Επιλογή Σελίδας


Σε έναν πολύ σπουδαίο τελικό θα αγωνιστεί σε λίγες ώρες η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επιβλήθηκε της Marie Bouzkova με 7-5, 6-4 στον δεύτερο ημιτελικό του Guadalajara Akron Open.

Θυμίζουμε πως το 1ο σετ πραγματοποιήθηκε χθες, με τη Σάκκαρη να κερδίζει σε μια πολύ μεγάλη μάχη την Bouzkova με 7-5, έπειτα από 83 λεπτά παιχνιδιού! Η βροχή διέκοψε στη συνέχεια την αναμέτρηση και μετά από λίγες ώρες αποφασίστηκε η συνέχισή της την επόμενη μέρα.

Οι δυο παίκτριες επέστρεψαν στο court σήμερα, με τη Σάκκαρη να μπαίνει καλύτερα στο παιχνίδι και να κάνει νωρίς το break, για να βρεθεί μπροστά με 4-1. Αργότερα έχασε για λίγο τη συγκέντρωσή της και η Bouzkova το αξιοποίησε αυτό, ισοφαρίζοντας σε 4-4 και “αγγίζοντας” ένα πολύ κρίσιμο break, στο 4-4, 0-40.

Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή η Σάκκαρη διατήρησε την ψυχραιμία της, κέρδισε 5 πόντους στη σειρά και πέρασε μπροστά με 5-4, για να κάνει το αποφασιστικό break στο 10ο game και να “σφραγίσει” τη νέα μεγάλη της πρόκριση.

Η Σάκκαρη έχει μια φανταστική παράδοση στη Γουαδαλαχάρα, όπου πέρσι φιλοξενήθηκε το WTA Finals. Στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς, ενώ με τη σημερινή της νίκη έφτασε τις 6 νίκες σε 8 αναμετρήσεις στη μεξικανική πόλη.

Σε ένα 1000άρι προκρίθηκε για 2η φορά σε τελικό, ισοφαρίζοντας και τον μεγαλύτερο τελικό που έχει παίξει ποτέ, μετά την παρουσία της στον τελικό του Indian Wells τον περασμένο Μάρτιο.

Τότε είχε ηττηθεί από την κορυφαία παίκτρια του κόσμου, Iga Swiatek. Στον τελικό της Γουαδαλαχάρα, που θα γίνει απόψε, στις 02:00 ώρα Ελλάδας, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την κορυφαία του ταμπλό και Νο.3 στον κόσμο, Jessica Pegula, που πραγματοποιεί μια τρομερή σεζόν.

Η νικήτρια του τροπαίου θα είναι στο Νο.3 του κόσμου τη Δευτέρα, κάτι που για την Αμερικανίδα θα αποτελεί νέο career high, ενώ για τη Σάκκαρη ισοφάριση του προσωπικού της ρεκόρ.

Παρότι κάνει καλύτερη χρονιά από τη Σάκκαρη σε γενικές γραμμές, αξίζει να σημειωθεί πως η Pegula δεν έχει καλό ρεκόρ απέναντι στην Ελληνίδα, που την έχει νικήσει στις 3 από τις 4 προηγούμενες συναντήσεις τους. Σ’ αυτές συμπεριλαμβάνεται και η πιο πρόσφατη, που ήταν στην Ντόχα τον περασμένο Φεβρουάριο, με τη Σάκκαρη να παίνει τη νίκη με 6-4, 7-5.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This