Επιλογή Σελίδας

Του Βασίλη Σκουντή

Μπάνιζα σήμερα το πρωί την τετράδα στη φωτογραφία που τραβήχτηκε στα γραφεία της ΕΟΚ και ως λάτρης της σημειολογίας, έκοψα φάτσες και έβγαλα συμπέρασμα!

Αριστερά, ο Κώστας Τσαρτσαρής, μεσ’ στην καλή χαρά…

Δίπλα του ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ανέκφραστος, ως είθισται…

Παραδίπλα ο Βαγγέλης Λιόλιος, εμφανώς κουρασμένος από την τρεχάλα…

Και στην άκρη δεξιά ο Δήμος Ντικούδης σχεδόν χαμογελαστός!

Λείπει ο Νίκος Ζήσης από αυτή την εικόνα ώστε να συμπληρωθεί η πεντάδα, αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει μια ομάδα που μεγαλώνει εδώ και 14 μήνες…

Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσω την κατασταλαγμένη άποψη μου ότι μια μεγάλη αγωνιστική καριέρα δεν εγγυάται σώνει και καλά την ευδόκιμη προπονητική ή διοικητική/παραγοντική σταδιοδρομία.

Το γεγονός ότι ο νεοεισελθών στο κάδρο Διαμαντίδης, ο Ζήσης, ο Ντικούδης και ο Τσαρτσαρής υπήρξαν παικταράδες, προφανώς δεν αποτελεί την εκ των ουκ άνευ συνθήκη για να μεγαλουργήσουν και αλλαχού, ο καθείς εφ ω ετάχθη…

Αλλά, διάβολε, δεν το αποκλείει κιόλας!

Οι όρκοι που χαράχτηκαν στους κορμούς των δένδρων

Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα φανεί όταν θα βγει ο λογαριασμός που σε αυτό το επίπεδο συνήθως πληρώνεται ρεφενέ!

Χαίρομαι λοιπόν που τους βλέπω ξανά μαζί και δίπλα δίπλα…

Δεν ξέρω εάν οι παίκτες που στελέχωναν την Εθνική ομάδα στην προπερασμένη δεκαετία και σήμερα είναι 45άρηδες χάραξαν κάποιους όρκους στους κορμούς των δένδρων του Βελιγραδίου, της Σαϊτάμα, της Μαδρίτης, του Πεκίνου, του Κατοβίτσε, της Κωνσταντινούπολης και πάει λέγοντας, αλλά το εθιμοτυπικό reunion εξελίσσεται σε μια πιο μόνιμη συνεύρεση τους…

Χαίρομαι διότι δεν ξεστράτισαν από το μπάσκετ…

Χαίρομαι διότι είναι νωπές κιόλας οι δηλώσεις φυγής και εξαφάνισης του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ο Γιάννης, ο Ντάνκαν και το ηλιοβασίλεμα

Δυο φορές τον τελευταίο καιρό, σε συνεντεύξεις που έδωσε ο «Greek Freak» είπε πως όταν αποσυρθεί αφενός θα γίνει σαν τον Τιμ Ντάνκαν, με τη λογική ότι κανείς δεν ξέρει πού βόσκει και αφετέρου θα χαθεί στο ηλιοβασίλεμα!

Με αφορμή, λοιπόν, την είδηση περί ενεργοποίησης και του Διαμαντίδη στις τάξεις της ΕΟΚ, λέω να κάνω μια… απογραφή για το πού βρίσκονται και τι κάνουν οι παίκτες οι οποίοι ανέβηκαν στο πρώτο και στο δεύτερο σκαλί του βάθρου το 1987, το 1989, το 2005 και το 2006…

Ο Διαμαντίδης μετά την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό και ενώ προηγουμένως βρισκόταν στο πλευρό του Θοδωρή Παπαλουκά στην Ακαδημία ΕuroHoops επωμίσθηκε ρόλο Συμβούλου στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ομοσπονδίας.

Στο ίδιο πρόγραμμα και μάλιστα σε επιτελική θέση απασχολείται από την αρχή της θητείας της νέας διοίκησης ο Κώστας Τσαρτσαρής.

Ο Νίκος Ζήσης ανέλαβε τη θέση που κατείχε ο συχωρεμένος Γιώργος Κολοκυθάς, ως Γενικός Αρχηγός (General Manager που λένε) της Εθνικής ομάδας.

O Δήμος Ντικούδης εξετέθη ως υποψήφιος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2021, εξελέγη πανηγυρικά ως μέλος του ΔΣ με αρμοδιότητα τη λειτουργία των Εθνικών ομάδων.

Σαν έτοιμος από καιρό ο Σπανούλης

Ενώ ο Παπαλουκάς είναι αφοσιωμένος στις δραστηριότητες του EuroHoops, ο Βασίλης Σπανούλης “σαν έτοιμος από καιρό, σαν θαρραλέος”, όπως γράφει και ο Καβάφης κάνει το προπονητικό μπουσούλημα του με το Περιστέρι, έχοντας στο πλάι του τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

Στις προπονητικές στράτες περπατάει εδώ και έξι χρόνια ο αρχηγός της τότες Εθνικής, ο Μιχάλης Κακιούζης, ο οποίος μετά τα πρωτόλεια του στην Ελλάδα άνοιξε τα φτερά του στη Ρουμανία (Κραϊόβα) και στην Κύπρο (ενώ Παραλιμνίου, Κεραυνός) και μάλιστα δρέπει δάφνες και τίτλους.

Πάνω στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Χατζηβρέττας ίδρυσε εδώ και επτά χρόνια και διοικεί με υποδειγματικό τρόπο και μεγάλη επιτυχία την Ακαδημία «ΔΕΚΑ», προϊόντα της οποίας αποτελούν οι διεθνείς Αλέξανδρος Σαμοντούροβ και Λευτέρης Λιοτόπουλος.

Και γήπεδα έχουμε αμ’ πώς;

Ο Γιάννης Μπουρούσης ανέλαβε πρόεδρος στη νεοφώτιστη στην Basket League ομάδα της (γενέτειράς του) Καρδίτσας που μάλιστα αγωνίζεται στο γήπεδο που φέρει το όνομα του, ώστε να τριτώσει το καλό!

Το εννοώ αυτό διότι πριν από τον Μπουρούση είχαν τύχει της ίδιας τιμής ο Δημήτρης Διαμαντίδης στην Καστοριά και ο Αντώνης Φώτσης στα Ιλίσια, όπου παρεπιδημεί ακόμη, όντας ο μόνος από αυτή τη γενιά, ο οποίος δεν έχει αποσυρθεί.

Στα 41 χρόνια του ο «Βatman» παραμένει στις επάλξεις και συνεχίζει να αγωνίζεται για έκτη διαδοχική σεζόν με την ομάδα του λίνου του (Ηλυσιακός) στη Β’ Εθνική.

Ο έτερος των Διόσκουρων, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος αποχώρησε το 2015 από την Ακαδημία GBΑ, την οποία ε΄χιε δημιουργήσει μαζί με τον Νίκο Χατζηβρέττα και τον Κώστα Χαραλαμπιδη και μέχρι να επιστρέψει στα ενδότερα του μπάσκετ ασχολείται ως αθλητής με το μποξ και ως επιχειρηματίας με τις ανεμογεννήτριες!

Εντός, εκτός και επί τα αυτά βρίσκεται ο πάντοτε δημοφιλής και λατρεμένος των παιδιών Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος κυκλοφορεί στα πέριξ με δεδηλωμένη την επιθυμία του να ασχοληθεί με τις ακαδημίες.

Αλλά και η τιμημένη «Επίσημη Αγαπημένη» του ’87 και του ’89 δεν πάει πίσω και βλέπει κάμποσα μέλη της να παραμένουν στο μπασκετικό μετερίζι…

Το «Γήπεδο Ζωής» του «Δράκου»

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών, διοργανώνει καμπ με την φερώνυμη Ακαδημία του και στήνει το «Γήπεδο Ζωής» μαζί με το Ίδρυμα Νιάρχου.

Ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Φάνης Χριστοδούλου, αλλά και ο νεότερος (και πρωτοπαλίκαρο της χρυσής γενιάς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφλγηβων του ’95) Ευθύμης Ρεντζιάς αποτελούν μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ, όπως επίσης οι διεθνείς Αννυ Κωνσταντινίδου («Ο θηλυκός Γκάλης») και ο Βασίλης Ντάκουρης.

Ο Μέμος Ιωάννου είχε επίσης εκτεθεί στις εκλογές της ΕΟΚ με το ψηφοδέλτιο του Φασούλα και μετά την καριέρα του προπονητή και του διοικητικού παράγοντα, τώρα το ‘χει ρίξει στο τένις!

Ο Αργύρης Καμπούρης παραμένει στους κόλπους του Ολυμπιακού ασχολούμενος με τις Ακαδημίες.

Ο Νίκος Σταυρόπουλος έχει αντίστοιχο ρόλο με τον Τσαρτσαρή, ως υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Νίκος Λινάρδος διακονεί επίσης την προπονητική στη Νίκη Δροσιάς και διοργανώνει ένα εξαιρετικό καμπ κάθε καλοκαίρι στην Κορινθία.

Ο Μιχάλης Ρωμανίδης ασχολείται παραγοντικά (ως μάνατζερ ομάδων) έχοντας περάσει από τον Μίλωνα, το Ρέθυμνο και τον Άρη.

Ο γιατρός και ο μπαμπάς Γκάλης

Ο Νίκος Φιλίππου μετά την πολύχρονη θητεία του ως μάνατζερ της Εθνικής ομάδας βρίσκεται παντού και… πουθενά (με επίσημη ιδιότητα).

Ο Λιβέρης Ανδρίτσος διετέλεσε στο παρελθόν αντιπρόεδρος του Πανιωνίου και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ.

Ο Κώστας Παταβούκας είναι επικεφαλής στην Ακαδημία Αθηνών.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ο οποίος επίσης εξετέθη στις εκλογές της ΕΟΚ με το ψηφοδέλτιο του Φασούλα, παραμένει αφοσιωμένος στην Ιατρική και μάλιστα είναι διακριμένος στον τομέα του.

Ο Τζον Κόρφας ασχολήθηκε με την προπονητική (ΠΑΟΚ, Απόλλων Καλαμαριάς), πηγαινοέρχεται ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και τη Φλόριντα και παρακολουθεί τον γιο του Στέφανο που βάδισε στα χνάρια του.

Ο Παναγιώτης Καρατζάς και ο Ντίνος Αγγελίδης ασχολούνται με τις επιχειρήσεις τους χωρίς να έχουν άμεση ανάμειξη με το μπάσκετ.

Ο Hall Of Famer Νίκος Γκάλης είχε αποδεχθεί την πρόταση του Φασούλα για να αναγορευόταν επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΚ (εφόσον επικρατούσε η ομάδα «Πρώτα το μπάσκετ» και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι υπερήφανος πατέρας της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο cheerleading, Στέλλας!

Πηγή: Sport24

Pin It on Pinterest

Shares
Share This