Επιλογή Σελίδας


Μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά ενός συναρπαστικού παιχνιδιού, o Novak Djokovic έκαμψε την πολύ σθεναρή αντίσταση του Στέφανου Τσιτσιπά με 6-2, 3-6, 7-6 (4) και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Rolex Paris Masters, παραμένοντας για μια μέρα ακόμα (τουλάχιστον), στον θρόνο του στο Bercy.

Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής σεζόν, με τους δυο παίκτες να παίζουν εκπληκτικό τένις και τον Τσιτσιπά να καταφέρνει να βάλει σε μεγάλους μπελάδες τον Djokovic, στη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε ο Σέρβος τενίστας στο δεύτερο μισό της σεζόν, δίχως αμφιβολία.

Ο Djokovic μπήκε πολύ δυνατά στον ημιτελικό και έχασε μόνο έναν πόντο από τη γραμμή του σερβίς (16/17 κερδισμένοι πόντοι), ενώ “έσπασε” 2 φορές το σερβίς του Τσιτσιπά, στο 6ο και στο 8ο game, για να το κατακτήσει με το εντυπωσιακό 6-2.

Την ώρα που φαινόταν να φεύγει πολύ γρήγορα το παιχνίδι από τα χέρια του, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να επιστρέψει από το 0-1, 0-30 και να κρατήσει το σερβίς του στο 2ο game του 2ου σετ, ενώ και αργότερα επέστρεψε από το 0-15, για να κάνει το 2-2. 

Κι ενώ ο Djokovic έδειχνε απειλητικός σε κάθε service game του Στέφανου, ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να αξιοποιήσει το πρώτο του break point στο παιχνίδι και να κάνει πρώτος το break στο 2ο σετ, για να περάσει μπροστά με 3-2.

Το παιχνίδι άλλαξε, με τον Στέφανο να ανεβάζει κι άλλο το επίπεδό του και να κάνει συνολικά ένα φανταστικό σετ. Δεν κινδύνεψε ξανά από τη γραμμή του σερβίς ο Στεφ, ο οποίος “έσπασε” ξανά τον Djokovic στο 9ο game και πήρε το σετ με double break για το 6-3.

Και στο αποφασιστικό σετ ο Djokovic φαινόταν πιο απειλητικός στα πρώτα λεπτά, ο Τσιτσιπάς όμως επέστρεψε από το 15-40 στο 3ο game και από το 15-30 στο 5ο, για να προηγηθεί με 2-1 και με 3-2 αντίστοιχα.

Ακόμα μια φορά ανέτρεψε το 15-40 ο Στέφανος, στο 4-4, 15-40, για να περάσει μπροστά με 5-4 δείχνοντας μεγάλη ψυχραιμία και φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον Djokovic, που χρειάστηκε να σερβίρει 2 φορές για την παραμονή του στο τουρνουά.

Ο Σέρβος τα κατάφερε, αλλά συνέχισε να βρίσκει αντίσταση στο tie-break, όπου ο Στέφανος έκανε το πρώτο mini-break και προηγήθηκε με 4-3. Η απάντηση του Djokovic ήταν εντυπωσιακή, που με ένα forehand winner ισοφάρισε σε 4-4 και ένα λάθξος του Στέφανου έκανε δεύτερο συνεχόμενο mini-break, για να περάσει μπροστά με 5-4.

Στον επόμενο πόντο ο Τσιτσιπάς έφτασε κοντά σε νέο mini-break, όμως ο Djokovic μάντεψε σωστά πλευρά και μετέτρεψε την άμυνα σε επίθεση, για να πάρει τον πόντο και να κάνει το 6-4. Με μεγάλο σερβίς έχτισε τον επόμενο πόντο ο Djokovic, που κέρδισε τους 4 πιο κρίσιμους πόντους του αγώνα στη σειρά, για να μετατρέψει αυτό το 3-4 σε 7-4 και να ολοκληρώσει τον μεγάλο του θρίαμβο. 

Ο Djokovic μετράει 13 διαδοχικές νίκες στα indoor τουρνουά και αν συμπεριλάβουμε και το Wimbledon έχει ρεκόρ 20-0 στο δεύτερο μισό του 2022. Αν συμπεριλάβουμε το Laver Cup, που μετράει στις tour-level αναμετρήσεις αλλά δεν είναι βαθμολογούμενο τουρνουά, το ρεκόρ του είναι 21-1.

Με εξαίρεση πάντως το Laver Cup, αυτή ήταν η δυσκολότερη νίκη του Djokovic στο δεύτερο μισό της χρονιάς, με τον τρομερό Σέρβο τενίστα να βελτιώνει το ρεκόρ του με αντίπαλο τον Τσιτσιπά στο συντριπτικό 9-2.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This