Επιλογή Σελίδας


Μια ακόμα σπουδαία παράσταση έδωσε η Μαρία Σάκκαρη στο Fort Worth του Τέξας, με την καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών να κερδίζει την Ons Jabeur με 6-2, 6-3 και να ολοκληρώνει αήττητη και αλώβητη τις υποχρεώσεις της για το round robin.

Η Σάκκαρη, η οποία αγωνίζεται για 2η συνεχόμενη χρονιά στο WTA Finals, πήρε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο την 1η θέση του ομίλου Nancy Richey, αφού δεν έχασε ούτε ένα σετ από τις υπόλοιπες παίκτριες, διαγράφοντας μια ιστορική πορεία για την ίδια και βεβαίως για τη χώρα μας.

Την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αυριανής αναμέτρησης της Caroline Garcia με την Daria Kasatkina, για μια θέση στον πρώτο της τελικό στο Finals και σημαντικότερο στην καριέρα της.

Στο μεταξύ, με τη νίκη της Σάκκαρη, τη 2η θέση στον όμιλο Nancy Richey πήρε η Aryna Sabalenka, η οποία θα αντιμετωπίσει την Iga Swiatek στα ημιτελικά. Την 3η θέση του ομίλου κατέλαβε η Jabeur και τελευταία τερμάτισε η Jessica Pegula.

Η Σάκκαρη δεν ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο τον αγώνα και έκανε 3 διπλά λάθη στο πρώτο game, ωστόσο έσβησε ένα break point και κέρδισε όλους τους υπόλοιπους πόντους που είχαν εύστοχο σερβίς, για να κρατήσει το σερβίς της και να προηγηθεί με 1-0. Και η Jabeur χρειάστηκε να σβήσει ένα break point, πριν ισοφαρίσει σε 1-1.

Μετά από αυτά τα δυο games, η Σάκκαρη κέρδισε 11 πόντους στη σειρά και τα 4 επόμενα games, για να προηγηθεί με 5-1 και να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τη Jabeur. Η Τυνήσια τενίστρια κατάφερε να μειώσει με ένα break σε 5-2, αλλά απέτυχε να κρατήσει το σερβίς της ξανά στο 8ο game κι έτσι η Σάκκαρη κέρδισε το σετ με 6-2.

Αυτό σήμαινε και τον αποκλεισμό της Jabeur, που μόνο αν κέρδιζε με 2-0 σετ αυτόν τον αγώνα θα μπορούσε να προκριθεί στα ημιτελικά του WTA Finals.

Το κίνητρο πάντως παρέμενε υψηλό και για τις δυο παίκτριες, με τη Σάκκαρη να θέλει να τερματίσει τον όμιλο αήττητη και την Jabeur να διεκδικεί επιπλέον 200 βαθμούς με νίκη, διόλου αμελητέοι μιας και ο στόχος της για το 2023 είναι να κυνηγήσει το Νο.1 του κόσμου.

Η 28χρονη Τυνήσια ωστόσο, Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη, συνέχισε να κάνει πολλά αβίαστα λάθη και στο 2ο σετ, με τη Σάκκαρη να το εκμεταλλεύεται και να “ξεφεύγει” γρήγορα με 4-1.

Συνέχισε το ίδιο δυνατά η Σάκκαρη, η οποία έκλεισε την αναμέτρηση χωρίς να δεχτεί κανένα break στο 2ο σετ – ούτε break point δεν επέτρεψε στη Jabeur – για να το κλείσει στο 9ο game για το 6-3. 

Η Σάκκαρη πέτυχε μόλις τη Δευτέρα την πρώτη της Top 5 νίκη στη φετινή χρονιά, απέναντι στην Pegula. Σήμερα πέτυχε τη 2η φετινή της Top 5 νίκη, ενώ αυτή την εβδομάδα πέτυχε τις 3 από τις 4 Top 10 νίκες που έχει στη χρονιά.

Μετά και την άκρως εντυπωσιακή της πορεία στους ομίλους, θα περιμένει τον αγώνα της Garcia με την Kasatkina (Σάββατο 22:30GR, Novasports 6HD), για να μάθει απέναντι σε ποια θα διεκδικήσει την πρόκριση για τον σπουδαιότερο τελικό της καριέρας της, την Κυριακή.


Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This