χαρακτηριστικό της εκδήλωσης, ήταν το συνοδευτικό ιστορικό ντοκουμέντο, που έκανε… κινηματογραφική πρεμιέρα, συμπυκνώνοντας σε μία short edition, διάρκειας 30 λεπτών -δημοσιογραφικής έρευνας και σκηνοθεσίας του Νίκου Κολίτση-, την ποδοσφαιρική, ιστορική, θρησκευτική και πολιτιστική πραγματικότητα ενός μικρού οικισμού της περιφέρειας της Πιερίας και της ποδοσφαιρικής του ομάδας, μέσα από πρόσωπα, αφηγήσεις και χαρακτηριστικά… γκολ, διαχρονικού συμβολισμού και αξίας. Άλλωστε, η ομάδα του Νέου Κεραμιδίου συμμετέχει φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας και πιο συγκεκριμένα στον 2 ο όμιλο, μαζί με τον Πιερικό και τον ΓΑΣ Σβορώνου, στοιχείο διόλου ευκαταφρόνητο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, κάτοικοι του Νέου Κεραμιδίου, όλων των ηλικιών, φίλαθλοι, ποδοσφαιριστές, προπονητές, άνθρωποι του αθλητισμού, της πολιτικής και του πολιτισμού, εντός κι εκτός Νέου Κεραμιδίου και σύσσωμη η Διοίκηση της ομάδας, με τον επικεφαλής της, Στέλιο Καλαϊτζίδη να προβαίνει στον σχετικό απολογισμό και να… πιστώνεται την ιδέα της υλοποίησης του δημιουργικού αυτού project. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι αντίστοιχο κινηματογραφικό αποτύπωμα δε βρίσκει κανείς και καμία όχι μόνο στα στενά γεωγραφικά σύνορα του νομού αλλά και της χώρας ολόκληρης, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία του (ποδοσφαιρικού) παραδειγματισμού, μακριά από ανταγωνισμούς και στερεότυπα.

Στην εκδήλωση -που παρουσίασαν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Κεραμιδίου «Μακεδονία», Πηνελόπη Τσαουσίδου και ο δημοσιογράφος Νίκος Κολίτσης- παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Βουλευτής Πιερίας, Άννα Μάνη, ο Αντιδήμαρχος Κοινοτήτων, Γιάννης Συμεωνίδης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας, Στέργιος Τόκας και ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας, Σάββα Χιονίδη, Σάββας Καρυπίδης.

Μέχρι τα επόμενα ποδοσφαιρικά… γενέθλια του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια πολλά με υγεία και πολλά γκολ!

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Pin It on Pinterest

Shares
Share This