Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Καρύδα

Για την εθνική ομάδα ο αγώνας του Βελγίου είναι ο πρώτος τελικός πρόκρισης που θα δώσει στην προσπάθεια της να περάσει στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου. Και ελπίζουμε ο τελευταίος αφού τα πράγματα το βράδυ της Δευτέρας μπορούν να απλουστευθούν σε σημαντικό βαθμό! Και να δούμε στο καλό σενάριο για την ελληνική ομάδα τον όμιλο να ξεμπερδεύει εύκολα, γρήγορα και απλά.

Σε περίπτωση νίκης της εθνικής μας ο ιδεατός συνδυασμός αποτελεσμάτων θα ήταν να υπάρχει….. συνοδευτικό και μια νίκη της Σερβίας επί της Τουρκίας! Αυτόματα τη Λετονία που μετά τη νίκη στο Ηράκλειο θα ακολουθούσαμε εμείς χωρίς σκοτούρες και έννοιες για τα δύο παιχνίδια του Φεβρουαρίου.

Η εθνική με νίκη στο Βέλγιο θα αποκτήσει μαξιλάρι ασφάλειας αφού θα έχει δύο νίκες διαφορά από τις ομάδες που την καταδιώκουν και πιέζουν:

Δηλαδή την Τουρκία και το Βέλγιο. Παράλληλα, θα έχει μαζί της και όλες τις ισοβαθμίες αφού θα έχει δύο νίκες επί της Τουρκίας (αυτές που κουβαλάει από την πρώτη φάση) και δύο νίκες επί του Βελγίου! Εάν οι Τούρκοι νικήσουν τους Σέρβους τότε μάλλον μας χρειάζεται  για σιγουριά άλλη μια νίκη τον Φεβρουάριο είτε κόντρα στους Σέρβους στην Ελλάδα, είτε με τους ουσιαστικά αδιάφορους βαθμολογικά Λετονούς στη Ρίγα. Αλλά με δεδομένο ότι και εκείνος ο κύκλος παραθύρων συμπίπτει με παιχνίδια της Ευρωλίγκα καλύτερα να μη το σκεφτόμαστε γιατί θα μας πιάσει…. ίλιγγος!!!

Ακόμη χειρότερο θα είναι το σενάριο της ήττας στο Βέλγιο για την εθνική μας. Ειδικά αν συνοδευτεί με νίκη της Τουρκίας θα μοιάζει με….. εφιάλτη αφού θα βρεθούν τέσσερις εθνικές ομάδες ισόβαθμες στη δεύτερη θέση με 4 νίκες η κάθε μια. Και οι αγώνες του Φεβρουαρίου θα είναι διαδοχικοί τελικοί κάτω από δυσμενείς και άγνωστες αυτή τη στιγμή συνθήκες για το θέμα της στελέχωσης της εθνικής μας ομάδας.

Πηγή: Nova Sports

Pin It on Pinterest

Shares
Share This