Επιλογή Σελίδας


2 στα 2 για τη Μαρία Σάκκαρη, που και στις δυο παρουσίες της μέχρι στιγμής στο WTA Finals, προκρίθηκε τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά.

Αυτή τη χρονιά το έκανε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία μετά την Jessica Pegula δεν έχασε σετ ούτε από την Aryna Sabalenka, για να εξασφαλίσει από την 3η κιόλας μέρα του τουρνουά την είσοδό της στην 4άδα και να γίνει η πρώτη παίκτρια στο τουρνουά που τα καταφέρνει.

Μετά από 90 λεπτά παιχνιδιού, η Σάκκαρη επιβλήθηκε της Sabalenka με 6-2, 6-4, κάνοντας μια μαγική εμφάνιση για να “υποτάξει” την πολύ επιθετική Λευκορωσίδα.

Η Σάκκαρη όχι μόνο έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κατάφερνε να γίνεται πιο επιθετική από τη Sabalenka, αλλά αυτό που έκανε τη μεγάλη διαφορά ήταν και η δυνατότητά της να παίζει ουσιαστικά στους μεγάλους πόντους.

Στο 1ο σετ η Ελληνίδα παίκτρια έκανε το break για το 3-1. Είχε ευκαιρίες και για το διπλό break, δεν το έκανε, αλλά στο επόμενο game φρόντισε να σβήσει 2 break points και να κρατήσει ένα κρίσιμο service game της για το 4-2. Στη συνέχεια ήρθε και το διπλό break για τη Μαρία, που έκανε το 5-2 και με love service game έκλεισε το σετ στο 6-2.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να έρθουν ακόμα πιο εύκολα για τη Σάκκαρη, που εκμεταλλεύτηκε ένα κακό διάστημα της Sabalenka στο ξεκίνημα του 2ου σετ και κερδίζοντας τους 12 από τους 14 πρώτους πόντους, βρέθηκε μπροστά με διπλό break στο 3-0. 

Η Sabalenka ωστόσο δεν το έβαλε κάτω, διαφοροποίησε την τακτική της και κατάφερε να πάρει μεγάλη ανάσα και να μείνει “ζωντανή” στο ματς, κερδίζοντας 4 games στη σειρά και περνώντας μπροστά με 4-3.

Σε εκείνο το σημείο η Σάκκαρη κλήθηκε να μείνει ψύχραιμη και να δείξει πως είναι φτιαγμένη για τέτοια παιχνίδια, για πολλοστή φορά στην καριέρα της. Αφού κράτησε το σερβίς της για το 4-4, η 27χρονη Ελληνίδα πίεσε την Sabalenka και μετά από ένα μεγάλο game έφτασε τελικά στο νέο break, για να ανακτήσει το πάνω χέρι στο 5-4.

Η αποστολή της δεν είχε ολοκληρωθεί εκεί και στο 10ο game ήρθε αντιμέτωπη με 3 break points. Τα έσβησε και τα 3 και στην πρώτη φορά που βρέθηκε μπροστά σε match point αξιοποίησε την ευκαιρία της, για να βάλει τέλος στο ματς μετά από 97 λεπτά.

Με τις δυο straight sets νίκες της εις βάρος των Pegula και Sabalenka, η Σάκκαρη είναι το απόλυτο αφεντικό στο Group Nancy Richey και θα έχει την πολυτέλεια να παίξει με την Ons Jabeur την Παρασκευή χωρίς να έχει τίποτα να χάσει, παραμόνο να κερδίσει (επιπλέον βαθμούς και έπαθλο).

Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα η Jabeur κέρδισε την Pegula, επομένως το άλλο εισιτήριο απ’ αυτόν τον όμιλο θα κριθεί ανάμεσα στην Jabeur και στην Sabalenka, με την Pegula πάντως να διατηρεί κάποιες λιγοστές ελπίδες πρόκρισης χάρη στη νίκη της Σάκκαρη.


Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This