Επιλογή Σελίδας


Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών επιβλήθηκε του Αυστριακού Novak με 7-6 (2), 6-2, για να ανοίξει με μια straight sets νίκη τις υποχρεώσεις του στο 500άρι της Βιέννης.

Άργησε να πάρει μπρος ο Στέφανος, που βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον Novak, Νο.155 στην παγκόσμια κατάταξη, στο εναρκτήριο σετ. Παρότι είχε 3 ευκαιρίες για να κάνει το break από το 2ο game, o Έλληνας πρωταθλητής δεν τα κατάφερε και μερικά λεπτά αργότερα, στο 7ο game, έκανε ένα πολύ ατσούμπαλο game από τη γραμμή του σερβίς και υπέστη το break, για να μείνει πίσω με 3-4.

Απέφυγε τα χειρότερα ο Τσιτσιπάς, καθώς κατάφερε να ισοφαρίσει στο αμέσως επόμενο game, το οποίο λίγο έλειψε να χάσει μέσα από τα χέρια του, αφού ο Novak από το 0-40 βρέθηκε σε game point για το 5-3, αλλά ο Τσιτσιπάς έμεινε στο game και τελικά έκανε το break στην 4η ευκαιρία του (7η συνολικά στο σετ), για το 4-4.

Συνέχισε να πιέζει μετά απ’ αυτό ο Τσιτσιπάς, που δεν έκανε άλλο κακό game από το σερβίς, ο Novak όμως άντεξε μέχρι το tie-break. Εκεί ο Έλληνας τενίστας ήταν αισθητά καλύτερος και το κατέκτησε χωρίς πρόβλημα με 7-2.

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε στο 1ο, να “σπάσει” τον Αυστριακό στο ξεκίνημα για το 2-0 και τα πάντα άλλαξαν μετά απ’ αυτό. Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Στεφ έκανε και δεύτερο break για να πάρει αυτό το σετ με 6-2 και να ολοκληρώσει τη νίκη του σε 1 ώρα και 28 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 57η νίκη του Τσιτσιπά για φέτος στο tour (57-20). Θυμίζουμε πως έχει τις περισσότερες νίκες στην ΑΤΡ γι’ αυτή τη χρονιά, ενώ σε κάθε νίκη του πλέον θέτει και νέο ρεκόρ για τον ίδιο, αφού το προηγούμενο καλύτερο ρεκόρ του ήταν οι 55 νίκες σε μια χρονιά.

Στον 2ο γύρο του Erste Bank Open, o Τσιτσιπάς θα έχει μια δύσκολη αποστολή, απέναντι στον Borna Coric, σε έναν επαναληπτικό του τελικού του Cincinnati Masters, όπου ο Κροάτης είχε κερδίσει τον Έλληνα παίκτη με 2-0 σετ.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This