Επιλογή Σελίδας

Στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” μίλησε ο νέος τεχνικός του ΓΑΣ Σβορώνου, Νίκος Θεοδοσιάδης, που διαδέχτηκε πρόσφατα τον Σωτήρη Ζιώγα.

Ο έμπειρος Κατερινιώτης προπονητής, με πολλές παραστάσεις σε πάγκους ομάδων Β΄ και Γ΄ Εθνικής, στο παρελθόν δούλεψε σε Ηρακλή, Πιερικό, Κέρκυρα, Καραϊσκάκη Άρτας, Πόντιους Κατερίνης, Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, Απόλλωνα Λάρισας, ΠΑΟ Κουφαλίων και Κρόνο Αργυράδων.

Ο Θεοδοσιάδης αναφέρθηκε στην παρθενική συμμετοχή των “κιτρινόμαυρων” στη Γ΄ Εθνική, σε έναν ανταγωνιστικό όμιλο με ιστορικούς αντιπάλους, στο στόχο για την ομάδα της Πιερίας, ανέλυσε τις δικές του προπονητικές προτεραιότητες και “θέλω”, έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο, ενώ αναφέρθηκε και στις πρώτες εντυπώσεις του, αλλά και τους λόγους που είπε το “ναι” στο Σβορώνο.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για την πρώτη συμμετοχή των “κιτρινόμαυρων” στη Γ΄ Εθνική: “Τοποθετηθήκαμε στο 2ο όμιλο, έχει πάρα πολλές ομάδες που έχουν μεγάλη ιστορία και βαριά φανέλα. Είναι κάποιες άλλες που παραδοσιακά ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία και είναι και κάποιες νεοφώτιστες ομάδες, όπως η δική μας, που θα συμμετέχουν πρώτη φορά στην κατηγορία. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος, που πιστεύω οτι οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες θα είναι μικρές. Ευελπιστώ και εύχομαι να γίνει ένα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα”.

Για τις πρώτες εντυπώσεις του από το Σβορώνο και αν βάσει της πείρας του θεωρεί το ρόστερ επαρκές, τουλάχιστον ως το Γενάρη, το μήνα των προσθαφαιρέσεων για όλους: “Ένας από τους λόγους που πήγα στο Σβορώνο είναι οτι το ρόστερ έχει πολλούς καλούς και αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Πέρα από το γεγονός οτι ήταν συγκινητική πραγματικά η προσπάθεια του προέδρου Γιάννη Τρελλόπουλου και της διοίκησης του Σβορώνου για να γίνω μέλος της ομάδας. Και σίγουρα και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο, αλλά ένας σημαντικός λόγος ήταν οτι ήξερα το ρόστερ, ήξερα οτι η ομάδα έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Αν και είμαι λίγες μέρες στην ομάδα, παίξαμε ένα φιλικό με την Ελασσόνα, μια καλή ομάδα που θα την αντιμετωπίσουμε στο πρωτάθλημα. Δοκιμάσαμε κάποια άλλα πράγματα, όσον αφορά το σχηματισμό και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη εικόνα. Τα παιδιά παρουσιάζονται με διάθεση, με όρεξη, είναι πολύ καλοί δέκτες. Μέσα σε δυο μέρες, ενώ αλλάξαμε σχηματισμό, που δε τον χρησιμοποίησαν ουσιαστικά καθόλου σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ανταποκρίθηκαν πολύ καλά, απέναντι σε μια καλή ομάδα και παρουσίασαν μια πολύ καλή εικόνα”.

Για τους συνεργάτες που παραμένουν στο επιτελείο και την εμπειρία που διαθέτει ως μονάδες ο Σβορώνος, παρότι ως ομάδα θα παίξει πρώτη φορά στην κατηγορία: “Θα είναι άμεσοι συνεργάτες μου οι Στέφανος Ζαλίκας και Χαράλαμπος Κουτσικανίδης, γυμναστής και προπονητής τερματοφυλάκων αντίστοιχα. Όλοι μαζί θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για ένα σύλλογο πολύ καλά οργανωμένο, με ανθρώπους με πολύ μεράκι και όραμα. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να φέρουμε επιτυχίες, γιατί ο κόσμος της Πιερίας της έχει ανάγκη. Ο Σβορώνος έχει ένα κράμα έμπειρων και πολύ καλών ποδοσφαιριστών, με παραστάσεις στην κατηγορία, μαζί με αρκετά νεαρά ταλαντούχα παιδιά, που ονειρεύονται και φιλοδοξούν μέσα από την πορεία αυτής της ομάδας να διακριθούν και να ανεβάσουν το επίπεδό τους”.

Για το στόχο του Σβορώνου φέτος: “Εμάς ο στόχος μας είναι κάθε Κυριακή να παρουσιαζόμαστε έτοιμοι, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Να καταθέτουμε στο γήπεδο την ψυχή μας και τη γνώση μας και το μόνο που θα κοιτάμε είναι να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο, από τον οποίο θα είμαστε καλύτεροι”.

Για τη δική του προπονητική φιλοσοφία, πού θα επιμείνει για να χαρακτηρίζει την ομάδα του: “Αυτό που θέλω και προσπαθώ αυτές τις μέρες, είναι να βάλουμε περισσότερη ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι μας. Αυτό είναι που ζητάω, ένα χαρακτηριστικό που το θέλω. Πέρα από το γεγονός ότι θέλω να παίζουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και δημιουργίας, να έχουμε την κατοχή της μπάλας. Αλλά πρώτα είναι η ένταση και η ενέργεια, θέλω να πιέζουμε τον αντίπαλο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Νομίζω οτι τα παιδιά αυτές τις λίγες μέρες που κάνουμε προπόνηση μαζί, είδανε το τι ζητάω και το ποιος είναι ο στόχος μου. Πάνω κάτω αυτό θα είναι και φυσικά να παίζει και καλό ποδόσφαιρο η ομάδα, ώστε έτσι να μπορέσουμε να φέρουμε τον κόσμο της Πιερίας στο γήπεδο, για να στηρίξει την προσπάθεια των παιδιών”.

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο: “Θέλω να πω στον κόσμο του Σβορώνου και γενικά στο φίλαθλο κοινό της Πιερίας, οτι κάθε Κυριακή θα κάνουμε τα πάντα, θα έχουμε στόχο με το ποδόσφαιρο που παίζουμε να τους ευχαριστούμε που θα έρχονται στο γήπεδο για να μας βλέπουν και να τους ανταμείβουμε. Αυτό θα είναι δική μας δουλειά”.

Για το αν μεγαλώνει ως μέγεθος ο Σβορώνος και βαραίνει τη φανέλα, όχι μόνο λόγω Γ΄ Εθνικής, αλλά λόγω και ιστορικών αντιπάλων: “Η κατηγορία από μόνη της βαραίνει τη φανέλα και μεγαλώνει το μέγεθος, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες που έχουν παίξει πολλά χρόνια στην Α΄ Εθνική, όχι μόνο στη Β΄ και τη Γ΄. Νομίζω οτι αυτό από μόνο του λέει πολλά, αλλά από την άλλη έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και την αξία των ποδοσφαιριστών. Θέλουμε οι παίκτες κάθε μέρα να εξελίσσονται και να βελτιώνονται. Νομίζω οτι θα είμαστε ανταγωνιστικοί, θα κοιτάμε κάθε αντίπαλο στα μάτια, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο. Εγώ είμαι αισιόδοξος οτι η πορεία του ΓΑΣ Σβορώνου στην κατηγορία θα είναι πολύ καλή. Επειδή ήδη ξεκίνησε η Σούπερ Λιγκ 2 και τώρα ξεκινά και η Γ΄ Εθνική, να ευχηθώ όλα τα παιδιά και όσοι εμπλέκονται στο χώρο να έχουν υγεία και χωρίς τραυματισμούς”.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This