Επιλογή Σελίδας

Του Γιώργου Αδαμόπουλου

Το δωμάτιο ήταν συνήθως φωτεινό. Παρά το άπλετο φως, όμως, η εικόνα δεν ήταν καθαρή. Για το παιδί που καθόταν εκεί, ο χώρος ήταν μόνιμα σκοτεινός…

Κάποτε οι καθρέφτες αντικατόπτριζαν αρρενωπότητα. Ίσως και ματαιοδοξία. Κάποια στιγμή έγιναν ανυπόφοροι. Η εικόνα που αντίκριζε σχεδόν απωθούσε το απορημένο πιτσιρίκι.

Δεν μισούσε αυτή την εικόνα. Μάλλον απορίες τού προκαλούσε.

Γνώριζε πως μέσα του κρατούσε ένα μυστικό που, όπως ισχυρίζεται, το έφθειρε, ωσότου το αποκαλύψει. Ήταν μπερδεμένο για το φύλο του, από μικρό παιδί. Μαθημένος στη σκληράδα της πίεσης του πρωταθλητισμού, κατανόησε ότι το πιο δύσκολο «ταξίδι», ο πιο ανταγωνιστικός «αγώνας» του θα ήταν να συμφιλιωθεί με τον ίδιο του τον εαυτό.

Όχι με τον ανταγωνιστικό εαυτό του στο ταρτάν του στίβου. Αλλά με εκείνον -ή εκείνη, όπως επιθυμούσε από τότε- που αναδυόταν είτε το ήθελε είτε όχι από μέσα του/της.

Από τότε που έψαχνε τον κατάλληλο τρόπο να αυτοπροσδιορίζεται. Το «αυτός» και το «του» δεν έφτανε. Δεν «της» άρμοζε. Η λεγόμενη «dead-naming», η «νεκρή ονομασία» παραμένει σημείο αγωνίας και «μάχης» για την τρανς κοινότητα.

Για σχεδόν 65 χρόνια, ο Μπρους Τζένερ δεν αποδεχόταν, αλλά κρατούσε αυτό το όνομα, αν και ήδη αισθανόταν ως Κέιτλιν. Το όνομα στο οποίο απαντά από το 2015.

Η Κέιτλιν Τζένερ γεννήθηκε ως Μπρους Ουίλιαμ Τζένερ στις 28 Οκτωβρίου 1949, στην κωμόπολη Μάουντ Κίσκο των δέκα χιλιάδων κατοίκων, κοντά στο Ουέστσεστερ της Νέας Υόρκης.

Ο πατέρας του, Ουίλιαμ Χιου Τζένερ, ήταν δενδροκόμος και τόσο από εκείνον όσο και από τη μητέρα του, Έσθερ Ρουθ, έλαβε γονίδια αγγλικής, σκοτσέζικης, ολλανδικής και ουαλικής καταγωγής.

Σε παιδική ηλικία διαγνώσθηκε με δυσλεξία. Ήταν ένα μαζεμένο παιδί, με απορίες αλλά και πολλά διαστήματα στα οποία αποφάσιζε να κλείνεται στον εαυτό του. Μία συνθήκη η οποία το συνόδευε συχνά και στην υπόλοιπη ζωή του. Οι αντιφάσεις όχι μόνο ενίσχυσαν αυτή την κατάσταση, αλλά θαρρεί κανείς ότι πολλές φορές τού χαμογελούσαν ειρωνικά.

Για ένα παιδί που δεν είχε άμεση ανάγκη την πατρική αποδοχή, όμως την αποζητούσε από «υποχρέωση», κάποιες καλές στιγμές «θόλωναν» από ατυχίες, από αναποδιές και ενίοτε από τραγωδίες.

Στις 30 Νοεμβρίου 1976, λίγες εβδομάδες μετά τη σπουδαιότερη αθλητική επιτυχία της ζωής και της καριέρας του, ο Μπρους Τζένερ έχασε τον μικρότερο αδερφό του, Μπαρτ, ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Κονέκτικατ… Ήταν ένα δυνατό χτύπημα σε μία στιγμή που ήθελε, και κυρίως νόμιζε ότι έχει ορθοποδήσει.

Έζησε έναν παρόμοιο εφιάλτη τον Φεβρουάριο του 2015, όταν το SUV που οδηγούσε ο Μπρους συγκρούστηκε με όχημα της 69χρονης ηθοποιού και ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των ζώων, Κιμ Χάουι, η οποία σκοτώθηκε… Η δικαστική διαμάχη με τα εγγόνια της Χάουι ολοκληρώθηκε εξωδικαστικά μερικούς μήνες αργότερα.

Ο «Bruiser», όπως τον αποκαλούσε ο πατέρας του, διέπρεψε στα σπορ. Μονάχα που παραδέχθηκε πολλά χρόνια αργότερα ότι στράφηκε σε αυτά διότι η δυσλεξία δεν του επέτρεπε να ξεχωρίσει στα μαθήματα…

Έχασε τον ενθουσιασμό του για την εκπαίδευση, όμως, πλέον, η Κέιτλιν διαπιστώνει ότι αυτό την έκανε ένα ξεχωριστό παιδί.

Η μετέπειτα Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε στην αυτοβιογραφία της ότι σε ηλικία δέκα ετών, ως Μπρους, άρχισε, στα κρυφά, να φορά τα ρούχα της μητέρας της. Ο παιδικός ενθουσιασμός, όμως, ισορροπούσε με τη λογική, με την τακτική.

Καθώς φρόντιζε κάθε ρούχο που τραβούσε με ανυπομονησία από τη ντουλάπα, να επιστρέφει ακριβώς στην ίδια θέση στον χώρο, ώστε η μητέρα του να μην καταλάβει ότι κάποιος πείραξε τη γκαρνταρόμπα της.

Είχε βρει σε αυτή τη μικρή «απόδραση» από την αβάσταχτη καθημερινότητά του μία ευκαιρία να εκφράζεται. Λέγοντας στο βιβλίο της πως «η ζωή μου είχε γίνει ένα κλειστό κουτί. Ένα κουτί, όμως, του οποίου τα πλαϊνά τοιχώματα “ψήλωναν” μέρα με τη μέρα και έγιναν αδύνατο να τα “σκαρφαλώνω”». Δεν κρύβει πια ότι ζήλευε τις γυναίκες που αισθάνονταν άνετα με τον εαυτό τους.

Εκείνο το αμφιταλαντευόμενο πιτσιρίκι άρχισε να απομονώνεται, δίχως να μιλά πολύ. Η εφηβεία, άλλωστε, και η επιτυχία στον αθλητισμό, είχαν καταφέρει να κρύψουν το μυστικό του.

Ο Μπρους, στο γυμνάσιο, ήταν πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας μπάσκετμπολ, αμερικανικού φούτμπολ και σταρ του στίβου! Μάλιστα, δέχθηκε αρχικά μία υποτροφία στο φούτμπολ από το πανεπιστήμιο Γκρέισλαντ, στην Άιοβα.

Ένας τραυματισμός στο γόνατο, πάντως, ανάγκασε τον Μπρους Τζένερ να παρατήσει το φούτμπολ.

Αφοσιώθηκε στον στίβο και το δέκαθλο, λόγω της πειθούς των κόουτς Τζακ Πάρκερ και Λ.Ντ. Ουέλντον, και κατέλαβε τη 10η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, το 1972. Παρακολούθησε την απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Σοβιετικό νικητή, Νικολάι Αβίλοφ και είπε στον εαυτό του: «Αυτό θέλω κι εγώ!».

Ήταν η πρώτη επιτυχία που του χάρισε ώθηση και κίνητρο να συνεχίσει να αθλείται, με φόντο την επόμενη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων. Ήταν μία εποχή, πάντως, που η μπερδεμένη ταυτότητα φύλου του είχε αρχίσει να «θολώνει» στο μυαλό του.

Αισθάνθηκε ότι υπήρχε έλξη με τις γυναίκες και σε ηλικία 23 ετών παντρεύτηκε την αεροσυνοδό, Κρίστι Κράουνοβερ, την οποία είχε γνωρίσει στο κολέγιο. Εκείνη ήταν η πρώτη που έμαθε το μυστικό του Μπρους για την επιθυμητή ταυτότητα του φύλου του. Αρχικά σκέφτηκε αν είναι ομοφυλόφιλος ή τρανς.

Τον στήριξε στην προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976, κάτι που δεν ήταν απλώς μία σωματική δοκιμασία για τον Τζένερ, λόγω των συχνά δεκάωρων προπονήσεων, χωρίς ρεπό και με μόνη παρέα τον σκύλο του, την Μπέρθα. Με αυτό τον στόχο θέλησε να αποδείξει στον εαυτό του την αρρενωπότητά του, για να ξεκαθαρίσει μέσα του τι ήθελε…

Ήταν και μία ψυχολογική πρόκληση. Από το 1973 ως το 1976, κι ενώ παράλληλα προπονούνταν στις εγκαταστάσεις του πανεπιστήμιου Σαν Χοσέ και εργαζόταν και ως ασφαλιστής, αγωνίστηκε σε 13 αγώνες του δεκάθλου και έχασε μόνο τον έναν!

Το ’76, στο Μόντρεαλ, όπου είχε αποφασίσει πως θα είναι ο τελευταίος αγώνας του, κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ! Η αθλητική καριέρα του είχε μπει σε μία πετυχημένη τροχιά, που μόλις είχε ολοκληρωθεί. Η ζωή του, από την άλλη, όχι.

Όπως  τόνισε στο ντοκιμαντέρ του Netflix, με τίτλο «Untold: Caitlyn Jenner»«ήμουν πάνω στο βάθρο, νικητής, ο καλύτερος αθλητής του κόσμου όμως ήμουν τρομοκρατημένος… Ήμουν ο ίδιος άνθρωπος, με τα ίδια ζητήματα και δεν ήξερα πώς θα είναι η ζωή μου από εκεί και πέρα».

Ο γάμος του με την Κράουνοβερ, με την οποία είχε αποκτήσει έναν γιο και μία κόρη, έληξε το 1981. Εκείνη ανέφερε πολλά χρόνια αργότερα πως ενώ η ίδια είχε αποδεχθεί τον Μπρους, εκείνος δεν το έκανε για τον εαυτό του.

Πριν και στεγνώσει το μελάνι στα χαρτιά του διαζυγίου τους, ο Τζένερ παντρεύτηκε με την ηθοποιό Λίντα Τόμπσον και απέκτησαν δύο γιους.

Είχε αρχίσει θεραπεία για τον έλεγχο των ορμονών, κρυφά από όλους, μαζί με ηλεκτρόλυση, ώστε να μην μεγαλώνουν τα γένια του. Ήταν η πρώτη φορά που σκέφτηκε το ενδεχόμενο επέμβασης αλλαγής φύλου.

Σε πολλές από τις ομιλίες παρακίνησης που έδινε, φέρεται να φορούσε γυναικεία εσώρουχα μέσα από τα κοστούμια ή την αθλητική περιβολή του.

Σε αντίθεση με την αμεσότητα και την άνεση που αποκάλυψε στην πρώην σύζυγό του, χρειάστηκε μερικά χρόνια για να αποκαλύψει στην Λίντα το ποιος (θα ήθελε να) είναι.

Εκείνη διαλύθηκε ψυχολογικά όταν της είπε πως θεωρεί τον εαυτό του γυναίκα. Όμως τα αισθήματα για τον σύντροφό της την έκαναν αρχικά να μείνει πλάι του και να τον στηρίξει. Όταν τον είδε ντυμένο ως γυναίκα, ωστόσο, «κατέρρευσε». Το διαζύγιο ήταν αναπόφευκτο… Ο Μπρους κατάλαβε την αντίδρασή της, αλλά ένιωσε ταπεινωμένος. Τη στιγμή που πάσχιζε να φανερώσει την ταυτότητά του, αισθάνθηκε πιο πολύ από ποτέ την ανάγκη να εξακολουθήσει να την κρατήσει κρυφή.

Η απειλή να αποκαλυφθεί τον απομόνωσε. Εκείνος ο, κοσμικά, εξωστρεφής διάσημος αθλητής, απομακρύνθηκε από φίλους, συγγενείς και, κυρίως, από τα τέσσερα παιδιά του.

Εκείνα αποξενώθηκαν, πολλές φορές έλεγαν στους κύκλους τους ότι δεν έχουν πατέρα και δύο από τους γιους τους επιμένουν ακόμη και σήμερα να τον αποκαλούν απλώς «Μπρους»

Η σχέση με τα παιδιά του είχε επιβεβαιώσει το αίσθημα που πάντοτε τον «έτρωγε». Πίστευε πως δεν πρέπει να μιλά γιατί συνεχώς απογοητεύει τους ανθρώπους.

Το να ζήσει όπως επιθυμούσε και αισθανόταν, έμοιαζε αδιανόητο ακόμη και πίσω από κλειστές πόρτες. Ακόμη και όταν κοιτούσε, άλλοτε με θαυμασμό και κατανόηση και άλλοτε απέχθεια, τον εαυτό του στο καθρέφτη.

Την εποχή που γνώρισε την μετέπειτα τρίτη σύζυγό του, Κρις Καρντάσιαν -έπειτα από ραντεβού «στα τυφλά»-, λέγεται ότι ο τραπεζικός λογαριασμός του είχε 200 δολάρια. Η αυτοπεποίθησή του ήταν στο μηδέν.

Η Κρις είχε χωρίσει από τον δικηγόρο (μεταξύ άλλων και στην πολύκροτη δίκη του Ο. Τζέι Σίμπσον) Ρόμπερτ Καρντάσιαν και το ζευγάρι αποφάσισε να παντρευτεί έπειτα από μόλις πέντε μήνες γνωριμίας, τον Απρίλιο του 1991.

Η Κρις έλαβε το επώνυμό του και εκτός από νέα σύζυγος, έγινε και μάνατζέρ του. Κατόρθωσε άμεσα να «εξαργυρώσει» την αθλητική παρακαταθήκη του Μπρους, με προϊόντα και τηλεοπτικές εκπομπές γυμναστικής.

Ο γάμος τους έγινε ένα συνηθισμένο reality show, πριν καν την έμπνευση της τηλεοπτικής σειράς για την οικογένειά τους. Ο Τζένερ είχε αρχικά πρόβλημα στην επικοινωνία με τις τρεις κόρες της Κρις, τις Κόρτνεϊ, Κιμ και Κλόι και τον γιο της, Ρομπ.

Η σύντροφός του επέμενε ότι δεν γνώριζε πως ο σύζυγός της αισθανόταν γυναίκα. Εκείνος, όμως, στην αυτοβιογραφία του έγραψε ότι η Κρις τον παντρεύτηκε ώστε να εκνευρίσει τον Ρόμπερτ Καρντάσιαν, γνώριζε για το μυστικό του και η σχέση τους βασίστηκε στο χρήμα και την προοπτική της σόου μπίζνες.

Η γέννηση των δύο κοριτσιών τους, Κένταλ και Κάιλι, δεν βελτίωσε ποτέ στην πραγματικότητα το μεταξύ τους κλίμα… Στις Η.Π.Α. αναφέρουν ότι, πλέον, έχουν καλύτερη σχέση από την εποχή που ήταν παντρεμένοι.

Ο Μπρους Τζένερ είχε μάθει να ζει μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα. Αυτό, βεβαίως, δεν έκανε εύκολη τη διαχείριση της λατρείας των Αμερικανών να κοιτούν μέσα από την κλειδαρότρυπα των διασημοτήτων.

Ήταν συχνά, ή μάλλον προσπαθούσε χωρίς μεγάλη επιτυχία, η φωνή της λογικής σε ένα «θέατρο του παραλόγου» με στόχο την εφήμερη φήμη και το εύκολο κέρδος. Κάτι αντίθετο με την αθλητική προσπάθειά του.

Ο Τζένερ λέει ακόμη και στις μέρες μας, ως Κέιτλιν, πια, ότι το reality show «Keeping Up With The Kardashians» εξέθεσε μεν τη φαμίλια της Κρις, ωστόσο έβαλε τα μέλη της να μιλήσουν, κάτι που δεν θα γινόταν σε διαφορετική περίπτωση…

Αυτό που δεν κατόρθωσε, πάντως, ήταν να βάλει τον Μπρους και την Κρις στο ίδιο τραπέζι, ώστε να συζητήσουν για το μεγάλο μυστικό του χρυσού Ολυμπιονίκη του 1976. Το σόου, όμως, ήταν εκείνο που έκανε πετυχημένες, τουλάχιστον οικονομικά, τις δύο κόρες του με την Κρις, από τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσής τους.

Η θετή κόρη του, Κιμ, είχε δει τον πατριό της να ντύνεται με γυναικεία ρούχα στα κρυφά. Το μυστικό άρχισε να αποκαλύπτεται μέσα στο σπίτι και η αδιάκοπη και «αχόρταγη» παρουσία ανοικτών καμερών έκανε τη ζωή του Μπρους ακόμη πιο δύσκολη.

Για τον Τζένερ, όπως έχει πει, το να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν κάτι πιο εύκολο από τα μιλήσει ανοικτά για το φύλο του… Η αποκάλυψη, έφερε ενός είδους εσωτερική γαλήνη στον Μπρους. Η αποκατάσταση των σχέσεων με τα τέσσερα παιδιά του από τους δύο πρώτους γάμους του ήταν ο επόμενος στόχος που πέτυχε.

Ωστόσο, η έκθεση, ακόμη και μετά τα νέα της επέμβασης επαναπροσδιορισμού φύλου στην οποία προχώρησε, ήταν και παραμένει μεγάλη ακόμη και για έναν άνθρωπο που είχε μάθει να ζει με αυτή.

Μπρους και Κρις Τζένερ είχαν χωρίσει από τον Οκτώβριο του 2013, αλλά το διαζύγιό τους εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2015.

Έναν μήνα αργότερα, αποκάλυψε σε συνέντευξη στην Νταϊάν Σόγερ και το δίκτυο ABC την επιθυμία για την επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς πραγματοποίησε την πρώτη φωτογράφηση ως γυναίκα, στο φημισμένο περιοδικό «Vanity Fair», από τη διάσημη φωτογράφο Άνι Λίμποβιτζ.

Δύο μήνες μετά έλαβε επισήμως το όνομα Κέιτλιν Τζένερ. Ήταν 65 ετών και αποφασισμένος να απαρνηθεί για τα καλά την ανδρική υπόστασή του.

Μονάχα που τον Μάιο του 2018, λίγο πριν από την έκδοση του βιβλίου της, η Κέιτλιν Τζένερ επισήμανε σε συνέντευξη στον Guardian ότι «ήταν σκληρό και δύσκολο να αφήσω πίσω μου τον Μπρους. Νομίζω ότι εκείνος ακόμη ζει μέσα μου…

»Ακόμη κάνω πράγματα, όπως το να πιλοτάρω ή να οδηγώ αγωνιστικά αυτοκίνητα, κάτι που λάτρευε ο Μπρους. Πιστεύω, όμως, ότι μπορώ να απολαύσω καταστάσεις και πράγματα και από τους δύο κόσμους μου και να ζήσω τη ζωή μου με αυθεντικό τρόπο».

Μπορεί μετά την αποχώρηση από το σαλόνι και τις κάμερες του reality show για τις Καρντάσιαν να πρωταγωνίστησε στη δική της σειρά, με τίτλο «I am Cait», όμως έπειτα από δύο σεζόν θέλησε να αποτραβηχτεί από την έκθεση και την προσοχή.

Στον Guardian ξεκαθάρισε πως «δεν με απασχολεί η ερωτική ζωή. Θέλω απλώς να ενθαρρύνω τις γυναίκες να είναι δυνατές και πιστεύουν στους εαυτούς τους. Είμαι περισσότερο ενθουσιασμένη για τις κοινωνικές μάχες που θέλω να δώσω, παρά για το να βγω ένα ραντεβού».

Παρέμενε και παραμένει, ωστόσο, ένα ιδιαιτέρως αναγνωρίσιμο πρόσωπο. Στις Η.Π.Α., αυτό συχνά καταλήγει σε μία, πολιτική πόρτα…

Τον Απρίλιο του 2021, η Κέιτλιν Τζένερ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διεκδικήσει το αξίωμα του κυβερνήτη της πολιτείας της Καλιφόρνια. Στα 71 της, θεωρούσε πως η «ταμπέλα» της «πιο διάσημης transgender του κόσμου» και του συμβόλου των διεμφυλικών ατόμων θα είναι μία ισχυρή βάση υποστήριξης. Δεν είχε προβλέψει σωστά.

Ο Τζένερ δήλωνε ότι «στη “Χρυσή Πολιτεία” μας η λάμψη αρχίζει να χάνεται. Είμαστε σε μία πόλη στην οποία διαχρονικά ο καθένας, ανεξαρτήτως υπόβαθρου ή επιλογών στη ζωή του, μπορεί να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

»Η Καλιφόρνια, όμως, άρχισε να γίνεται ένα κατεστημένο που έθεσε την πολιτική πάνω από τα συμφέροντα των πολιτών της και την πρόοδο όλων μας. Η πόλη μας χρειάζεται έναν έντιμο ηγέτη, με ξεκάθαρο όραμα».

Η εκστρατεία «Caitlyn for California», με σαφές Ρεπουμπλικανικό ύφος (άλλωστε η ίδια δεν είχε κρύψει ότι ψήφισε τον πρώην πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, αν και ο τελευταίος υπονόμευε τα δικαιώματα των τρανς) πάντως, δεν συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 1,1% στις εκλογές πρόωρης ανάκλησης του Σεπτεμβρίου 2021.

Η Κέιτλιν Τζένερ τόνισε την έκπληξή της για την παραμονή του Δημοκρατικού κυβερνήτη, Γκάβιν Νιούσομ, στη θέση του, τουλάχιστον ως τη λήξη της θητείας του, το 2023.

Ο Νιούσομ έχει υπάρξει πρωτεργάτης της αλλαγής δεδομένων στο NCAA, καθώς επί των ημερών του η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη πολιτεία που επιτρέπει στους -κατά βάση, ερασιτέχνες- αθλητές των κολεγιακών σπορ, να λαμβάνουν χρήματα από εμπορικές συμφωνίες!

Η αποτυχία στις εκλογές δεν πτόησε την Κέιτλιν Τζένερ, η οποία ξεκαθάρισε πως θα εξετάσει στο μέλλον οποιαδήποτε πολιτική ευκαιρία παρουσιαστεί στον δρόμο της. Αν και αυτό δεν αποτελεί καν την προτεραιότητα της ζωής της.

Ενδεχομένως, στο μυαλό της, αυτός ο δρόμος να είναι απλώς μία διατήρηση στην επικαιρότητα. Έμαθε, άλλωστε -για την ακρίβεια συνήθισε- στις ανοικτές πόρτες, στα φλας.

Εκείνα τα φλας της κάμερας που κάποια στιγμή, θαρρεί κανείς, δεν έσβηναν ούτε όταν κοιμόταν… Ούτε όταν επιθυμούσε με αγωνία να κρυφτεί.

Ως Μπρους Τζένερ, υπέφερε σιωπηλά. Τα ίδια φώτα, ωστόσο, εξελίχθηκαν σε εκτυφλωτικά, που τον είχαν αναγκάσει να τα «σπρώξει» κάθε αβάσταχτη κατάσταση μέσα του. Εκεί, σε σκοτεινές πτυχές του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς του.

Ακόμη και σε περιόδους μεγάλης και εύκολης προβολής, στο μυαλό και την ψυχή της Κέιτλιν «διεξάγονταν» ένας κάτι σαν άνισος αγώνας ατελείωτης εσωτερικής αμφιβολίας.

Πόνεσε, εκτέθηκε, κάποιες φορές στιγματίστηκε, όμως όσο και αν στο «σενάριο» των reality shows που πολλές φορές πρωταγωνίστησε συνέβαινε αυτό, δεν αναζήτησε δικαιολογίες.

Άλλες φορές λάτρεψε και άλλες μίσησε τον καθρέφτη της. Διότι, όπως επιμένει, «αν είσαι κολλημένος και δεν έχεις ιδέα για τον τρόπο που θα σταθείς στα πόδια σου και θα λάμψεις, μην κοιτάς έξω από τον εαυτό σου. Να κοιτάς μέσα σου».

Πηγή: Athletes’ Stories

Pin It on Pinterest

Shares
Share This