Επιλογή Σελίδας


Έφτασε τις 60 νίκες (60-21) στη χρονιά και συνεχίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε με 6-2, 6-4 του Tommy Paul στον τελευταίο προημιτελικό του Paris Masters και πήρε μια άνετη και γρήγορη πρόκριση για τα ημιτελικά του Bercy.

Μόλις 76 λεπτά χρειάστηκε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος 4 φορές με break point στο εναρκτήριο game της αναμέτρησης, αλλά έμεινε στο ύψος του και τελικά κράτησε το σερβίς του μετά από ένα game με 5 ισοπαλίες.

Στο αμέσως επόμενο game έκανε το break και με συνοπτικές διαδικασίες έφτασε στο 3-0, αποκτώνας ένα ξεκάθαρο προβάδισμα. Αργότερα βρέθηκε ξανά σε δύσκολη θέση από τη γραμμή του σερβίς, αλλά επέστρεψε από το 0-40 και έκανε το 4-1. Αφού έσβησε και τα 7 break points που αντιμετώπισε, έκλεισε με νέο break το 1ο σετ, για το 6-2.

Στο 2ο σετ ο Paul σταθεροποιήθηκε από τη γραμμή του σερβίς και ανέβασε συνολικά την απόδοσή του, ο Στέφανος όμως δεν πτοήθηκε και φρόντισε και εκείνος να μην απειληθεί στο σερβίς.

Στο 10ο game ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος παίκτης που απείλησε και αξιοποίησε το μοναδικό κακό game από το σερβίς του Paul στο σετ, για να κάνει break με love και να “κλειδώσει” τη νίκη του, 1 ώρα και 16 λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Τσιτσιπά με αντίπαλο τον Paul, σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας έγινε ο πρώτος παίκτης στο 2022 που φτάνει τις 60 νίκες, ενώ είναι ρεκόρ και για τον ίδιο, αφού αυτή είναι η πρώτη σεζόν που φτάνει σ’ αυτό τον αριθμό νικών.

Αύριο, στις 17:30 ώρα Ελλάδας, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Djokovic σε έναν μεγάλο ημιτελικό στο Παρίσι και επαναληπτικό του πρόσφατου τελικού που έπαιξαν οι δυο τους στην Αστάνα, με νικητή τον Σέρβο. Ο Nole προηγείται συνολικά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με το εμφατικό 8-2 νίκες.

Ο Τσιτσιπάς για 1η φορά στην καριέρα του θα παίξει στο ημιτελικό του τουρνουά του Bercy, ενώ αυτός θα είναι ο 5ος ημιτελικός του για φέτος σε Masters διοργάνωση – έχει περισσότερους από κάθε άλλη σεζόν – και ο 13ος συνολικά στην καριέρα του. Στους 6 από αυτούς είχε ηττηθεί και στους 6 ήταν νικητής, με το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν σε ημιτελικούς Masters διοργανώσεων να είναι το πολύ καλό 3-1.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This